Oplichting via een pop-up met een "Windows Defender Alert (0x3e7)"

Ook bekend als: Oplichting "Zepto virus detected"
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de "Windows Defender Alert (0x3e7)"

Wat is de "Windows Defender Alert (0x3e7)"?

Het "Windows Defender Alert (0x3e7)" pop-upvenster verschijnt wanneer u een misleidende website bezoekt. Dit is een valse foutmelding. Deze meldingen verschijnen alleen op onbetrouwbare, potentieel kwaadaardige websites die mensen onbedoeld bezoeken, nadat ze ernaar worden doorverwezen door potentieel ongewenste toepassingen (ongewenste programma's) die ze op hun browsers of besturingssystemen hebben geïnstalleerd. De installatie van deze ongewenste programma's gebeurt vaak onbedoeld. Na de installatie veroorzaken deze apps doorverwijzingen naar dubieuze websites en geven ze advertenties weer. Ze verzamelen ook (persoonlijke) gegevens.

Windows Defender Alert (0x3e7) scam

Volgens de melding die wordt weergegeven in het pop-upvenster "Windows Defender Alert (0x3e7)", heeft Windows Defender een fout gedetecteerd. Er wordt beweerd dat er een Zepto-virus is aangetroffen in het register van het besturingssysteem. De oplichters achter deze valse foutmelding (viruswaarschuwing beweren dat het systeem werd geïnfecteerd toen een gebruiker een dubieuze website bezocht. Er wordt bij de gebruikers op aangedrongen dat ze hun computer niet mogen afsluiten of opnieuw opstarten, omdat dit de computer permanent zou kunnen vergrendelen of permanent gegevensverlies zou kunnen veroorzaken. Er wordt ook vermeld dat de verbinding van de computer met internet is geblokkeerd en dat om de blokkering op te heffen, gebruikers contact moeten opnemen met een dienst voor "Technische ondersteuning" op het telefoonnummer "+46 10 884 48 35". Er wordt ook vermeld dat men dit zo snel mogelijk moet doen. Op deze website staat een Windows-logo in een poging mensen te laten geloven dat dit een bedrijf is met banden met Microsoft. Dit is enkel misleiding in een poging om gebruikers geld af ​​te persen. Als gebruikers contact opnemen dan bieden de criminelen hen aan om allerlei software of diensten aan te kopen. Meestal beweren ze dat hun diensten of producten het probleem zullen oplossen (in dit geval de 0x3e7-foutmelding). Aangezien dit slechts oplichterij is moet u hier vooral niet in geloven. Deze websites en bijbehorende pop-upvensters mogen nooit worden vertrouwd. Sluit dergelijke websites onmiddellijk. Als ze niet op de normale manier kunnen worden afgesloten (door het geopende browservenster of tabblad te sluiten), gebruik dan Windows Taakbeheer om het browserproces te beëindigen. Herstel daarna de eerder beëindigde browsesessie niet, anders keert u terug naar de misleidende website.

