Stop advertenties die vertoond worden door de OnlyApplication adware

Ook bekend als: Advertenties door OnlyApplication
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe OnlyApplication te verwijderen van een Mac?

Wat is OnlyApplication?

De ontwikkelaars adverteren OnlyApplication als een handige tool die snellere zoekopdrachten, nauwkeurige resultaten en een verbeterde browserervaring aanbiedt. Desalniettemin is dit programma geclassificeerd als mogelijk ongewenste app, een adware-app die ongewenste, opdringerige advertenties weergeeft. Vaak worden dergelijke applicaties ontworpen om ook verschillende informatie over hun gebruikers te verzamelen. Meestal downloaden en installeren de gebruikers adware (en andere mogelijk ongewenste applicaties) onbedoeld.

OnlyApplication adware

Wanneer adware zoals OnlyApplication op een computer of browser geïnstalleerd wordt, dan overlaadt het de gebruikers met ongewenste, vaak misleidende advertenties. Bijvoorbeeld kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort. Doorgaans worden de mensen die op dergelijke advertenties klikken, omgeleid naar dubieuze of zelfs kwaadaardige websites. Het is mogelijk dat sommige van deze advertenties scripts uitvoeren die verschillende mogelijk ongewenste applicaties of mogelijk schadelijke programma's zouden downloaden (of zelfs installeren). Bovendien kunnen de geïnstalleerde mogelijk ongewenste applicaties ook gebruikt worden om verschillende details te verzamelen, zoals IP-adressen van de gebruikers, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, geolocaties, enz. Hun ontwikkelaars delen deze verzamelde gegevens meestal met andere partijen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Het is mogelijk dat sommige van die partijen cybercriminelen zijn. Adware en andere vergelijkbare mogelijk ongewenste applicaties kunnen leiden tot problemen met de privacy en de browseveiligheid, maar deze apps kunnen ook gebruikt worden om de identiteit van de gebruiker te stelen. Om deze redenen raden we u aan om adware zo snel mogelijk uit de browsers of computers te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door OnlyApplication
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen Arcabit (Adware.MAC.Hula.D), BitDefender (Adware.MAC.Hula.D), Emsisoft (Adware.MAC.Hula.D (B)), FireEye (Adware.MAC.Hula.D), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door OnlyApplication verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

OnlyApplication is vrijwel identiek aan andere adware-apps, zoals ExtraWindow, CoordinatorPlus, WindowMode en vele anderen. Hoe dan ook, meestal geven deze apps ongewenste advertenties weer, registreren ze verschillende details en bieden ze zelf geen enkele meerwaarde aan. Om mogelijke problemen - die kunnen optreden als gevolg van adware - te voorkomen, raden we u aan om dit soort apps niet te downloaden of niet te installeren en om alle ongewenste apps te verwijderen die geïnstalleerd zijn op de browsers of uw systemen.

Hoe werd OnlyApplication geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal worden ongewenste apps gedownload en/of geïnstalleerd via opdringerige advertenties waarop de mensen op klikken, of tijdens de download-/installatieprocessen van andere software. Vaak nemen de ontwikkelaars de ongewenste apps op in de setups van andere programma's, maar ze geven de informatie erover niet goed vrij. Om preciezer te zijn, ze verstoppen de aanbiedingen om de extra apps te downloaden of te installeren in de instellingen van instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Deze verspreidingsmethode wordt "bundeling" genoemd, het is een misleidende marketingmethode die de ontwikkelaars gebruiken om de mensen te misleiden om ongewenste apps samen met de gewenste software te downloaden of te installeren. Dit werkt vaak omdat de mensen meestal alle instellingen die beschikbaar zijn in de setups ongewijzigd laten, waardoor ze aan de  PAU's machtigingen geven om gedownload of geïnstalleerd te worden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Alle software moet gedownload worden via officiële websites, vooral als deze gratis is. Kanalen of tools zoals externe downloaders, installatieprogramma's, onofficiële, dubieuze pagina's, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule) mogen niet vertrouwd worden. Ze worden vaak gebruikt om verschillende ongewenste, mogelijk schadelijke toepassingen te promoten. Alle bestanden en software moeten gedownload worden van de officiële websites. Als download- of installatie-instellingen de instellingen (zoals "Aangepast", "Geavanceerd") bevatten, dan mogen deze niet uitgeschakeld worden. Vaak bevatten ze aanbiedingen om ongewenste software te downloaden of te installeren. Deze aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat het download- of installatieproces wordt voltooid. Het wordt ook afgeraden om op advertenties te klikken die op dubieuze pagina's worden weergegeven. Meestal veroorzaken ze doorverwijzingen naar verdachte pagina's of veroorzaken ze ongewenste downloads, installaties. Dit soort advertenties kan echter ook op legitieme pagina's worden weergegeven. Om te voorkomen dat de browsers onbetrouwbare sites openen of ongewenste advertenties weergeven, wordt u aanbevolen om alle ongewenste of verdachte extensies, add-ons of plug-ins die erop geïnstalleerd zijn te verwijderen. Bovendien kan het nodig zijn om dit ook toe te passen op dergelijke programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met OnlyApplication, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat vertoond wordt als de OnlyApplication installatie uitgevoerd is:

pop-up die vertoond wordt als de pavadinimas installatie uitgevoerd is

OnlyApplication installatie-map:

OnlyApplication installatie-map

OnlyApplication geïnstalleerd op Safari:

OnlyApplication safari extensie

Advertenties door OnlyApplication onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door OnlyApplication. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de OnlyApplication adware te verwijderen via Combo Cleaner:

OnlyApplication adware verwijderen:

Verwijder de OnlyApplication-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door onlyapplication gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door OnlyApplication verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door onlyapplication gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door onlyapplication gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door onlyapplication gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door OnlyApplication QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door OnlyApplication op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door OnlyApplication

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.