Hoe verwijdert u de Dacls remote access trojan van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Dacls trojan voor toegang op afstand
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Hoe verwijdert u het Dacls virus van een Mac?

Wat is Dacls RAT?

Dacls is een Remote Access Trojan (RAT), die werd ontworpen om het Mac-besturingssysteem te besmetten. Het is de Mac-variant van Dacls RAT, die Windows- en Linux-systemen besmet.. Remote Access Trojans maken externe toegang en controle over een geïnfecteerd apparaat mogelijk. Het niveau van controle varieert, sommige RAT's kunnen cybercriminelen de volledige controle geven over de besmette computer. Meestal wordt dit type malware gebruikt om gegevens te stelen, maar ze kunnen ook andere mogelijkheden / functies hebben.

Dacls RAT detection on VirusTotal

Op het moment van onderzoek had de Mac-versie van Dacls RAT niet dezelfde functies als zijn kwaadaardige tegenhangers. Sommige functies waren niet operationeel, maar het is niet onwaarschijnlijk dat deze malware in de toekomst zal worden bijgewerkt en de beoogde functies zullen worden geactiveerd. De primaire functies van deze trojan zijn netwerkscannen, uitvoering van systeemopdrachten, bestandsbeheer (hernoemen, creëren, verwijderen, enz.), Infiltratie en exfiltratie van gegevens, lopend procesbeheer en beëindiging. Met andere woorden Dacls kan kettinginfecties veroorzaken omdat het bestanden kan uploaden en uitvoeren, het systeem kan besmetten met extra malware (bijv. ransomware, cryptominers, enz.). Deze RAT kan ook toepassingen afsluiten, zoals antivirusprogramma's, om zo detectie te voorkomen. Dacls kan de gegevens stelen die op het systeem zijn opgeslagen. De mogelijke problemen die hierdoor worden veroorzaakt, zijn afhankelijk van de gegevens zelf. Bedrijfsgerelateerde en vergelijkbare gegevens kunnen bijvoorbeeld worden geblokkeerd tot er losgeld wordt betaald. Over het algemeen kunnen we stellen dat gevoelige en/of comprommiterende gegevens kunnen worden gebruikt voor chantage. Samenvattend betekent dit dat Dacls de integriteit van het apparaat in gevaar kan brengen, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal kan veroorzaken. Als u vermoedt dat Dacls (of andere malware) het systeem al heeft geïnfecteerd, is het cruciaal om een antivirusprogramma te gebruiken om het onmiddellijk te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Dacls trojan voor toegang op afstand
Type bedreiging Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Kaspersky (UDS:DangerousObject.Multi.Generic), AegisLab (Trojan.Multi.Generic.4!c), TrendMicro (Backdoor.MacOS.DACLS.A), volledige lijst (VirusTotal)
Naam van het kwaadaardige proces TinkaOTP (procesnamen kunnen verschillen)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem de computers van slachtoffers te infiltreren en dus zijn ze vaak onzichtbaar op besmette systemen.
Distributiemethodes E-mails met besmette bijlgen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Verlies van privégegevens, gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van slachtoffers kan worden toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om Dacls trojan voor toegang op afstand verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Hupigon, Luminosity, Pekraut, Cardinal en FireBird zijn enkele voorbeelden van andere trojans voor externe toegang. Dit type malware heeft soms vele functies, maar het einddoel van elke RAT-besmetting is identiek: inkomsten genereren voor de cybercriminelen die ze gebruiken. RAT-infecties brengen zowel de veiligheid van apparaten als gebruikers in gevaar, en dit geldt voor alle kwaadaardige programma's. Daarom moeten dergelijke programma's onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

De exacte methoden die worden gebruikt om Dacls RAT te verspreiden, zijn onbekend. Over het algemeen wordt malware verspreid via spamcampagnes, tools voor illegale activering ("cracks"), valse updaters en onbetrouwbare downloadkanalen. De term 'spamcampagne' definieert een grootschalige operatie, waarbij zwendel-e-mails met duizenden worden verzonden. Deze misleidende e-mails worden doorgaans gepresenteerd als "officiële", "belangrijke", "dringende" berichten.. Aan de e-mails zijn besmettelijke bestanden toegevoegd of ze kunnen downloadlinks met schadelijke inhoud bevatten. Virusbestanden kunnen verschillende formaten hebben, zoals: archieven (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), Microsoft Office- en PDF-documenten, JavaScript, enz. Wanneer ze worden uitgevoerd of geopend start het infectieproces (d.w.z. de download of de installatie van malware). Cracking-tools moeten zogenaamd een bepaalde software activeren maar in plaats daarvan besmetten ze vaak het systeem waarop ze worden uitgevoerd. Valse updaters infecteren systemen door gebruik te maken van zwakke punten in verouderde software en/of door simpelweg malware te installeren in plaats van de beloofde updates. Onbetrouwbare downloadbronnen, b.v. onofficiële en gratis file-hosting (freeware) websites, peer-to-peer sharing-netwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, etc.) en andere externe downloaders.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt afgeraden om verdachte of irrelevante e-mails te openen, vooral niet de bijlagen of links daarin, omdat dit kan leiden tot gevaarlijke systeeminfecties. Het is aanbevolen om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Daarnaast is het belangrijk om producten altijd te activeren en bij te werken met behulp van tools of functies, die worden geleverd door legitieme ontwikkelaars. Illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden mogen niet worden gebruikt, omdat ze vaak worden gebruikt om kwaadaardige programma's te verspreiden. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruikers te garanderen, is het van het grootste belang dat er een betrouwbare antivirus- en antispywaresuite is geïnstalleerd. Bovendien moet deze software up-to-date worden gehouden en worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren. Gedetecteerde potentiële bedreigingen moeten worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Dacls RAT-proces op de Activity Monitor ("TinkaOPT", de procesnaam kan variëren):

Dacls remote access trojan process on activity monitor

Dacls trojan voor toegang op afstand onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Dacls trojan voor toegang op afstand. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Verwijder aan Dacls gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de dacls trojan voor toegang op afstand gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Dacls trojan voor toegang op afstand verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan dacls trojan voor toegang op afstand gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan dacls trojan voor toegang op afstand gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan dacls trojan voor toegang op afstand gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Dacls trojan voor toegang op afstand QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Dacls trojan voor toegang op afstand op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Dacls trojan voor toegang op afstand

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.