Hoe TabApp en MacPerformance te verwijderen van een Mac?

Ook bekend als: Advertenties door TabApp
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe TabApp te verwijderen van een Mac?

Wat is TabApp?

TabApp is de naam van een adware-app die deel uitmaakt van de Pirrit adware-familie. Dergelijke software is meestal ontworpen om advertenties weer te geven, maar soms kan deze ook gebruikt  worden om informatie over de gebruiker te verzamelen. Het is bekend dat TabApp ontworpen is om een andere adware-app uit de Pirrit-familie te installeren, namelijk MacPerformance. TabApp toont ook pop-ups die vermelden dat sommige verouderde software bijgewerkt moet worden. Het is echter zeer waarschijnlijk dat ze ontworpen zijn om mensen te misleiden zodat ze ongewenste software installeren.

TabApp adware

Zoals de meeste adware-applicaties, geeft TabApp advertenties weer. Meestal zijn deze advertenties opdringerig, verbergen ze de inhoud van de bezochte websites en leiden ze, als erop wordt geklikt, de mensen door naar schaduwrijke, mogelijk kwaadaardige websites of veroorzaken ze downloads, installaties van ongewenste apps. Enkele voorbeelden van advertenties die de adware aanbiedt zijn coupons, enquêtes, banners, pop-ups, enz. Zoals we in de inleiding reeds vermelden, geeft TabApp misleidende pop-ups weer die de gebruikers de mogelijkheid bieden om de geïnstalleerde software bij te werken. Dergelijke pop-ups zijn echter meestal ontworpen om de mensen te misleiden om ongewenste software te downloaden en te installeren. Bovendien kan de geïnstalleerde adware ontworpen zijn om details vast te leggen zoals IP-adressen van de gebruikers, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte webpagina's en andere, mogelijk persoonlijke gegevens. Hoe dan ook, de ontwikkelaars van dergelijke software delen alle verzamelde gegevens met externen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Het is vermeldenswaard dat de verzamelde gegevens dus mogelijk gedeeld worden met cybercriminelen. De app (MacPerformance) die samen met de Tab-app geïnstalleerd wordt, vraagt aan de ​​gebruikers om toestemming voor toegang tot en beheer van een browser (bijvoorbeeld Google Chrome). Indien toegestaan, zou MacPerformance toegang hebben tot de documenten en de gegevens in een browser en acties kunnen uitvoeren binnen de gecontroleerde app.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door TabApp
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen (TabApp.app.zip) Avast (MacOS:Pirrit-AT [Adw]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.14275), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Pirrit.AN), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Pirrit.s), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door TabApp verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er zijn veel adware-apps op het internet die ontworpen zijn om hun ontwikkelaars te helpen om inkomsten te verkrijgen door advertenties weer te geven en verschillende gegevens te verzamelen. Een paar voorbeelden van andere adware zijn LocalDefault, FormalSearch en ResultsValue. Dit soort apps kan problemen veroorzaken met de veiligheid van het browsen en de privacy, het kan leiden tot ongewenste downloads, installaties, enzovoort. We adviseren u om TabApp, MacPerformance en andere adware zo snel mogelijk van een computer (of browser) te verwijderen.

Hoe werd TabApp geinstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden en installeren de mensen de ongewenste apps onbedoeld : wanneer ze niet merken dat ze worden opgenomen in de setups van andere software. Deze adware (en andere ongewenste programma's) verspreidingsmethode is genaamd "bundeling". De informatie over de opgenomen apps is meestal te vinden in de "Aangepaste", "Geavanceerde" instellingen voor de download- en/of installatie-instellingen. Niet alle mensen controleren en wijzigen deze instellingen en dat is de manier waarop ze ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Met andere woorden, door dergelijke instellingen ongewijzigd te laten, geven ze vaak machtigingen voor het downloaden of/en installeren van verschillende ongewenste programma's samen met andere software. In andere gevallen hebben de mensen uiteindelijk de ongewenste programma's geïnstalleerd wanneer ze op misleidende advertenties klikken die ontworpen zijn om scripts uit te voeren die ongewenste apps downloaden en installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt niet aanbevolen om software te downloaden of te installeren van dubieuze pagina's, met behulp van externe downloaders, installatieprogramma's, via peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, enzovoort. Het mag alleen via officiële websites worden gedownload. Verder is het belangrijk om de instellingen (zoals "Aangepast", "Geavanceerd") die beschikbaar zijn in de download- of installatie-instellingen niet ongewijzigd te laten. We adviseren u om ze altijd te controleren en als ze aanbiedingen bevatten om ongewenste software te downloaden of te installeren, dan moet u deze aanbiedingen af ​wijzen voordat de download- of installatieprocedure voltooid is. Ook mogen opdringerige advertenties niet aangeklikt of vertrouwd worden. Vooral als ze worden weergegeven op dubieuze websites. Ze kunnen leiden tot ongewenste downloads, installaties of andere problemen. Als een browser ongewenste omleidingen veroorzaakt of advertenties weergeeft, dan is het zeer waarschijnlijk dat er adware of andere PUA op geïnstalleerd is. In dergelijke gevallen raden we u aan om alle verdachte, onbekende plug-ins, extensies of add-ons zo snel mogelijk uit een webbrowser en programma's van het besturingssysteem te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met TabApp, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

TabApp proces in Taakbeheer:

TabApp proces in Taakbeheer

TabApp schakelt een pop-upvenster in dat aanbiedt om software bij te werken met valse tools:

WizApp biedt valse updates aan

MacPerformance vraagt toestemming voor controle en toegang tot Chrome:

MacPerformance vraagt toestemming

Tekst in deze pop-up:

"MacPerformance" wil toegang om "Google Chrome" te beheren. Controle toestaan geeft toegang tot de documenten en de gegevens in "Google Chrome" en voor het uitvoeren van acties binnen die app.

Advertenties door TabApp onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door TabApp. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

TabApp adware verwijderen:

Verwijder de TabApp-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door tabapp gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door TabApp verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door tabapp gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door tabapp gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door tabapp gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door TabApp QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door TabApp op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door TabApp

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.