Hoe de AgileHelp adware verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door AgileHelp
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe AgileHelp te verwijderen van een Mac?

Wat is AgileHelp?

AgileHelp is de naam van een mogelijk ongewenste applicatie (PUA) die op een bepaalde manier de browserervaring zou moeten verbeteren. In plaats van te werken zoals geadverteerd, overlaadt deze app zijn gebruikers met opdringerige advertenties en registreert het verschillende gegevens. Dergelijke apps zijn geclassificeerd als adware. In de meeste gevallen downloaden en installeren de mensen adware onbedoeld; vaak worden ze ertoe misleid.

AgileHelp adware

Zoals de meeste adware-apps, levert AgileHelp opdringerige advertenties. Meestal verbergen dergelijke advertenties de onderliggende inhoud van de bezochte websites. Trouwens, advertenties die worden weergegeven door adware, openen - als erop wordt geklikt - meestal potentieel kwaadaardige, onbetrouwbare websites. Ze kunnen ook scripts uitvoeren die ontworpen zijn om meer ongewenste software te downloaden (en/of te installeren). Onderzoek toont aan dat AgileHelp niet alleen de browsegegevens (IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, etc.) registreert, maar ook persoonlijke, vertrouwelijke informatie. Het verzamelt gegevens van de browsers en websites zoals opgeslagen wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers, enzovoort. Doorgaans gebruiken (misbruiken) adware-ontwikkelaars de verzamelde informatie om inkomsten te verkrijgen; ook delen ze deze vaak met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze op hun beurt ook misbruiken. De mensen die AgileHelp gebruiken (of laten installeren) lopen het risico dat hun identiteit wordt gestolen of dat ze problemen zullen ondervinden met betrekking tot de surfveiligheid, privacy, etc. We raden u ten zeerste aan om deze of andere adware zo snel mogelijk uit het besturingssysteem en de browser te verwijderen en te vermijden om dit soort apps in de toekomst te downloaden (en installeren).

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door AgileHelp
Bedreigingstype Adware, Mac malware, Mac virus
Detectie Namen Volledige Lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door AgileHelp verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

AgileHelp is gelijkaardig aan TopLookup, UltraModel, DiscoveryEngine en vele andere adware-apps. Hun ontwikkelaars adverteren ze als legitieme, nuttige applicaties die de gebruikers zouden moeten helpen om gemakkelijker op het internet te surfen. Deze apps zijn echter volledig nutteloos. Ze werken niet zoals geadverteerd of bieden geen andere meerwaarde. Doorgaans zijn ze ontworpen om inkomsten voor hun ontwikkelaars te verkrijgen door advertenties weer te geven en door verschillende gegevens op te slaan.

Hoe werd AgileHelp geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen worden adware en andere ongewenste apps gedownload en/of geïnstalleerd samen met andere software die de mensen downloaden van het internet. Om preciezer te zijn, wanneer de ontwikkelaars ze verspreiden met behulp van een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Dit betekent dat ze ongewenste apps opnemen in de setups van andere, meestal gratis programma's. De aanbiedingen voor het downloaden of installeren van aanvullende (ongewenste) software zijn meestal verborgen in de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare instellingen voor de download- of installatie-instellingen. Wanneer de mensen programma's downloaden en installeren zonder die instellingen te wijzigen, dan kunnen PUA's gedownload of geïnstalleerd worden via de setup van de gewenste software. Bovendien kunnen ongewenste downloads en installaties veroorzaakt worden door misleidende advertenties. Er zijn advertenties die, als erop wordt geklikt, bepaalde scripts uitvoeren die ongewenste, potentieel schadelijke software downloaden en/of installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Software moet gedownload worden via betrouwbare, officiële websites en via directe downloadlinks. Alle andere bronnen (tools) zoals peer-to-peer netwerken (zoals torrent-clients, eMule), niet-officiële websites, externe downloaders, installatieprogramma's, enz. mogen niet gebruikt worden om software te downloaden of te installeren. Het is ook belangrijk om alle aanbiedingen voor het installeren of downloaden van ongewenste software af te wijzen voordat u een download- of installatieproces voltooit. Die aanbiedingen zijn meestal te vinden in de instellingen van opstellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. De opdringerige advertenties die op schaduwrijke websites worden weergegeven, mogen niet worden aangeklikt. Ze kunnen leiden tot schadelijke pagina's of ongewenste downloads, installaties veroorzaken. En tot slot raden we u aan om alle ongewenste, onbekende apps (add-ons, plug-ins of extensies) uit een browser te verwijderen en om dit ook te doen met dergelijke programma's op het besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met AgileHelp, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat vertoond wordt na de AgileHelp installatie:

pop-up vertoond na de AgileHelp installatie

AgileHelp geïnstalleerd op Safari:

AgileHelp adware geinstalleerd op de Safari browser

Installatie-map van de AgileHelp adware:

AgileHelp installatie-map

Advertenties door AgileHelp onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door AgileHelp. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

AgileHelp adware verwijderen:

Verwijder de AgileHelp-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door agilehelp gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door AgileHelp verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door agilehelp gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door agilehelp gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door agilehelp gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door AgileHelp QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door AgileHelp op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door AgileHelp

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.