FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ConnectionIndexer adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van ConnectionIndexer
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de ConnectionIndexer adware van een Mac?

Wat is de ConnectionIndexer adware?

ConnectionIndexer is een adware met eigenschappen van een browserkaper. Volgend op succesvolle infiltratie vertoont het intrusieve advertenties, wijzigt het de browserinstellingen en promoot het valse zoekmachines zoals Safe Finder (via akamaihd.net). Bovendien verzamelen de meeste adware en browserkapers informatie met betrekking tot de surfactiviteiten van gebruikers op internet. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om ConnectionIndexer te verspreiden, wordt het gecategoriseerd als een ongewenst programma (potentieel ongewenste toepassing). Een van de technieken die wordt gebruikt om het te verspreiden, is via een nep-updateprogramma of installatieprogramma van Adobe Flash Player. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat valse software-updaters en installers vaak niet alleen ongewenst programma's verspreiden, maar ook malware zoals trojans en ransomware.

ConnectionIndexer adware

Adware maakt het plaatsen van pop-ups, banners, enquêtes, kortingsbonnen en andere opdringerige advertenties mogelijk op elke bezochte website. Die advertenties zijn niet afkomstig van de bezochte websites zelf, maar ze worden getoond door adware. Deze advertenties verstoren de browse-ervaring omdat ze de inhoud van websites verbergen en de browsers vertragen. Als erop wordt geklikt, dan kunnen de opdringerige advertenties gebruikers doorsturen naar allerlei onbetrouwbare en kwaadaardige websites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden en installeren (bijv. ongewenste programma's). Browserkapers (zoals ConnectionIndexer) wijzen de standaardzoekmachine, de startpagina en de URL voor nieuwe browsertabbladen en vensters toe aan een valse zoekmachine. Met een browserkaper geïnstalleerd, wordt elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt en elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend doorverwezen naar het gepromote adres. ConnectionIndexer promoot op deze manier (via akamaihd.net) de valse zoekmachine Safe Finder. Valse zoekmachines kunnen meestal geen eigen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar Yahoo, Bing, Google en andere legitieme zoekmachines. Browserkapers kunnen ook de toegang tot de browserinstellingen weigeren of alle toegestane wijzigingen ongedaan maken. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste ongewenste programma's mogelijkheden voor 'datatracking'. Ze kunnen de browse-activiteit registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige informatie wordt vaak verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Daarom kan de aanwezigheid van datatracking-software op apparaten leiden tot financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de gebruikersveiligheid te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ConnectionIndexer
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Endgame (Malicious (high Confidence)), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

CentralLot, Docallisec en SectionBrowser zijn een paar voorbeelden van andere adware-apps. Deze lijken vaak legitiem en nuttig maar de beloofde functionaliteit werkt zelden zoals beloofd. Dit geldt in feite voor praktisch alle ongewenst programma's. Het enige doel van ongewenste software is geld opleveren voor de ontwikkelaars ten koste van de gebruikers. Daarom vertonen ongewenste programma's opdringerige advertenties, veroorzaken ze omleidingen, kapen ze browsers en verzamelen ze privégegevens.

Hoe werd ConnectionIndexer geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's kunnen samen met andere software worden gedownload en geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtactiek waarbij legitieme software wordt verpakt samen  met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Door het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijvoorbeeld het negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen, gebruiken van vooraf ingestelde opties enz.) - lopen gebruikers het risico onbedoeld gebundelde inhoud toe te staan op hun apparaten. Bepaalde ongewenste apps hebben "officiële" downloadwebsites. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen echter ook. Nadat erop wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die ongewenste apps downloaden of installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze aankoopt, downloadt of installeert. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare kanalen, zoals: niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren is het raadzaam om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra inbegrepen apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar ze verwijzen door naar onbetrouwbare en verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties en omleidingen opmerkt, dan moeten u uw systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ConnectionIndexer, dan raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende app-installer die de ConnectionIndexer-adware promoot (stap 1):

Delusive installer used to promote ConnectionIndexer adware step 1

Misleidende app-installer die de ConnectionIndexer-adware promoot (stap 2):

Delusive installer used to promote ConnectionIndexer adware step 2

Pop-up die verschijnt na de installatie van ConnectionIndexer:

pop-up displayed once ConnectionIndexer installation is done

ConnectionIndexer verwijst gebruikers naar de Safe Finder-website door via akamaihd.net:

ConnectionIndexer redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

ConnectionIndexer installatiemap:

ConnectionIndexer adware install folder

De ConnectionIndexer adware op de Safari browser:

ConnectionIndexer adware installed onto Safari

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ConnectionIndexer adware verwijderen:

Verwijder aan ConnectionIndexer gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van connectionindexer gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ConnectionIndexer verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van connectionindexer gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van connectionindexer gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van connectionindexer gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ConnectionIndexer QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ConnectionIndexer op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.