FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom oplichting door sites die claimen dat uw iPhone werd gehackt.

Ook bekend als: "Your iPhone Has Been Hacked" pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de "Your iPhone Has Been Hacked" van uw Mac?

Wat is "Your iPhone Has Been Hacked"?

"Your iPhone Has Been Hacked" / "Uw iPhone werd gehackt" is een scam die wordt getoond op misleidende websites. Zoals de titel al aangeeft, beweert dit bericht dat de apparaten van gebruikers zijn gehackt en en zonder toestemming worden gebruikt. "Your iPhone Has Been Hacked" toont nog andere berichten om mensen op te lichten, meestal om daarmee verdachte en mogelijk schadelijke software te promoten. Gebruikers komen meestal terecht op misleidende websites via omleidingen die worden veroorzaakt door opdringerige advertenties of door ongewenste programma's (potentieel ongewenste toepassingen) die al in het systeem zijn geïnfiltreerd. Deze apps hebben geen uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker nodig om op hun apparaten te worden geïnstalleerd.

Your iPhone Has Been Hacked scam

Wanneer een site met dit misleidende bericht wordt geopend, krijgt de bezoeker een pop-upvenster te zien. In de tekst in de pop-up staat dat de iPhone van de gebruiker is gehackt en dat ze vermoedelijk worden bespioneerd door cybercriminelen. Gebruikers zouden zogenaamd "onmiddellijk actie moeten ondernemen". Zodra dit venster is gesloten, krijgen gebruikers andere misleidende berichten te zien waarin reclame wordt gemaakt voor valse antivirussoftware, adware, browserkapers en andere ongewenste programma's. Ze kunnen echter ook doorverwijzen naar trojans, ransomware, cryptominers en andere malware. Daarom kan het vertrouwen van de melding "Your iPhone Has Been Hacked" en de bijbehorende oplichting leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Bovendien moeten gebruikers er rekening mee houden dat geen enkele website daadwerkelijk problemen of virussen op een apparaat kan detecteren. Als een website dat wel beweert te kunnen, dan gaat het zeker en vast om oplichting.

Kwaadaardige programma's kunnen niet alleen gebruikers dwingen om bedrieglijke, verkoopgerichte, frauduleuze, gecompromitteerde en kwaadaardige websites te bezoeken. Ze kunnen ook andere schade aanrichten. Ze kunnen opdringerige advertenties tonen die de browse-ervaring verstoren. Als die worden aangeklikt verwijzen ze door naar onbetrouwbare en kwaadaardige websites. Sommige kunnen zelfs stiekem ongewenste software downloaden en installeren. Andere soorten ongewenste programma's kunnen browsers kapen door de instellingen aan te passen en vervolgens te voorkomen dat gebruikers deze instellingen herstellen. Zo promoten ze bijvoorbeeld valse zoekmachines. Deze laatste zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus verwijzen ze door naar Yahoo, Google, Bing en andere legitieme zoekmachines. De meeste ongewenste programma's kunnen gegevens registreren. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze kwetsbare gegevens worden vaak gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen), die de gegevens zullen misbruiken om er geld mee te verdienen. Om de apparaatintegriteit en gebruikersveiligheid te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam "Your iPhone Has Been Hacked" pop-up
Type bedreiging Phishing, oplichting, Mac-malware, Mac-virus
Valse claim Het bericht claimt dat de iPhone van gebruikers is gehackt
Gepromote ongewenste applicaties Deze oplichting probeert verschillende verdachte apps te verspreiden
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Apple Rewards Program", "(3) Viruses has been detected", "Your Apple iPhone is severely damaged by 19 viruses!" en "Your Apple iPhone is severely damaged by (6) viruses!" zijn een paar voorbeelden van andere oplichtingsberichten die zijn gericht op iPhone-gebruikers. Online scams werken volgens verschillende modellen. Populaire methodes zijn onder meer: waarschuwingen dat het apparaat is geïnfecteerd of gevaar loopt, meldingen over verouderde of ontbrekende software, valse loterijen, ongelooflijke aanbiedingen enz. Wat dergelijke berichten ook beloven, aanbieden of vragen, het einddoel is hetzelfde - inkomsten genereren voor de makers ervan. Daarom wordt gebruikers geadviseerd voorzichtig te zijn tijdens het surfen op internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's, die vaak worden gepromoot door misleidende websites. Deze apps kunnen ook samen met andere software worden gedownload en geïnstalleerd. "Bundelen" is de term die wordt gebruikt om deze valse marketingmethode te beschrijven, waarbij legitieme software wordt voorverpakt met andere ongewenste of kwaadaardige extensies of software. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen enz.) - verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook ongewenste programma's. Nadat erop wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die zijn ontworpen om ongewenste programma's te downloaden en te installeren zonder toestemming van de gebruikers.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software moet worden gecontroleerd voordat deze wordt gedownload of geïnstalleerd. Het wordt aanbevolen om altijd officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan; daarom wordt het gebruik ervan afgeraden. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties zien er doorgaans legitiem en onschadelijk uit, maar ze verwijzen meestal door naar zeer verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen en anderen). Als gebruikers dergelijke advertenties of doorverwijzingen opmerken, dan moet het systeem worden gecontroleerd moeten alle dubieuze applicaties, browserextensies en plug-ins worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Your iPhone Has Been Hacked" -oplichting:

Your iPhone Has Been Hacked

 

All your actions on the device are tracked by a hacker.

 

Immediate Action Is Required!

 

Close

Volg deze stappen om pop-upblokkering en waarschuwingen voor frauduleuze websites in te schakelen, en om webbrowsergegevens op mobiele Apple-apparaten te verwijderen:

Ga eerst naar "Instellingen", scroll vervolgens naar beneden om "Safari" te zoeken en tik erop.

remove pop-ups and clear cache step 1

Controleer of de schakelaars "Pop-ups blokkeren" en "Frauduleuze website-waarschuwing" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

disable pop-ups and clear cache step 2

Tik op "Website-gegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".

disable pop-ups and clear cache step 3

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "your iphone has been hacked" pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your iPhone Has Been Hacked" pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your iphone has been hacked" pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your iphone has been hacked" pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your iphone has been hacked" pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your iPhone Has Been Hacked pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your iPhone Has Been Hacked" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.