Error Code XLMR01F7985 POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Error Code XLMR01F7985" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

"Error Code XLMR01F7985" verwijderingsinstructies

Wat is "Error Code XLMR01F7985"?

Oplichters gebruiken de "Error Code XLMR01F7985"-foutmelding om mensen te laten denken dat er een fout opgetreden is in het Windows-besturingssysteem en dat het nodig is om contact op te nemen met de technische ondersteuning van Microsoft. Dit is gewoon oplichterij, een vals foutbericht dat wordt weergegeven op een onbetrouwbare, misleidende website. Normaal bezoeken mensen dit soort websites niet opzettelijk, maar worden ze daartoe gedwongen door potentieel ongewenste apps (PUA's) die op hun computer (of webbrowser) geïnstalleerd zijn. Meestal installeren de gebruikers deze apps zonder er zich bewust van te zijn. PUA's veroorzaken meestal niet alleen ongewenste omleidingen, maar registreren ook gebruikersgegevens (gerelateerd aan browseractiviteiten en andere gegevens) en ze tonen hun gebruikers verschillende opdringerige advertenties.

Error Code XLMR01F7985 oplichting

Deze valse foutmelding "Error code XLMR01F7985" wordt weergegeven op een misleidende website waarop een pop-upvenster wordt geopend. Volgens de pop-up wordt de computer van de gebruiker uitgeschakeld vanwege de foutcode # XLMR01F7985. Het bevat ook een waarschuwing dat deze fout niet genegeerd mag worden want dat dit verdere complicaties kan veroorzaken. De misleidende website zelf bevat een telefoonnummer (833) 430-6138 dat zogezegd gebeld moet worden om contact op te nemen met de technici (vermoedelijk van Microsoft) om de opgetreden fout te herstellen. De website waarschuwt zijn bezoekers ook dat het een malware-infectie heeft ontdekt en dat Facebook-gegevens, e-mailreferenties en andere gevoelige informatie in gevaar zijn. Merk op dat noch Microsoft noch het ondersteuningsteam hier iets mee te maken heeft. Dit is slechts een typische oplichting die gebruikt wordt om de mensen te misleiden om zich door cybercriminelen (oplichters) te laten benaderen die websites zoals deze gebruiken om mensen van hun geld te beroven. Meestal dringen ze er bij het contacteren van de mensen op aan om software te kopen die fouten repareert of andere problemen oplost, of om geld te betalen voor wat technische begeleiding. Dergelijke websites moeten nooit vertrouwd worden en de beste optie is om ze te negeren door ze simpelweg te sluiten. Als ze niet op een normale manier kunnen worden gesloten, dan raden we u aan om Taakbeheer te gebruiken en het hele browserproces te beëindigen of om de computer opnieuw op te starten. De gesloten browsesessie mag echter niet hersteld worden, dit zou anders resulteren in het opnieuw bezoeken van dezelfde misleidende website.

Zoals we in onze inleiding reeds vermeldden, zijn het de mogelijk ongewenste apps die doorverwijzen naar de misleidende zwendelwebsites. Deze apps leveren hun gebruikers ook opdringerige advertenties op en registreren browsergerelateerde gegevens. Ze leveren advertenties op zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en andere opdringerige advertenties die worden weergegeven via tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen op elke site mogelijk maken. Eenvoudig gezegd, de advertenties verbergen de onderliggende inhoud en kunnen zo erg vervelend zijn. Als u op dergelijke advertenties klikt, kan dit leiden tot doorverwijzingen naar dubieuze (potentieel schadelijke) websites of het uitvoeren van scripts die ongewenste of/en mogelijk schadelijke apps downloaden/installeren. Bovendien verzamelen de meeste PUA's browsergerelateerde gegevens, bijvoorbeeld: de URL's van bezochte websites, IP-adressen, geolocaties, zoekopdrachten enzovoort. Ze verzamelen ook vaak persoonlijke/gevoelige gegevens. De ontwikkelaars van PUA's delen de verzamelde gegevens meestal met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Samenvattend kan het geïnstalleerd hebben van dergelijke datatracking-applicaties resulteren in privacyschendingen, problemen met de veiligheid op internet, of zelfs identiteitsdiefstal.