Mogelijk ongewenste apps zijn in de meeste gevallen verantwoordelijk voor doorverwijzingen naar verdachte websites. Ze tonen gebruikers ook allerlei opdringerige advertenties (coupons, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort), die worden weergegeven met tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Deze verbergen de onderliggende inhoud van bezochte websites, en als erop wordt geklikt, dan leiden ze gebruikers naar onbetrouwbare websites of voeren ze scripts uit die zijn ontworpen om andere ongewenste programma's te downloaden en te installeren. De meeste ongewenste apps verzamelen gegevens die de ontwikkelaars delen met derden, zoals IP-adressen, zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, geolocaties, enz. Helaas verzamelen ze ook persoonlijke en gevoelige details, die ze eveneens zullen proberen te verkopen. Sommige kopers zijn mogelijk cybercriminelen. Daarom kan het installeren van dit soort apps leiden tot allerlei problemen: onveilige situaties op internet, privacyschendingen en in sommige zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht risico's:
Naam Oplichting "Zepto virus detected"
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Symptomen Niet-geautoriseerde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden, identiteitsdiefstal, ongeoorloofde computertoegang.
Distributiemethodes Misleidende e-mails, fruauduleuze advertenties in pop-ups, 'zoekmachine-poisoning', verkeerd gespelde domeinnamen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om Oplichting Zepto virus detected verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er bestaan veel misleidende website waarop valse foutmeldingen en misleidende pop-ups verschijnen. Enkele voorbeelden zijn "ERROR 0X1CXX560", "Activate Your Windows Now" en "Error Code XLMR01F7985". Over het algemeen gebruiken oplichters deze websites om mensen te misleiden zodat ze onnodige software of diensten aankopen. Ongewenste programma's lijken hier in zekere zin op. Ze worden gepromoot als nuttig en legitiem, maar veroorzaken meestal alleen maar ongewenste omleidingen, verzamelen privégegevens en geven advertenties weer. Ze bieden dus geen enkele meerwaarde.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's kunnen worden gedownload en geïnstalleerd vanaf hun websites, maar veel gebruikers worden misleid om hen te overtuigen ze te downloaden en te installeren. Dit gebeurt wanneer softwareontwikkelaars de "bundel"-methode gebruiken of wanneer gebruikers op dubieuze, opdringerige advertenties klikken. Bundelen is eigenlijk een stiekeme installatie van extra apps samen met legitieme software. Informatie over deze apps wordt meestal verborgen in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere vergelijkbare opties (en instellingen) van downloaders en installers. Daarom vinden onbedoelde installaties of downloads meestal plaats wanneer gebruikers die instellingen niet controleren en ze ongewijzigd laten.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Controleer alle beschikbare selectievakjes en de "Aangepaste", "Geavanceerde" en alle andere instellingen en opties van downloaders en installers. Gebruik bovendien geen torrents, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), niet-officiële websites en softwaredownloaders van derden om software te downloaden. Klik niet op verdachte advertenties, want deze verwijzen vaak door naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Deze websites promoten ook ongewenste programma's. Als u ongewenste omleidingen ervaart (zelfs zonder op advertenties te klikken) of opdringerige advertenties ziet, controleer dan de lijst met geïnstalleerde apps in uw browser. Als er verdachte of ongewenste extensies, plug-ins of add-ons op zijn geïnstalleerd, verwijder deze dan onmiddellijk. Hetzelfde geldt voor programma's van dit type die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-upvenster "Windows Defender Alert (0x3e7)":

Windows Defender Alert : Error Code # 0x3e7
Please Do Not Shut Down Or Reset Your Computer .
**Windows Warning Alert **
Zepto Virus Detected In Your System Registry .
Dear Windows User, The Website you have recently visited may have downloaded the Malware and Virus on your Windows system. Windows Defender is Suspicious about your Windows System Security.Please do not try to shut down or restart your computer.It may lock your computer permanantly or erase your hard disk . Your TCP Connection Was Blocked by Your Windows Security System. Your Windows and internet connection has been locked untill we may hear from you to immediately fix this issue.
Call Technical Support
Immediately at +46 10 884 48 35

De weergave van de "Windows Defender Alert (0x3e7)" pop-up (GIF):

Windows Defender Alert (0x3e7) scam gif

Another variant of "Windows Defender Alert (0x3e7)" pop-up scam:

Windows Defender Alert (0x3e7) pop-up scam (2020-07-10)

Tekst in deze pop-up:

Windows Defender Alert : Error Code # 0x3e7
Please Do Not Shut Down Or Reset Your Computer .


**Windows Warning Alert **

Zepto Virus Detected In Your System Registry .

Dear Windows User, The Website you have recently visited may have downloaded the Malware and Virus on your Windows system. windows Defender is Suspicious about your Windows System Security.Please do not try to shut down or restart your computer.It may lock your computer permanantly or erase your hard disk . Your TCP Connection Was Blocked by Your Windows Security System. Your Windows and internet connection has been locked untill we may hear from you to immediately fix this issue.
Call Technical Support
Immediately at +32 782 51 168

Microsoft Windows
Defender
System Informations IP : 104.238.38.34
Browser : Firefox
Operating System : Windows 10
User Authentication Required : Call Microsoft Technical Support Now
+32 782 51 168

Oplichting Zepto virus detected onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Oplichting Zepto virus detected. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar topflownews[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van oplichting "zepto virus detected" dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering topflownews[.]com  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van oplichting "zepto virus detected", reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van oplichting "zepto virus detected" kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de oplichting "zepto virus detected", herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14573-windows-defender-alert-0x3e7-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Oplichting Zepto virus detected QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Oplichting "Zepto virus detected" op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Oplichting Zepto virus detected

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.