Hoe verwijdert u applicaties die sites zoals topflownews.com openen?

Ook bekend als: Advertenties door topflownews.com
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Topflownews[.]com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is topflownews[.]com?

Topflownews[.]com functioneert zoals vele andere frauduleuze websites, bijvoorbeeld: allow-space[.]com, belazyelephant[.]com en alisalis[.]com. Dergelijke sites zijn ontworpen om verdachte inhoud te laden of om bezoekers door te verwijzen naar een andere onbetrouwbare webpagina's, waardoor de gebruikers gedwongen worden om dergelijke websites te bezoeken. Met andere woorden ze openen deze niet opzettelijk. Ze worden geopend door browsers waarop een potentieel ongewenste toepassing is geïnstalleerd. Ook zijn deze apps vaak ontworpen om opdringerige advertenties weer te geven en om details te verzamelen over het surfgedrag van de gebruiker.

topflownews[.]com pop-up dootverwijzing

Doorgaans openen ongewenste apps sites zoals topflownews[.]com in een nieuw browservenster of tabblad. Wanneer ze worden bezocht, dan laden die pagina's dubieuze inhoud of leiden ze bezoekers om naar ongeveer twee of drie onbetrouwbare of zelfs kwaadaardige sites. De manier waarop deze pagina's werken is afhankelijk van de geoloactie van de bezoeker. Het is de moeite waard om te vermelden dat pagina's die worden geopend via websites zoals topflownews[.]com schadelijk kunnen zijn, bedoeld zijn om dubieuze software te adverteren, enzovoort. Bovendien gebruikt topflownews[.]com een ​​clickbait-techniek om zijn bezoekers te misleiden zodat ze meldingen kunnen tonen. Het moedigt de bezoekers aan om meldingen in te schakelen en om video's te blijven bekijken door op de knop "Toestaan" te klikken. Als erop wordt geklikt, dan kunnen pagina's zoals topflownews[.]com meldingen weergeven die gewoonlijk twijfelachtige advertenties/links naar onbetrouwbare websites bevatten, enz. Zoals vermeld in de inleiding, kunnen en zijn ongewenste apps vaak ontworpen om informatie te verzamelen over de surfgewoonten van de gebruikers. Meestal richten ze zich op details zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, geolocatie, etc. Apps van dit type kunnen echter ook zijn ontworpen om persoonlijke gegevens vast te leggen. Wat erger is: de mensen achter die apps kunnen deze verzamelde gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) of ze misbruiken om zelf inkomsten te verkrijgen. Een ander probleem met ongewenste apps is dat ze kunnen ontworpen zijn om gebruikers te voorzien van verschillende opdringerige advertenties zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en andere soorten advertenties. Wanneer erop wordt geklikt, dan hebben die advertenties de neiging om onbetrouwbare websites te openen of om verschillende ongewenste applicaties te downloaden en/of te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Gebruikers die een ongewenste app op een browser en/of besturingssysteem hebben geïnstalleerd, kunnen problemen ondervinden met betrekking tot de veiligheid van het browsen en hun online privacy of zelfs slachtoffers worden van identiteitsdiestal. Daarom mogen dergelijke apps nooit worden vertrouwd (gedownload en geïnstalleerd).

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door topflownews.com
Type bedreiging Push meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
IP-adres 78.140.190.85
Symptomen U ziet advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde internetsnelheid.
Distributie methodes Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om Advertenties door topflownews.com verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

De meeste potentieel ongewenste applicaties worden geadverteerd als legitiem, nuttig, enz. Desondanks werkt slechts een klein aantal van hen zoals ze worden geadverteerd. De meeste zijn alleen ontworpen om twijfelachtige pagina's te openen, om verschillende browsergerelateerde details te verzamelen en/of om advertenties weer te geven. Met andere woorden: ze zijn alleen ontworpen om hun ontwikkelaars te helpen inkomsten te verkrijgen, terwijl de gebruikers het risico lopen op verschillende problemen.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste gebruikers downloaden en/of installeren ongewenste apps door op bepaalde misleidende advertenties te klikken of samen met andere, meestal gratis programma's. Het is gebruikelijk dat ongewenste apps verspreid worden door ze op te nemen in de verschillende downloaders en installers. Deze distributiemethode wordt "bundelen" genoemd. In de meeste gevallen is de informatie over ongewenste apps die in setups worden opgenomen te vinden in hun "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen. Gebruikers die programma's downloaden en/of installeren zonder deze instellingen te controleren (en te wijzigen) staan vaak toe dat er ook ongewenste apps worden gedownload en/of geïnstalleerd. Ongewenste downloads (en installaties) kunnen alleen worden veroorzaakt door misleidende advertenties wanneer de gebruikers erop klikken en/of als ze zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Alle software en bestanden moeten worden gedownload van officiële pagina's en via directe links. Kanalen zoals peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule), niet-officiële websites, downloaders van derden, installatieprogramma's enz. mogen niet worden vertrouwd. Het is gebruikelijk dat ze worden gebruikt om ongewenste apps of zelfs kwaadaardige programma's te verspreiden. Het is ook belangrijk om de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen van elke download- of installatie-instelling te controleren. Vaak vermelden deze instellingen aanbiedingen om ongewenste software te downloaden/installeren. Advertenties die op twijfelachtige websites verschijnen mogen niet worden aangeklikt. Ze kunnen ontworpen zijn om onbetrouwbare websites te openen of om ongewenste, potentieel schadelijke software te downloaden en te installeren. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke advertenties soms ook op legitieme pagina's worden weergegeven. Ongewenste, verdachte extensies, add-ons of plug-ins die in een browser zijn geïnstalleerd moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd moet ook worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

De topflownews[.]com website (GIF):

topflownews[.]com website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om webbrowsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

Advertenties door topflownews.com onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door topflownews.com. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

topflownews[.]com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar topflownews[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door topflownews.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door topflownews.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door topflownews.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door topflownews.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door topflownews.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door topflownews.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17414-topflownews-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door topflownews.com QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door topflownews.com op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door topflownews.com

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.