MAC OS is geïnfecteerd met spyware - Oplichting via pop-up (Mac)

Ook bekend als: "MAC OS Is Infected With Spyware" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de melding 'MAC OS Is Infected With Spyware' te verwijderen van een Mac?

Wat is 'MAC OS Is Infected With Spyware'?

"MAC OS Is Infected With Spyware / MAC OS is geïnfecteerd met spyware" is een valse foutmelding die overeenkomsten vertoont met: Website You Visited Infected Your Mac With A Virus, You Mac May Be Infected By A Virus!, Mac OS Security en vele andere. Deze melding wordt weergegeven door een aantal misleidende websites. De meeste bezoekers komen onbedoeld op deze sites terecht: ze worden ernaar omgeleid door mogelijk ongewenste apps of door opdringerige advertenties die worden geleverd door andere malafide sites en waarop gebruikers hebben geklikt. Naast het veroorzaken van omleidingen, registreren de mogelijk ongewenste apps ook gevoelige informatie en vertonen ze opdringerige advertenties.

MAC OS Is Infected With Spyware oplichting

Dit foutbericht geeft aan dat het systeem geïnfecteerd is met risicovolle malware. De infectie moet onmiddellijk worden verwijderd. Daarom worden de gebruikers aangemoedigd om contact op te nemen met het Apple Support Center via het opgegeven telefoonnummer ("+1-844-295-3111"). Houd er echter rekening mee dat dit bericht vals is en dat Apple hier niets mee te maken heeft. Nadat ze contact hebben opgenomen met de "technische ondersteuning", worden de gebruikers gevraagd om te betalen voor services die niet nodig zijn - uw computer is waarschijnlijk veilig en virusvrij. Cybercriminelen verkrijgen inkomsten door goedgelovige gebruikers te misleiden om te betalen voor onnodige diensten. Negeer daarom het 'MAC OS is besmet met spyware'-bericht en bel nooit het bovengenoemde telefoonnummer. Deze fout kan eenvoudig worden verwijderd door de kwaadaardige site te sluiten, maar sommige van deze sites gebruiken scripts die voorkomen dat de gebruikers de browsertabs/-vensters kunnen sluiten. In dat geval moet de browser worden beëindigd met Taakbeheer. Nadat u de browser opnieuw hebt gestart, herstelt u de gesloten sessie niet, anders wordt de kwaadaardige website opnieuw geopend.

Veel mogelijk ongewenste apps verzamelen gevoelige informatie, waaronder: Internet Protocol(IP)-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen, etc. Dit omvat meestal persoonlijke gegevens die de ontwikkelaars delen met externen (mogelijk, cybercriminelen) die inkomsten verkrijgen door misbruik maken van deze privé-informatie. Daarom kan de aanwezigheid van apps voor het bijhouden van gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Bovendien geven mogelijk ongewenste apps opdringerige advertenties weer. Om dit te bereiken, gebruiken de ontwikkelaars tools (bijv. "Virtuele lagen") die het plaatsen van grafische inhoud van externen op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de opdringerige advertenties vaak de onderliggende inhoud, waardoor de browserervaring aanzienlijk verminderd. Bovendien verwijzen ze vaak door naar kwaadaardige websites en voeren ze scripts uit die andere mogelijk ongewenste apps of zelfs risicovolle malware downloaden en installeren. Daarom kan klikken erop leiden tot systeeminfecties. Om deze redenen moeten alle mogelijk ongewenste apps onmiddellijk worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "MAC OS Is Infected With Spyware" virus
Bedreigingstype Mac-malware, Mac-virus
Oplichtings Telefoonnummers +1-844-295-3111, +1-866-399-8722
Gerelateerd Domein(s) chrmophotograph[.]host
Gebruikt IP Adres (chrmophotograph[.]host) 108.161.135.215
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om MAC OS Is Infected With Spyware virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Zoals hierboven vermeld, "MAC OS is besmet met spyware" heeft veel overeenkomsten met tientallen andere valse foutmeldingen. Allen beweren ze dat het systeem is beschadigd, maar deze claims zijn slechts pogingen om de gebruikers te misleiden om onnodige services of nutteloze software aan te kopen. Mogelijk ongewenste apps delen ook veel overeenkomsten. De meeste claimen "nuttige functionaliteit" aan te bieden, maar deze claims zijn slechts pogingen om de indruk van legitimiteit op te wekken. ongewenste programma's zijn alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. In plaats van een echte meerwaarde te geven aan reguliere gebruikers, vormen deze applicaties een directe bedreiging voor uw privacy en uw internetveiligheid.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige mogelijk ongewenste apps hebben officiële downloadwebsites, maar de meeste infiltreren in de systemen zonder toestemming, omdat de ontwikkelaars ze verspreiden met opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. De ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" applicaties binnen de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen of binnen andere delen van de download/installatieprocessen en ze geven deze informatie niet correct vrij. Bovendien haasten veel gebruikers zich doorheen de download- en installatieprocessen (slaan stappen over) en klikken ze soms op verschillende advertenties - gedrag dat vaak leidt tot de onbedoelde installatie van frauduleuze apps. Op deze manier stellen de gebruikers hun systemen bloot aan risicovolle infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onzorgvuldig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op wanneer u op het internet surft en wanneer u software downloadt/installeert. Vergeet niet dat ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerp van valse en opdringerige advertenties, waardoor deze legitiem lijken. Eénmaal aangeklikt sturen deze de gebriuiker echter door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u deze advertenties ziet, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserplug-ins. Verder is het aanbevolen om uw programma's alleen van officiële bronnen te downloaden, met behulp van directe downloadlinks. Downloaders en installers van externe partijen leveren vaak winsten op voor hun makers door ze te 'bundelen' met ongewenste apps en daarom mogen deze tools nooit worden gebruikt. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "MAC OS Is Infected With Spyware" pop-up:

WAARSCHUWING!

 

Uw MAC OS is besmet met spyware en andere kwaadaardige apps. De spyware moet verwijderd worden en systeemschade moet worden hersteld. Het is noodzakelijk om Apple Support + 1-844-295-3111 te bellen en onmiddellijk de verwijderingsprocedures voor virussen te volgen.
** Als u deze site verlaat, blijft uw Mac OS beschadigd en kwetsbaar **
Het verwijderen van (3) Spyware is onmiddellijk vereist om verdere systeemschade, verlies van apps, foto's en andere bestanden te voorkomen.
Traceert of (1) Phishing/Spyware is gevonden op uw Mac OS X. Uw persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.

De "MAC OS Is Infected With Spyware" pop-up oplichting (GIF):

MAC OS Is Infected With Spyware pop-up oplichting GIF

Een andere variant van de "MAC OS Is Infected With Spyware" pop-up oplichtings (de pop-up tekst is precies hetzelfde, maar de oplichters gebruiken een ander telefoonnummer "+1 (888) 903-0938")

MAC OS Is Infected With Spyware pop-up oplichting

MAC OS Is Infected With Spyware virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van MAC OS Is Infected With Spyware virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "mac os is infected with spyware" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"MAC OS Is Infected With Spyware" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "mac os is infected with spyware" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "mac os is infected with spyware" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "mac os is infected with spyware" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
MAC OS Is Infected With Spyware virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "MAC OS Is Infected With Spyware" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met MAC OS Is Infected With Spyware virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.