FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de foutmelding "WIN.DLL011150 Error" niet

Ook bekend als: WIN.DLL011150 Error oplichting met technische ondersteuning
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de "WIN.DLL011150 Error"-oplichting

Wat is de oplichting "WIN.DLL011150 Error"?

"WIN.DLL011150 Error" is een oplichting via technische ondersteuning die wordt gepromoot op verschillende misleidende websites. Zo toont onder ander de website azurewebsites.net dit bericht, maar andere sites ook. De "WIN.DLL011150 Error" oplichting beweert dat de computer is geblokkeerd omdat de registratiesleutel van Windows zogenaamd illegaal is en het apparaat is gehackt. Deze zwendel is ontworpen om gebruikers te misleiden zodat ze hun registratiesleutels onthullen en een betalend nummer voor 'technische ondersteuning' bellen. Geen enkele site kan werkelijk computerproblemen detecteren; dus elke site die dergelijke claims doet is oplichting. Gebruikers openen zelden opzettelijk dergelijke misleidende webpagina's, de meesten worden ernaar doorverwezen door opdringerige advertenties of door potentieel ongewenste toepassingen die al in het systeem zijn geïnfiltreerd.

WIN.DLL011150 Error scam

Het pop-upvenster dat wordt weergegeven op de site waarop de "WIN.DLL011150 Error" -foutmelding wordt getoond, stelt dat het een "VIRUSWAARSCHUWING VAN MICROSOFT" is met de foutcode "WIN.DLL01150". Gebruikers worden gewaarschuwd dat ze de webpagina niet mogen sluiten of hun computer niet opnieuw mogen opstarten. Hun apparaten zouden om veiligheidsredenen zijn geblokkeerd, omdat de registratiesleutel van hun Window "illegaal" zou zijn. Bovendien wordt het systeem zogenaamd bestuurd vanaf een niet-gespecificeerde locatie en verspreidt het virussen via internet. Om de toegang tot hun computers te 'herstellen', worden gebruikers dringend verzocht om het gratis supportnummer te bellen en deze instructie wordt meerdere keren herhaald op de misleidende pagina. Bovendien kan de "ongebruikelijke activiteit" op het apparaat een bedreiging vormen voor opgeslagen gegevens en financiële activiteiten. Het bericht instrueert gebruikers ook om hun Microsoft-registratiesleutel in te voeren om hun computers te deblokkeren. Benadrukt moet worden dat alle informatie in de "WIN.DLL011150 Error"-melding onjuist is. Scams met technische ondersteuning worden meestal gebruikt om gebruikers voor de gek te houden zodat ze valse en dure telefoonnummers te bellen. Vanaf dat moment kunnen slachtoffers met onzinnige technobabble aan de lijn worden gehouden, terwijl hun telefoonrekening hoog oploopt. Als alternatief kunnen de oplichters proberen om persoonlijke informatie (bijv. namen, adressen, e-mails, bankrekening- of creditcardgegevens, enz.) van de gebruikers te verkrijgen of toegang en controle over hun apparaten te krijgen. Een andere manier waarop oplichters het vertrouwen van gebruikers kunnen misbruiken, is door betaling te vragen voor 'geleverde diensten'. Samenvattend kunnen we stellen dat het vertrouwen van de "WIN.DLL011150 Error" -foutmelding kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. In sommige gevallen kan het onmogelijk zijn om de ​​misleidende webpagina te sluiten. Daarom moet in dergelijke gevallen Taakbeheer worden gebruikt om het browserproces te beëindigen. Wanneer de browser opnieuw wordt geopend dan mag de sessie niet worden hersteld, omdat anders de scam-pagina opnieuw wordt geopend.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn ongewenste programma's's een van de belangrijkste oorzaken van omleidingen naar allerlei onbetrouwbare / kwaadaardige websites. Ongewenste toepassingen kunnen echter ook andere problemen veroorzaken. Ze kunnen opdringerige advertenties tonen, d.w.z. ongewenste en schadelijke advertenties weergeven. Wanneer erop wordt geklikt, linken de opdringerige advertenties door naar onbetrouwbare of gevaarlijke sites en kunnen ze stiekem software downloaden (bijvoorbeeld ongewenste programma's's). Een ander type ongewenste programma's kan browserinstellingen wijzigen, de toegang tot hun instellingen beperken / weigeren en valse zoekmachines promoten. De meeste ongewenste programma's kunnen gegevens registeren. Ze kunnen de browseractiviteit registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en persoonlijke informatie verzamelen die daaruit wordt afgeleid (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vaak ten gelde gemaakt door ze te delen met derden (mogelijk cybercriminelen), die deze op hun beurt kunnen misbruiken om geld te verdienen. Ongewenste apps vormen een aanzienlijke bedreiging voor de veiligheid van apparaten en gebruikers. Daarom wordt sterk aangeraden om verdachte applicaties en browserextensies / plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam WIN.DLL011150 Error oplichting met technische ondersteuning
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Scam claimt dat het apparaat van de gebruiker wordt geblokkeerd wegens besmetting
Technische ondersteuning-oplichting telefoonnummer +1-855-570-6839
Gerelateerde domeinen azurewebsites.net
Symptomen Valse foutberichten, valse systeemwaarschuwingen, valse computerscan.
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze advertenties in pop-ups, ongewenste apps.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-besmetting.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"System Warning Alert", "Activation Security Warning", "Attention 22 threats found" en "ZoneAlarm Global Virus Alert" zijn een paar voorbeelden van andere vormen van oplichting met technische ondersteuning. Het web staat vol misleidende zwendelwebsites. Technische ondersteunings-oplichtingen zijn slechts één type; andere populaire zwendelmodellen zijn onder andere - nep-prijsuitreikingen, waarschuwingen dat essentiële software verouderd is, verdacht voordelige aanbiedingen enzovoort. Oplichters claimen allerlei zaken maar hun einddoel is steeds hetzelfde: inkomsten genereren.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere software. Deze valse marketingtactiek waarbij reguliere software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt gebundeld is een bekende vorm van misleiding. Overhaaste downloads en installaties (bijv. het negeren van de voorwaarden en overslaan van stappen, het gebruik van vooraf ingestelde opties, enz.) - verhogen het risico op de onbedoelde installatie van gebundelde inhoud. Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen echter ook. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die ongewenste programma's downloaden en installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen daarvoor worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen, b.v. niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en externe downloaders - bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren is het erg belangrijk om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen en anderen). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt dan moet u uw systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties of browserextensies / plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in de "WIN.DLL011150 Error"-foutmelding:

