FacebookTwitterLinkedIn

Dear Safari User, You Are Today's Lucky Visitor POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Beste Safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe 'Dear Safari User, You Are Today's Lucky Visitor' te verwijderen van een Mac?

Wat is Dear Safari User, You Are Today's Lucky Visitor?

"Dear Safari User, You Are Today's Lucky Visitor/Beste Safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" is een oplichtingsbericht van een misleidende websites. De meeste bezoekers komen onbedoeld op deze sites terecht - ze worden omgeleid door opdringerige advertenties of mogelijk ongewenste applicaties (PUA's). Onderzoek toont aan dat potentieel ongewenste apps doorgaans zonder toestemming in de systemen infiltreren. Ze zorgen niet alleen voor doorverwijzingen, maar geven ook opdringerige advertenties weer en ze verzamelen gevoelige informatie.

Dear Safari User, You Are Today's Lucky Visitor-oplichting

Het bericht vermeldt dat de bezoeker "de gelukkige gebruiker van vandaag" is en dus kans heeft om een ​​waardevolle prijs te winnen (een cadeaubon van 1000 euro , een iPhone X of iets anders). De gebruiker moet een enquête met 4 vragen invullen. Dit is echter oplichting. De cybercriminelen gebruiken deze berichten om inkomsten te verkrijgen. Gebruikers die op knoppen op de misleidende website klikken, komen extra omleidingen naar andere dubieuze sites tegen, wat kan leiden tot risicovolle computerinfecties. Bovendien registreert de site verschillende informatie (geolocatie, IP-adres, enz.) en zal het de gebruikers waarschijnlijk vragen om persoonlijke gegevens in te voeren (bijvoorbeeld naam/achternaam, e-mailadres, enzovoort). Daarom wordt u geadviseerd om websites te verlaten waarop het bericht "Beste Safari-gebruiker, u bent de gelukkige bezoeker van vandaag" wordt weergegeven. Merk op dat sommige malafide sites scripts gebruiken die het sluiten van de browsertabs/-vensters uitschakelen. In dit geval moet u de browser beëindigen met Taakbeheer of het systeem opnieuw opstarten. Nadat u het opnieuw hebt opgestart, herstel de vorige sessie niet, anders keert u terug naar de schadelijke sites.

Mogelijk ongewenste toepassingen leveren coupon-, banner-, pop-up- en andere soortgelijke advertenties met behulp van tools die het plaatsen van grafische inhoud van externen op elke bezochte website mogelijk maken. Daarom verbergen de opdringerige advertenties vaak de onderliggende inhoud, waardoor de browserervaring afneemt. Bovendien kunnen ze omleiden naar kwaadaardige websites en scripts uitvoeren die malware downloaden/installeren. Het klikken erop is dus riskant en kan leiden tot risicovolle computerinfecties. Een ander belangrijk nadeel is het volgen van de gegevens. Onderzoek toont aan dat potentieel ongewenste apps vaak informatie registreren met betrekking tot het surfgedrag. In de meeste gevallen bevat de lijst met de verzamelde gegevens (maar is niet beperkt tot) IP-adressen, zoekopdrachten, toetsaanslagen, bezochte websites/URL's en geolocaties. Deze informatie bevat vaak persoonlijke gegevens die misbruikt kunnen worden om inkomsten te verkrijgen. De aanwezigheid van apps voor het bijhouden van informatie kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. We raden u ten zeerste aan om alle mogelijk ongewenste apps onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Beste Safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" virus
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar schaduwrijke websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar schaduwrijke websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn honderden malafide websites die misleidende berichten afleveren. In de meeste gevallen beweren deze pop-ups echter dat het systeem beschadigd is (geïnfecteerde, ontbrekende bestanden of iets dergelijks) en moedigen ze de gebruikers aan om systeemfixatietools te kopen of te bellen en te betalen voor de 'technische ondersteuning'. De ongewenste apps lijken meestal erg op elkaar en bieden meestal 'handige functies' aan, maar zijn alleen bedoeld om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. In plaats van de beloofde functies in te schakelen, vormen ze een belangrijke bedreiging voor uw privacy en uw internetveiligheid.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige frauduleuze apps hebben officiële download-/promotiewebsites. In de meeste gevallen infiltreren ze echter zonder toestemming in de systemen, omdat ontwikkelaars ze verspreiden met opdringerige advertenties en de "bundeling"-methode (de stiekeme installatie van applicaties van externen samen met reguliere software). De ontwikkelaars maken de installatie van de "gebundelde" programma's niet correct bekend - ze verbergen deze apps binnen de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download/installatieprocessen. Bovendien haasten veel gebruikers zich doorheen deze procedures en slaan ze stappen over. Bovendien klikken ze soms op verschillende advertenties zonder de mogelijke gevolgen ervan te begrijpen. Dit gedrag kan leiden tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste apps - de gebruikers stellen hun systemen bloot aan risicovolle infecties en brengen hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn wanneer u op het internet surft en wanneer u software downloadt/installeert. Analyseer zorgvuldig elke download-/installatiestap met de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd". Tijdens dit proces, vink extra opgenomen programma's uit en weiger aanbiedingen om ze te downloaden/installeren. We raden u ten zeerste aan om alleen applicaties van officiële bronnen te downloaden (via directe downloadlinks) en om te voorkomen dat u downloaders/installers van externen gebruikt, omdat deze tools vaak malafide apps bevatten. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn beperkte kennis en onzorgvuldig gedrag - de sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Dear Safari User, You Are Today's Lucky Visitor"-oplichting:

Beste Safari-gebruiker,
U bent de gelukkige bezoeker van vandaag op 7 september 2018 (Seattle)
U bent persoonlijk geselecteerd om deel te nemen aan onze jaarlijkse bezoekersenquête 2018! Vertel ons wat u van Safari vindt en zeg "Dank u", u krijgt de kans om een cadeaubon van 1.000 euro, een iPhone X en andere geweldige aanbiedingen te krijgen!
Het enige wat u hoeft te doen is de volgende 4 vragen beantwoorden om te beginnen. Succes!

De "Dear Safari User, You Are Today's Lucky Visitor"-oplichting (GIF):

De Dear Safari User, You Are Today's Lucky Visitor oplichting (GIF)

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "beste safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Beste Safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "beste safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "beste safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "beste safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Beste Safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Beste Safari-gebruiker, u bent vandaag de gelukkige bezoeker" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.