Verwijder de LookupShare adware uit MacOS

Ook bekend als: Advertenties door LookupShare
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe LookupShare te verwijderen van een Mac?

Wat is LookupShare?

LookupShare wordt geadverteerd als een app die de gebruikers helpt om op het internet te surfen. LookupShare is echter gecategoriseerd als een potentieel ongewenste app en adware. Doorgaans downloaden en installeren mensen software zoals LookupShare onbedoeld. Eens geïnstalleerd, geven de adware-apps verschillende advertenties weer en verzamelen ze informatie met betrekking tot de browseractiviteiten van de gebruiker. We adviseren u om LookupShare (of andere soortgelijke apps die geïnstalleerd zijn op uw browser of besturingssysteem) zo snel mogelijk te verwijderen.

LookupShare adware

Adware-apps zoals LookupShare zijn ontworpen om opdringerige advertenties en andere ongewenste inhoud weer te geven, zoals enquêtes, pop-upadvertenties, coupons, banners, enzovoort. De mensen die op dergelijke advertenties klikken, worden meestal doorgestuurd naar verschillende onbetrouwbare websites. Heel vaak worden de geopende pagina's gebruikt om twijfelachtige software te promoten. Deze advertenties kunnen ook ontworpen zijn om scripts uit te voeren die andere ongewenste programma's downloaden en installeren. Verder kan LookupShare gevoelige informatie van websites lezen, waaronder opgeslagen wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens, enzovoort. Vaak verzamelen dit soort apps ook browsergerelateerde gegevens, bijvoorbeeld IP-adressen (Internet Protocol), adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties en andere soortgelijke gegevens. De adware-ontwikkelaars delen deze gegevens meestal met externen die deze info misbruiken om inkomsten te verkrijgen, of/en die de gegevens zelf misbruiken. Het is vermeldenswaard dat ze het misschien delen met cybercriminelen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom adware niet geïnstalleerd zou mogen worden. Als LookupShare of andere adware op een browser of computer geïnstalleerd is, dan moet deze onmiddellijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door LookupShare
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen
Volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door LookupShare verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn veel adware-apps, bijvoorbeeld SmarterHD, DefaultProducts en PremiumForward. Meestal worden deze apps nuttig geacht, maar hun ontwikkelaars adverteren ze alleen maar zo. In de meeste gevallen zijn deze apps waardeloos voor hun gebruikers en zijn ze alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars.

Hoe werd LookupShare geïnstalleerd op mijn computer?

Het is mogelijk dat apps zoals LookupShare gedownload kunnen worden van hun downloadpagina's. De meeste mensen downloaden en/of installeren ze echter ongewild, onbedoeld. Meestal worden ze gedownload of/en geïnstalleerd door te klikken op opdringerige (misleidende) advertenties of wanneer softwareontwikkelaars ongewenste programma's verspreiden met behulp van een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Ze verspreiden ze door ze op te nemen in de download- of installatie-instellingen van verschillende programma's en om de informatie die daarmee verband houdt te verbergen in hun "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen. De downloads en installaties van verschillende ongewenste programma's vinden meestal plaats wanneer mensen die instellingen ongewijzigd laten, met andere woorden: wanneer ze software downloaden of installeren zonder deze instellingen te controleren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We adviseren u om elke download- of installatie-instelling altijd te analyseren en om alle instellingen zoals "Aangepast" of "Geavanceerd" te controleren die erin zijn opgenomen. Als die instellingen aanbiedingen bevatten om extra software te downloaden of te installeren, dan moeten ze worden afgewezen. We raden u ook ten zeerste aan om software alleen te downloaden van officiële websites en om directe downloadlinks te gebruiken. Tools of bronnen zoals downloaders van externen, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken, niet-officiële websites, enz., worden vaak gebruikt om ongewenste apps te promoten. Daarom mogen dergelijke bronnen/tools nooit gebruikt worden om software te downloaden of te installeren. Bovendien leiden de meeste opdringerige advertenties (vooral wanneer ze op dubieuze pagina's worden weergegeven) door naar onbetrouwbare websites. Soms kunnen ze leiden tot ongewenste downloads of zelfs tot installaties. We raden u af ​​om op dergelijke advertenties te vertrouwen en om erop te klikken. We raden u ook aan om alle ongewenste, onbekende apps (extensies, add-ons of plug-ins) te verwijderen die geïnstalleerd zijn in een browser en om dit ook te doen met dergelijke programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met LookupShare, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat vertoond wordt als de LookupShare installatie voltooid is:

pop-up vertoond na de LookupShare installatie

LookupShare adware geïnstalleerd op een Safari browser:

LookupShare extensie geinstalleerd op Safari

Installatie-map van LookupShare:

LookupShare installatie-map

Advertenties door LookupShare onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door LookupShare. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de LookupShare adware te verwijderen met Combo Cleaner:

LookupShare adware verwijderen:

Verwijder de LookupShare-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door lookupshare gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door LookupShare verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door lookupshare gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door lookupshare gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door lookupshare gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door LookupShare QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door LookupShare op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door LookupShare

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.