VIRUS ALERT FROM Microsoft
Windows Error Code : WIN.DLL01150

 

This computer is BLOCKED

 

Do not close this window and restart your computer
Your computer's registration key is Blocked.
Why we blocked your computer?
The window's registration key is illegal.
This window is sending virus over the internet.
This window is hacked or used from undefined location.
We block this computer your security.
Contact Microsoft helpline to reactivate your computer.

 

Microsoft Security Tollfree +1-855-570-6839

 

Back to Safety


Microsoft Security Tollfree:
+1-855-570-6839


Prevent this page from creating additional dialogues.

 

Enter Microsoft registration key to unblock.
ENTER KEY: Submit

 

Windows
Microsoft Support Alert
Your System Detected Some Unusual Activity.
It might harm your computer data and track your financial activities.

 

Please report this activity to +1-855-570-6839

 

Ignore Alert
Leave This Page

De layout van de "WIN.DLL011150 Error"-oplichting (GIF):

Appearance of WIN.DLL011150 Error scam

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar pushpush[.]net veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder kwaadaardige extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering pushpush[.]net ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering pushpush[.]net ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van win.dll011150 error oplichting met technische ondersteuning dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing pushpush[.]net  ads from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.Verwijdering pushpush[.]net ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van win.dll011150 error oplichting met technische ondersteuning, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering pushpush[.]net ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering pushpush[.]net ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van win.dll011150 error oplichting met technische ondersteuning kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de win.dll011150 error oplichting met technische ondersteuning, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om win.dll011150 error oplichting met technische ondersteuning van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over win.dll011150 error oplichting met technische ondersteuning of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17942-win-dll011150-error-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
WIN.DLL011150 Error oplichting met technische ondersteuning QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van WIN.DLL011150 Error oplichting met technische ondersteuning op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.