Er zijn veel verschillende misleidende websites die valse foutmeldingen, virussen en andere berichten weergeven. De meeste van hen zijn echter ontworpen met als doel de mensen hun geld afhandig te maken door hen over te halen onnodige apps te kopen of door ze te laten betalen voor services die niet nodig zijn. Hier zijn voorbeelden van andere websites die misleidende inhoud bevatten: Windows Is Not Activated, Activate Your Windows Now en This Computer Is Blocked. De meeste potentieel ongewenste apps zijn ook erg vergelijkbaar: hun ontwikkelaars promoten ze als nuttig en bieden aan om hun functies, tools enzovoort te gebruiken. Ze doen het echter alleen om mensen te misleiden om deze apps te downloaden en te installeren. Eénmaal geïnstalleerd veroorzaken ze alleen maar problemen en bieden ze hun gebruikers niet de beloofde functionaliteiten.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige van deze ongewenste apps kunnen rechtstreekd van hun websites worden gedownload. Niettemin is de kans groter dat deze apps geïnstalleerd worden via de bovengenoemde opdringerige advertenties of via een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd. Bundelen is een methode die gebruikt wordt door softwareontwikkelaars die als doel hebben om mensen te misleiden door het installeren van ongewenste apps samen met reguliere, gewenste software. De ontwikkelaars onthullen geen informatie over deze ongewenste apps die gebundeld worden in de installers of downloaders. Meestal verbergen ze deze in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen/opties. Het is bekend dat er veel gebruikers zijn die installatiestappen overslaan zonder de genoemde instellingen te controleren, en dat is precies hoe verschillende ongewenste apps geïnstalleerd (of gedownload) kunnen worden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We adviseren om geen software downloaders/installers van externe partijen te gebruiken, geen software te downloaden van onbetrouwbare websites en geen gebruik te maken van peer-to-peer netwerken en andere onbetrouwbare tools. Download enkel met behulp van officiële en betrouwbare websites (bronnen). Installeer software zorgvuldig - sla geen stappen voor het downloaden of installeren over zonder te controleren wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen zijn, deselecteer ongewenste aanbiedingen en voltooi pas dan het download- of installatieproces. Vermijd het klikken op opdringerige advertenties, vooral als deze worden weergegeven op dubieuze websites. Houd er rekening mee dat zelfs als ze er geschikt en legitiem uitzien, ze niet allemaal echt zijn. Er zijn advertenties die de gebruikers doorsturen naar mogelijk schadelijke websites met inhoud als gokken, pornografie, dating voor volwassenen enzovoort. Als u dergelijke doorverwijzingen vaak tegenkomt, controleer dan wat de geïnstalleerde extensies, plug-ins en add-ons in uw browser en programma's op uw computer zijn. Als er onbekende/ongewenste items zijn, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Error Code XLMR01F7985"-foutmelding en pop-upvenster:

Veiligheidswaarschuwing:

** UW COMPUTER IS UITGESCHAKELD **

Foutcode # XLMR01F7985

Neem contact op met de technische ondersteuning van MS: (833) 430-6138

Probeer deze belangrijke waarschuwing niet te negeren.

In het geval dat u deze pagina verlaat zonder dit probleem op te lossen, dan wordt de toegang tot uw pc verbannen om verdere vernietiging van ons systeem te voorkomen.

Uw pc heeft ons gewaarschuwd dat het besmet is met malware. De volgende informatie wordt bedreigd:

1. Facebook-details

2. Creditcardgegevens

3. E-maillegitimeringen

4. Browsergeschiedenis en informatie

U moet snel contact met ons opnemen zodat onze specialisten u telefonisch kunnen begeleiden bij de wederopbouwprocedure. Als het niet te veel moeite kost, bel ons dan binnen de volgende 3 minuten om ernstige schade/verliesgegevens van uw pc te voorkomen.

Contact MS-expert: (833) 430-6138 (gratis)

De "Error Code XLMR01F7985" pop-up (GIF):

Error Code XLMR01F7985 oplichting gif

Error Code XLMR01F7985 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Error Code XLMR01F7985 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm, zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "error code xlmr01f7985" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "error code xlmr01f7985" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "error code xlmr01f7985" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14309-error-code-xlmr01f7985-pop-up-scam