FacebookTwitterLinkedIn

"Windows werd geblokkeerd wegens verdachte activiteiten" - Oplichting

Ook bekend als: Windows Was Blocked Due To Questionable Activity
Schadeniveau: Medium

"Windows werd geblokkeerd door twijfelachtige activiteiten" verwijderingsinstructies

Wat is "Windows Was Blocked Due To Questionable Activity/Windows werd geblokkeerd door twijfelachtige activiteiten"?

"Windows Was Blocked Due To Questionable Activity / Windows werd geblokkeerd wegens verdachte activiteiten" is nog een ander oplichtingsbericht dat gebruikt wordt om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Het bericht wordt bezorgd door misleidende websites en geeft aan dat het systeem geblokkeerd is. Gebruikers worden aangemoedigd om onmiddellijk contact op te nemen met een zogenaamde 'technische ondersteuning' via een opgegeven telefoonnummer. Deze beweringen zijn onjuist en u mag dit nummer nooit bellen. Bovendien kunnen doorverwijzingen naar websites die het bericht "Windows werd geblokkeerd wegens verdachte activiteiten" weergeven, wijzen op de aanwezigheid van mogelijk ongewenste applicaties op het systeem.

Windows Was Blocked Due To Questionable Activity-oplichting

Dit oplichtingsbericht stelt dat het Windows-besturingssysteem geblokkeerd is en dat de gebruikers contact moeten opnemen met de technische ondersteuning (via het telefoonnummer "+1-877-640-1433") om alles te herstellen. Eénmaal gecontacteerd zullen deze mensen de gebruikers vragen om een bepaald bedrag te betalen voor hun assistentie (dit is onnodig, aangezien de foutmelding "Windows werd geblokkeerd wegens verdachte activiteiten" vals is). U moet de website die deze zwendel weergeeft onmiddellijk verlaten. Houd er rekening mee dat deze sites vaak ontworpen zijn om te voorkomen dat gebruikers de browsertabbladen/-vensters kunnen sluiten. Beëindig in dat geval het browserproces met Windows Taakbeheer. Herstel de vorige browsersessie niet (de volgende keer dat u de browser start), omdat hierdoor de frauduleuze site opnieuw wordt geopend.

Websites die valse foutmeldingen afleveren, worden vaak geopend door ongewenste apps. Daarom kunnen deze omleidingen de aanwezigheid van frauduleuze apps aangeven. Naast het veroorzaken van omleidingen, tonen ongewenste apps ook coupons, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties die kunnen linken naar dubieuze websites en die zelfs scripts kunnen uitvoeren die andere ongewenste apps downloaden/installeren. Als u daarop klikt, dan kan dit leiden tot verschillende systeeminfecties. Bovendien worden opdringerige advertenties weergegeven met tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen ze vaak de onderliggende inhoud, waardoor de browserervaring aanzienlijk wordt verstoord. Een ander belangrijk probleem is het bespioneren van informatie. Ongewenste apps verzamelen gewoonlijk IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken webpagina's, zoekopdrachten en andere soortgelijke gegevens met betrekking tot browseractiviteit. Deze verzamelde gegevens (IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) bevatten vaak persoonlijke gegevens die de ontwikkelaars verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen misbruiken deze privégegevens om nog meer inkomsten te verkrijgen. Het volgen/bespioneren van informatie kan dus leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Deze applicaties moeten dan ook onmiddellijk worden verwijderd.

Samenvatting van de bedreiging:
Naam Windows Was Blocked Due To Questionable Activity
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse Claim De foutmelding geeft aan dat het systeem geblokkeerd is vanwege 'verdachte activiteiten' en moedigt de gebruikers aan om contact op te nemen met de oplichtingsdienst voor technische ondersteuning.
Oplichtingsnummer tech ondersteuning +1-877-640-1433, +1-830-637-7234
Gerelateerd Domein proguys[.]ml
Detectienamen (proguys[.]ml) BitDefender (Malware), Cyradar (Malicious), Kaspersky (Malware), Sophos AV (Malicious), volledige detectielijst (VirusTotal)
IP-adres (proguys[.]ml) 138.197.207.29
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Distributie methodes Gecompromitteerde websites, frauduleuze online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Windows werd geblokkeerd wegens verdachte activiteiten" heeft veel overeenkomsten met tientallen andere foutmeldingen, zoals "Microsoft Detected Malicious Virus And Blocked Your Computer", "Hard Drive Safety Delete" en "Error # 0x80092ee9". Deze misleidende pop-ups en websites beweren vaak dat het systeem geïnfecteerd is, niet geactiveerd is, bestanden mist of is beschadigd. alleen maar om de gebruikers te overtuigen om de valse technische ondersteuning te bellen of om verschillende ongewenste toepassingen te downloaden (bijv. systeemopruimers). Vertrouw deze berichten nooit en als u al één van de gepromote applicaties hebt gedownload, verwijder deze dan onmiddellijk.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste apps hebben officiële downloadwebsites, maar de meeste worden verspreid via opdringerige advertenties en door een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling" (de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software). De ontwikkelaars verbergen deze "gebundelde" apps achter de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Bovendien overhaasten veel gebruikers zich doorheen deze procedures, slaan ze vaak stappen over en/of klikken ze op verschillende advertenties zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Dit gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van applicaties van derden. Op deze manier stellen de gebruikers hun systemen bloot aan risicovolle infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties doorgaans legitiem lijken, aangezien de ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerp van opdringerige advertenties. In feite verwijzen ze meestal door naar dubieuze websites (voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enquêtes en dergelijke). Als u deze advertenties opmerkt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Download bovendien alleen programma's van officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. Downloaders/installatieprogramma's van derden bevatten vaak frauduleuze apps en daarom mogen dergelijke tools nooit worden gebruikt. Bestudeer elk venster van de download- en installatiedialogen met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Meldt u af voor extra inbegrepen apps en weiger aanbiedingen om deze te downloaden/installeren. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Windows Was Blocked Due To Questionable Activity" pop-up:

Windows is geblokkeerd vanwege twijfelachtige activiteiten
Stop of start uw computer opnieuw op
Bel onmiddellijk + 1-877-640-1433
Directe hulp zonder te wachten
bel + 1-877-640-1433 (gratis) en verbeter de gezondheid van uw computer.
Vraagt om uw gebruikersnaam en wachtwoord. LET OP: uw wachtwoord wordt niet verzonden naar de website die u bezoekt! +1-877-640-1433 (gratis)

Een andere variant van de "Windows Was Blocked Due To Questionable Activity"-oplichtingspop-up:

Windows Was Blocked Due To Questionable Activity oplichting (vb 2)

De lay-out van deze website (GIF):

Windows Was Blocked Due To Questionable Activity oplichting (vb 2) - GIF

Tekst gepresenteerd in het pop-upvenster:

Windows heeft uw pc beschermd

Windows SmartScreen heeft voorkomen dat een niet-herkende app startte. Het uitvoeren van deze app kan uw pc in gevaar brengen. Bel voor technische ondersteuning op + 1-830-637-7234 (gratis).

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ongewenste apps deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste/verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van windows was blocked due to questionable activity dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van windows was blocked due to questionable activity, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van windows was blocked due to questionable activity kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de windows was blocked due to questionable activity, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om windows was blocked due to questionable activity van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over windows was blocked due to questionable activity of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15420-windows-was-blocked-due-to-questionable-activity-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Windows Was Blocked Due To Questionable Activity QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Windows Was Blocked Due To Questionable Activity op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.