FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de melding "Your Windows 10 is infected with 5 viruses!" niet

Ook bekend als: "Uw Windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus
Schadeniveau: Medium

"Uw Windows 10 is besmet met 5 virussen!" verwijderingsinstructies

Wat is "Your Windows 10 is infected with 5 viruses!"?

"Uw Windows 10 is besmet met 5 virussen!" is een vals viruswaarschuwingsbericht dat suggereert dat het besturingssysteem van de gebruiker geïnfecteerd is met virussen. Meestal verschijnen deze meldingen op misleidende websites die ontworpen zijn door oplichters die proberen om de bezoekers te misleiden zodat ze overgaan tot het downloaden/installeren van dubieuze software, die zogezegd de virussen verwijdert. Merk op dat deze oplichters hun bezoekers vaak aanmoedigen om telefonisch contact met hen op te nemen. Wanneer ze echter worden benaderd, dan dringen ze er bij de mensen op aan om dubieuze software aan te kopen of om te betalen voor hun diensten. In ieder geval mogen dergelijke websites nooit worden vertrouwd en moet het gebruik ervan worden vermeden.

Your Windows 10 is infected with 5 viruses! pop-up oplichting

Deze misleidende website geeft een pop-upvenster weer, dat vermomd is als Microsoft Defender Security Center en dat zijn bezoekers aanmoedigt om de gedetecteerde virussen onmiddellijk te verwijderen. Ze worden zogezegd verwijderd door een update voor de antivirussuite te downloaden en te installeren. Deze update wordt zogezegd gedownload door op de knop "Doorgaan ..." en vervolgens op de knop "Downloaden" (of een andere) te klikken. We raden u ten zeerste af om software te installeren die gedownload wordt vanaf dit soort websites. Meestal is de software dubieus en schadelijk. Negeer de meldingen op deze sites en sluit ze onmiddellijk. Deze websites worden meestal geopend door te klikken op misleidende advertenties, door andere onbetrouwbare websites of door mogelijk ongewenste applicaties die al op de browser en/of computer zijn geïnstalleerd.

Over het algemeen openen ongewenste apps misleidende/onbetrouwbare websites. Ze geven ook advertenties weer en verzamelen informatie over het surfgedrag van gebruikers. Ze registreren IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere dergelijke gegevens. Ze registreren soms ook gevoelige informatie. De ongewenste apps die advertenties weergeven, vertonen meestal ook coupons, banners, enquêtes, pop-upadvertenties enzovoort. Meestal leiden deze advertenties om naar onbetrouwbare websites of voeren ze scripts uit die ongewenste, potentieel schadelijke software downloaden/installeren. Houd er rekening mee dat dit alleen gebeurt wanneer mensen vrijwillig of per ongeluk op de advertenties klikken. De ontwikkelaars van ongewenste apps verkopen deze verzamelde gegevens door aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Om te voorkomen dat uw browser misleidende webpagina's opent en/of dat u geen slachtoffer wordt van identiteitsdiefstal en/of problemen ondervindt met betrekking tot de veiligheid van de browser en uw privacy enzovoort, raden we u aan om alle ongewenste apps onmiddellijk te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam "Uw Windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus
Type bedreiging Phishing, oplichting, social-engineering, fraude.
Valse Claim Volgens deze website is het besturingssysteem van de bezoeker besmet met verschillende virussen.
Gerelateerd Domein rechargecomputerservice[.]fun
Detectienamen (rechargecomputerservice[.]fun) volledige detectielijst (VirusTotal)
IP-adres (rechargecomputerservice[.]fun) 51.89.42.227
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Distributie methodes Gecompromitteerde websites, frauduleuze online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Enkele voorbeelden van andere misleidende pagina's die beweren dat de computer van de bezoeker geïnfecteerd is met virussen zijn: "E.tre456_worm_Windows", "VIRAL ALARM OF MICROSOFT" en "Windows is not activated". Deze sites proberen om mensen te misleiden om dubieuze software te installeren, of ze persen hen geld af door software te verkopen of door ze te laten betalen voor 'technische ondersteuning' vanop afstand. Vertrouw deze websites nooit. Hetzelfde geldt voor ongewenste apps die verantwoordelijk zijn voor het openen van deze sites: vertrouw ze nooit, ook niet als de ontwikkelaars ze adverteren als nuttig, legitiem, enzovoort.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Mensen downloaden/installeren ongewenste apps vaak onbedoeld wanneer ze op misleidende advertenties klikken of wanneer softwareontwikkelaars deze verspreiden via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling". Deze methode wordt gebruikt om mensen te misleiden om ongewenste apps te downloaden/installeren via de instellingen van andere software. Om dit te bereiken, verbergen ontwikkelaars de aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden/installeren in de "Aangepaste", "Geavanceerde" instellingen en hopen ze dat de mensen deze ongewijzigd laten. Door deze instellingen niet te controleren en te wijzigen, staan veel mensen onbedoeld toe dat ongewenste apps worden gedownload/geïnstalleerd samen met de reguliere software.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Vermijd het downloaden/installeren van software via externe downloaders, installatieprogramma's of onbetrouwbare/niet-officiële websites. Vermijd ook peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule of andere vergelijkbare kanalen/bronnen. We raden u ten zeerste aan om bestanden en programma's alleen via directe links en officiële websites te downloaden. Controleer alle "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen in de download- of installatie-instellingen. Weiger aanbiedingen om extra, mogelijk ongewenste applicaties te downloaden/installeren. Klik bovendien niet op advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites. Deze kunnen ongewenste downloads/installaties veroorzaken en mensen omleiden naar dubieuze webpagina's. Controleer op ongewenste/verdachte extensies, plug-ins of add-ons die in de browser zijn geïnstalleerd en/of dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd en verwijder de ongewenste vermeldingen onmiddellijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De "Your Windows 10 Is Infected With 5 Viruses!" oplichtingspop-up:

