Hoe de installatie van de Gh0st RAT voorkomen?

Ook bekend als: Gh0st trojan voor externe toegang
Type: Trojan
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Gh0st virusverwijderingsgids

Wat is Gh0st?

Gh0st is een RAT (Remote Access/Administration Tool) die ontworpen is om geïnfecteerde Windows-computers vanop afstand te bedienen. Gh0st wordt op computers geïnstalleerd via andere malware die hiervoor een achterdeur opent, waardoor de cybercriminelen de geïnfecteerde computers kunnen beheren. Doorgaans kunnen RAT's voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar in allee gevallen kunnen de meeste slachtoffers ernstige problemen ondervindeen met betrekking tot hun privacy, financiën en andere problemen.

Gh0st malware

Meestal kunnen RAT's gebruikt worden om toegang te krijgen tot de microfoon, de webcam en de toetsaanslagen van het slachtoffer. Sommige varianten van Gh0st kunnen gebruikt worden om cryptocurrency-miners of/en verschillende trojan-programma's te installeren. De keystroke-logboekregistratie is een functie waarmee de cybercriminelen de toetsaanslagen kunnen registreren, met andere woorden, de toetsen opslaan die op het toetsenbord zijn ingedrukt. Door dit te gebruiken kunnen de cybercriminelen verschillende inloggegevens stelen, zoals logins en wachtwoorden van verschillende accounts. Ze kunnen toegang krijgen tot bank- of e-mailaccounts, Facebook, Telegram enzovoort. De gestolen accounts kunnen gebruikt worden om frauduleuze transacties uit te voeren, om aankopen te doen, om geld van andere mensen op te halen, om oplichtings-/spamcampagnes te verzenden, enz. Bovendien kan Gh0st gebruikt worden om een ​​cryptocurrency-miner op de geïnfecteerde systemen te installeren en om computerhardware te gebruiken om één ​​of andere cryptocurrency te minen. (wiskundige problemen op te lossen). Meestal veroorzaken dergelijke programma's een hoog CPU- en/of GPU-gebruik, wat leidt tot een hoger stroomverbruik en verminderde computerprestaties. Mensen die cryptocurrency-miners op hun computer geïnstalleerd hebben, krijgen hogere elektriciteitsrekeningen, ervaren onverwachte afsluitingen, oververhitting van de hardware en andere problemen. Cybercriminelen kunnen Gh0st ook gebruiken om computers met verschillende trojans te infecteren. Voorbeelden van trojan-programma's zijn Nymeria, Retefe, Vigorf enzovoort. Ze kunnen ontworpen zijn om andere malware te verspreiden, zoals informatie-stealers, ransomware en andere, risicovolle virussen. Om mogelijke schade die met Gh0st veroorzaakt kan worden te voorkomen, raden we u aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Gh0st trojan voor externe toegang
Bedreigingstype Remote Acess Trojan/trojan voor externe toegang
Detectie Namen Avast (Win32:Farfli-CF [Cryp]), BitDefender (Backdoor.Zegost.BC), ESET-NOD32 (Win32/Farfli.ARD), Kaspersky (Backdoor.Win32.Farfli.alus), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Payload Deze RAT kan gebruikt worden om cryptocurrency te miner, om trojans of andere malware te installeren.
Symptomen Externe toegang trojans zijn ontworpen om heimelijk in de computer van het slachtoffer te infiltreren en wachten zodat er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Installatie van extra malware, gestolen bankgegevens, wachtwoorden, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om Gh0st trojan voor externe toegang verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er bestaan veel verschillende RAT's, bijvoorbeeld Quasar, CyberGate en Sakula. Meestal proberen de cybercriminelen om de systemen met dit soort programma's te infecteren, zodat ze de computer van het slachtoffer vanop afstand kunnen bedienen zodat ze verschillende acties kunnen uitvoeren die hen kunnen helpen op één of andere manier inkomsten te verkrijgen. Hoe dan ook, als er enige reden is om aan te nemen dat een computer met RAT is geïnfecteerd, dan moet deze onmiddellijk verwijderd worden.

Hoe besmette Gh0st mijn computer?

Meestal kunnen kwaadaardige programma's op verschillende manieren verspreid worden, de meest populaire zijn email-spamcampagnes, onofficiële kanalen voor het downloaden van bestanden of software, valse software voor het bijwerken en activeren, of trojans. Om malware via e-mail te verspreiden, sturen cybercriminelen bestanden (bijlagen) die, indien geopend, één of andere schadelijke software installeren. De bijgevoegde bestanden zijn meestal PDF- of Microsoft Office-documenten, uitvoerbare bestanden (zoals .exe), JavaScript-bestanden en archieven (zoals ZIP, RAR). Voorbeelden van onbetrouwbare downloadkanalen zijn externe downloaders, peer-to-peer netwerken zoals torrent-clients, eMule, freeware downloadwebsites, gratis hostingpagina's voor bestanden, enzovoort. Wanneer de cybercriminelen ze gebruiken om malware te verspreiden, uploaden ze kwaadaardige bestanden die vermomd zijn als legitiem (onschadelijk) en hopen ze dat mensen ze zullen downloaden en openen. Indien geopend, installeren deze bestanden schadelijke software. Niet-officiële software-updatetools infecteren meestal computers wanneer ze malware installeren in plaats van updates, reparaties of als ze misbruik maken van kwetsbaarheden (bugs, fouten) van geïnstalleerde programma's die verouderd zijn. Niet-officiële/externe activeringstools worden meestal gebruikt met een doel om de gelicentieerde software te activeren zonder ervoor te betalen. Er zijn echter veel gevallen waarin deze tools ontworpen zijn om malware te verspreiden, met andere woorden, in plaats van sommige software te activeren, installeren ze kwaadaardige malware. Trojans zijn schadelijke programma's die meestal ontworpen zijn om andere malware te verspreiden. Als een computer geïnfecteerd is met een trojan, dan is het zeer waarschijnlijk dat deze geïnfecteerd wordt met meer kwaadaardige software.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Bestanden die toegevoegd zijn aan irrelevante e-mails, mogen niet geopend worden. Meestal worden deze e-mails verzonden vanaf onbekende adressen en vermomd als belangrijk, officieel, enzovoort. De geïnstalleerde programma's moeten worden bijgewerkt met behulp van de tools of functies die ontworpen zijn door de officiële ontwikkelaars. Als de activering van de geïnstalleerde software niet gratis is, dan moet dit ook correct worden gedaan. Met andere woorden, verschillende 'krakende'-tools mogen niet worden gebruikt, ze worden vaak gebruikt om malware te verspreiden. Bovendien is het niet legaal om de gelicentieerde programma's met hen te activeren. Bovendien moeten alle programma's en bestanden worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Andere kanalen bevatten vaak schadelijke bestanden en worden vaak gebruikt om schadelijke software te verspreiden. Nog een manier om het risico op infecties te verminderen, is om het systeem regelmatig te scannen met een gerenommeerd antivirus- of antispyware-pakket. Dit soort software moet altijd up-to-date zijn. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Gh0st RAT administratie paneel:

Gh0st remote access tool administratie paneel

Gh0st trojan voor externe toegang onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Gh0st trojan voor externe toegang. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Spyhunter te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met  Spyhunter.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Gh0st trojan voor externe toegang QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Gh0st trojan voor externe toegang op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Gh0st trojan voor externe toegang

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.