Hoe verwijdert u de macLauncher?

Ook bekend als: Advertenties door macLauncher
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de macLauncher verwijderen van uw Mac?

Wat is macLauncher?

MacLauncher behoort tot de adware-familie genaamd AdLoad. Adware is software die ontworpen werd om de gebruikers allerlei online advertenties te tonen. MacLauncher is echter ontworpen om een valse zoekmachine te promoten en het is mogelijk dat het werkt als tool voor het bespioneren van informatie. Doorgaans downloaden en installeren de gebruikers adware onbedoeld, daarom worden deze apps gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties. Onderzoek toont aan dat macLauncher geïnstalleerd kan worden via een valse Adobe Flash Player installatie.

macLauncher adware

De geïnstalleerde adware kan advertenties in verschillende vormen weergeven, bijvoorbeeld: pop-ups, banners, enquêtes, coupons. Vaak zijn die advertenties ontworpen om verdachte websites te openen. In sommige gevallen veroorzaken ze downloads/installaties van ongewenste apps door bepaalde scripts uit te voeren. Hoe dan ook, het is niet veilig om erop te klikken. MacLauncher werkt niet alleen als adware maar ook als browserkaper: deze ongewenste app is ontworpen om een ​​valse zoekmachine te promoten. Meestal doen browserkapers dat door de browserinstellingen te wijzigen (zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en het nieuw tabblad). Valse zoekmachines kunnen ontworpen zijn om misleidende resultaten te genereren, waardoor hun gebruikers op twijfelachtige of zelfs kwaadaardige pagina's terecht kunnen komen. Dergelijke zoekmachines mogen nooit worden gebruikt als tools om op het web te surfen. Bovendien is het mogelijk dat macLauncher ontworpen is om allerlei gegevens te verzamelen en te registreren. Het is gebruikelijk dat dergelijke apps zich op browsegegevens richten: IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties, enz. Er zijn echter ongewenste apps die ook persoonlijke, vertrouwelijke informatie verzamelen. Alsof dit nog niet genoeg is, hebben hun ontwikkelaars de neiging om deze verzamelde gegevens te verkopen aan derden die deze op andere manieren misbruiken. Het is de moeite waard om te vermelden dat de gebruikersgegevens in handen kunnen vallen van cybercriminelen. Zoals vermeld in de inleiding, wordt macLauncher gedistribueerd via een vals Adobe Flash Player-installatieprogramma. Dergelijke installatieprogramma's worden niet bijgewerkt en/of installeren de Adobe Flash Player niet, ze kunnen (en worden) gebruikt om ongewenste applicaties te verspreiden. In sommige gevallen zijn ze ontworpen om de installatie van bepaalde malware zoals ransomware, trojans of andere schadelijke software te veroorzaken. Daarom is het nooit veilig om valse updaters en installatieprogramma's te gebruiken.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door macLauncher
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Downloader-C [Adw]), BitDefender (MAC.OSX.Downloader.A), ESET-NOD32 (OSX/TrojanDownloader.Adload.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:Downloader.OSX.Macnist.a), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributie methodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door macLauncher verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Meer voorbeelden van apps zoals macLauncher zijn: SmartToolboxSearch, MajorChannelSearch en SkilledDeskSearch. De meeste adware-apps zijn ontworpen om allerlei advertenties weer te geven en vaak verzamelen ze ook verschillende gegevens. Met andere woorden: de meeste van deze apps leveren geen enkele meerwaarde op en ze kunnen de oorzaak zijn van verschillende problemen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld problemen ondervinden die verband houden met de browseveiligheid, de privacy of ze kunnen zelfs het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal. Daarom is het niet veilig om adware te downloaden en te installeren. Als macLauncher of een andere app van dit type al is geïnstalleerd, dan moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd macLauncher geïnstalleerd op mijn computer?

Deze specifieke app wordt verspreid via een installatieprogramma dat is vermomd als een Adobe Flash Player-installatieprogramma. Dit is echter niet de enige manier om ongewild ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Heel vaak worden ongewenste apps verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling", het wordt gebruikt om de gebruikers te misleiden om ongewenste apps te downloaden en/of te installeren naast andere, gewilde software. Meestal worden ongewenste apps opgenomen in de downloaders of installers van andere programma's als aanvullende aanbiedingen die u kunt vinden in hun "Aangepaste", "Geavanceerde" en vergelijkbare instellingen. Niet alle gebruikers controleren deze instellingen wanneer ze programma's downloaden en installeren. Door ze ongewijzigd te laten, staan ze vaak onbewust toe dat ongewenste apps worden gedownload en/of geïnstalleerd samen met software die vrijwillig is gedownload en/of geïnstalleerd. Soms kunnen downloads/installaties van ongewenste apps veroorzaakt worden door op misleidende advertenties te klikken die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Alle programma's en bestanden moeten worden gedownload van officiële pagina's en via directe links. Downloaders van derden (en installatieprogramma's), peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), niet-officiële websites, freeware-downloadpagina's, enz. kunnen gebruikt worden om ongewenste, in sommige gevallen kwaadaardige apps, te verspreiden. Ook vermelden de instellingen van de downloader en installers (zoals "Geavanceerd", "Aangepast") vaak aanbiedingen om extra, ongewenste apps te downloaden en/of te installeren. Dergelijke aanbiedingen moeten op tijd worden afgewezen (voordat de downloads en installaties worden voltooid). Verder is het niet veilig om op advertenties te klikken die op dubieuze websites verschijnen omdat ze onbetrouwbare pagina's kunnen openen of downloads/installaties van ongewenste applicaties kunnen veroorzaken. Het is mogelijk dat dergelijke advertenties ook op legitieme pagina's worden weergegeven. Als er verdachte, ongewenste plug-ins, add-ons of extensies in een browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze onmiddellijk worden verwijderd. Hetzelfde moet worden toegepast als dit soort software ook op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met macLauncher, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden die verband houden met de macLauncher-adware en die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.macLauncher/macLauncher
  • ~/Library/Application Support/com.macLauncherDaemon/macLauncher
  • ~/Library/LaunchAgents/com.macLauncher.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.macLauncherDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de macLauncher adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Verwijder frauduleuze profielen die macLauncher promoten (Stap 1)

2) Selecteer het "macLauncher" profiel en verwijder het.

Verwijder frauduleuze profielen die de macLauncher promoten (Stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Advertenties door macLauncher onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door macLauncher. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

macLauncher adware verwijderen:

Verwijder aan macLauncher gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applications":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door maclauncher gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door macLauncher verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door maclauncher gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door maclauncher gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door maclauncher gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door macLauncher QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door macLauncher op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door macLauncher

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.