Hoe voorkomen dat browsers readmenewz.com openen?

Ook bekend als: Readmenewz.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Readmenewz[.]com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is readmenewz[.]com?

Readmenewz[.]com is één van die malafide websites die, indien bezocht, zijn bezoekers omleiden naar dubieuze websites of twijfelachtige inhoud weergeven. Het lijkt erg op andere soortgelijke pagina's zoals: shireamentsp[.]info, notify-system[.]com, mediasvideo[.]live en vele anderen. Meestal worden gebruikers omgeleid naar dergelijke websites door mogelijk ongewenste apps die geïnstalleerd zijn op de browsers (en/of besturingssystemen) of via aangeklikte opdringerige, misleidende advertenties. In de meeste gevallen downloaden en/of installeren de mensen deze ongewenste software zonder het zelf te weten. Bovendien zijn dergelijke apps meestal ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen en om opdringerige advertenties te tonen.

readmenewz[.]com pop-up doorverwijzingen

Eénmaal geïnstalleerd, openen de ongewenste apps regelmatig pagina's zoals readmenewz[.]com in een nieuw browservenster of tabblad. Wanneer deze pagina wordt bezocht, dan leidt deze pagina (en andere vergelijkbare pagina's) de gebruikers door naar andere (ongeveer 2 of 3) onbetrouwbare websites. Het is zeer waarschijnlijk dat de geopende pagina's kwaadaardige inhoud bevatten, adverteren met dubieuze software, enz. Kortom deze pagina's geven nogal wat dubieuze inhoud weer; hun gedrag hangt af van de geolocatie van de bezoeker. Het is vermeldenswaard dat readmenewz[.]com zijn bezoekers op de hoogte stelt van een bestand dat klaar is om te downloaden. Om het echter te kunnen downloaden, moeten de bezoekers op de knop "Toestaan" klikken, waarmee readmenewz[.]com, indien erop wordt geklikt, meldingen kan weergeven. Dit is slechts één van de clickbait-technieken die gebruikt worden om de mensen te misleiden om aan schaduwrijke pagina's toestemming te geven om hun meldingen te tonen. Indien toegestaan, dan beginnen ze verschillende advertenties en andere meldingen weer te geven die meestal naar andere onbetrouwbare websites leiden. Bovendien zijn de meeste ongewenste programma's ontworpen om verschillende opdringerige advertenties weer te geven, zoals banners, pop-ups, coupons, enquêtes, enzovoort. Als erop wordt geklikt, dan leiden ze de gebruikers door naar onbetrouwbare websites of dan voeren ze scripts uit die ontworpen zijn om ongewenste, mogelijk schadelijke software te downloaden en/of te installeren. Bovendien verbergen deze advertenties de onderliggende inhoud van de bezochte websites. De ongewenste programma's verzamelen ook browsergerelateerde informatie. Bijvoorbeeld IP-adressen, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, enzovoort. Hun ontwikkelaars delen deze verzamelde informatie met externen, mogelijk cybercriminelen, die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Dergelijke acties kunnen voor de gebruikers van ongewenste programma's verschillende problemen veroorzaken met betrekking tot de online privacy, de browserveiligheid of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. We raden u ten zeerste aan om dergelijke apps zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Readmenewz.com pop-up
Bedreigingstype Push meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Detectie Namen Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 178.62.245.177
Waargenomen Domeinen 8.readmenewz[.]com, 4.readmenewz[.]com, 3.readmenewz[.]com, 5.readmenewz[.]com, 6.readmenewz[.]com, 0.readmenewz[.]com, 1.readmenewz[.]com.
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om Readmenewz.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

De meeste soortgelijke potentieel ongewenste apps zijn vrijwel identiek. Hun ontwikkelaars adverteren ze door potentiële gebruikers verschillende handige tools, functies, enzovoort aan te bieden. Desalniettemin leveren de meeste ongewenste programma's na installatie geen van de beloofde functionaliteit en zijn ze alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

ongewenste programma's worden meestal gedownload en/of geïnstalleerd via opdringerige advertenties waarop de gebruikers opzettelijk (of per ongeluk) klikken, of wanneer de ontwikkelaars de misleidende marketingmethode gebruiken die "bundeling" wordt genoemd. Deze methode wordt gebruikt om de mensen te misleiden tot downloads en/of installaties van mogelijk ongewenste applicaties via de setups van programma's die ze opzettelijk downloaden. Ze verbergen de aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden en/of te installeren in de instellingen van de verschillende setups, bijvoorbeeld in "Aangepast", "Geavanceerd", "Handmatig" en andere soortgelijke instellingen. Er zijn veel mensen die software downloaden en/of installeren zonder één van die instellingen te controleren. Wanneer ze ze ongewijzigd laten, dan geven ze aan de ongewenste programma's machtigingen om gedownload en/of geïnstalleerd te worden samen met de gewenste software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om ongewenste downloads (en installaties) te voorkomen, raden we u aan om geen externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), onofficiële websites en andere soortgelijke tools te gebruiken. Het wordt aanbevolen om alleen officiële websites en directe downloadlinks te gebruiken. Als de instellingen van de downloader of installer deels verborgen worden onder de "Geavanceerde" of "Aangepaste" opties, dan moeten deze worden aangevinkt en moeten aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren juist worden uitgevinkt. Het is vermeldenswaard dat opdringerige advertenties er meestal legitiem uitzien, maar gebruikers die erop klikken worden vaak doorgestuurd naar onbetrouwbare websites. Soms veroorzaken ze zelfs ongewenste downloads of installaties. Daarom mogen de advertenties die op dubieuze pagina's worden weergegeven nooit vertrouwd (aangeklikt) worden. En ten slotte: is er een ongewenste, verdachte of onbekende app (extensie, plug-in, add-on) geïnstalleerd in de browser of een soortgelijk programma op het besturingssysteem, dan moet deze onmiddellijk verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

De readmenewz[.]com website (GIF):

readmenewz[.]com website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om webbrowsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

Readmenewz.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Readmenewz.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

readmenewz[.]com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, die de doorverwijzing naar readmenewz[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering readmenewz[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering readmenewz[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van readmenewz.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering readmenewz[.]com ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering readmenewz[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van readmenewz.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering readmenewz[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering readmenewz[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van readmenewz.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de readmenewz.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om readmenewz.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over readmenewz.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16295-readmenewz-com-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Readmenewz.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Readmenewz.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Readmenewz.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.