Your Windows 10 is infected with 5 viruses! pop-up oplichting (GIF)

Tekst gepresenteerd in de "Your Windows 10 is infected with 5 viruses!" pop-up:

System Defender Security Center

PC-status: risico

Home Update geschiedenisinstellingen

Scan voltooid

Uw Windows 10 is besmet met 5 virussen!

 

Het verwijderen van virussen is onmiddellijk nodig om verdere systeemschade, verlies van programma's, foto's, video's of andere bestanden te voorkomen. Persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.

 

Naam | Geïnfecteerd bestand | Type | Dreigingsniveau

 

OSX/Hoax.Renos.HX | C:\Documents and Settings\All Users\... | Virus | Medium


Trojan IRC/Backdoor.SdBot4.FRV | C:\Documents and Settings\All Users\... | Virus | Medium


Adware. OSX.Look2me.ab | C:\Program Files\Common Files\Syst... | Virus | Critical


Trojan.Qoologic - Key Logger | C:\Program Files\Windows NT\Access... | Virus | High


Trojan.Fakealert.356 | C:\Windows\System32\Microsoft\Prot... | Virus | Medium

 

Actie vereist! Uw antivirussoftware vereist een update. Om alle gedetecteerde virussen te verwijderen, moet u de antivirussoftware bijwerken. Klik op "Doorgaan" en klik vervolgens op de volgende pagina op "Downloaden" om de nieuwste versie van antivirussoftware te downloaden en te installeren.

Doorgaan...

Pop-up advertenties die de "Your Windows 10 Is Infected With 5 Viruses!"-oplichting promoten:

Opdringerige advertenties promoten Your Windows 10 is infected with 5 viruses!-oplichting

Screenshot van een website die doorverwijst naar de "Your Windows 10 Is Infected With 5 Viruses!"-oplichting:

Website waarnaar Your Windows 10 is infected with 5 viruses! doorverwijst

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ongewenste apps deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/recent geïnstalleerde applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen: 

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "uw windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering fraudkeuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "uw windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering fraudleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "uw windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "uw windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "uw windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "uw windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16792-your-windows-10-is-infected-with-5-viruses-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Uw Windows 10 is besmet met 5 virussen! virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Uw Windows 10 is besmet met 5 virussen!" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.