Vermijdt dat search.searcherzip.com uw browser kaapt

Ook bekend als: search.searcherzip.com browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de Search.searcherzip.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.searcherzip.com?

Praktisch identiek aan search.genieosearch.com, search.pardessov.com, search.globalsearch.pw en andere, is search.searcherzip.com ook weer een valse zoekmachine. Het werd goedgekeurd als een optimalisatieprogramma voor download- en installatieprocessen (maar het heeft eigenlijk geen dergelijke functies). Deze website wordt gepromoot door browserkapers. Browserkapers werken door de browserinstellingen te wijzigen en houden de gebruikersgegevens bij.

Search.searcherzip.com browserkaper op een Mac computer

Over het algemeen zijn browserkapers ontworpen om zich te richten op de browsers met de grootste populariteit (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari). Dergelijke frauduleuze installers werken door de startpagina's van de browsers, de URL's voor nieuwe tabbladen of vensters en de standaardzoekmachines te wijzigen. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat elk nieuw browsertabblad/-venster en elke zoekopdracht die wordt uitgevoerd via de adresbalk - wordt omgeleid naar search.searcherzip.com. Omdat het een valse zoekmachine is, biedt het geen zoekresultaten, maar verwijst het alleen door naar een legitieme zoekmachine - search.yahoo.com. Bovendien kunnen browserkapers autonome downloads/installaties veroorzaken: PUA's (mogelijk ongewenste applicaties) en browserextensies/plug-ins. De wijzigingen die in browsers zijn aangebracht lijken eenvoudig ongedaan te maken, maar dat is niet het geval. De toevoegingen die geïnstalleerd zijn, beperken de toegang tot de browserinstellingen of resetten de gemaakte wijzigingen. Ook verzamelt deze website en zijn add-ons browser- en persoonlijke gegevens. De browseractiviteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten en enz.) bevat sporen van persoonlijke informatie (IP-adres, geolocatie en echte identiteitsgegevens van de gebruiker). Deze gevoelige gegevens worden vervolgens verkocht aan externe partijen (mogelijk cybercriminelen), die proberen om ze te misbruiken voor financieel gewin. Daarom kan dataspionage leiden tot ernstige privacyschendingen, en zelfs eindigen met identiteitsdiefstal. Als gebruikers omleidingen naar search.searcherzip.com ervaren, dan wordt hen ten zeerste aangeraden om hun systeem te inspecteren en alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam search.searcherzip.com browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om search.searcherzip.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Het aantal valse zoekmachines is ontelbaar, maar velen zijn praktisch analoog aan elkaar. Ze lijken vaak legitiem en zeer functioneel; ze bieden verbeterde zoekresultaten en andere "voordelige" functies aan. Al deze geadverteerde functies werken echter meestal niet, waardoor search.searcherzip.com (en andere valse zoekmachines) volledig nutteloos zijn. Het moet duidelijk zijn dat het enige doel van deze sites (en in feite van alle PUA's) is om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars. Ze doen dit door doorverwijzingen naar verschillende onbetrouwbare websites te veroorzaken en door gevoelige gegevens bij te houden.

Hoe werd search.searcherzip.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals we al hebben vermeld, wordt search.searcherzip.com vaak verspreid met behulp van dubieuze browser-kapende downloaders/installers. De bedrieglijke marketingtactiek van het verpakken van gewone software samen met ongewenste toevoegingen (bijv. ongewenste applicaties, browserextensies/plug-ins, enz.) wordt "bundelen" genoemd. Bij het installeren van software, door het negeren van de voorwaarden en mogelijke opties, stappen over te slaan en de vooraf ingestelde instellingen te gebruiken - kunnen de gebruikers gemakkelijk de aanwezigheid van ongewenste add-ons en/of hun werking missen (bijv. browserinstellingen wijzigen, gegevens bijhouden, enzovoort). Samengevat zijn de onoplettendheid van de gebruiker en zijn haast en onervarenheid met download-/installatieprocessen de belangrijkste redenen voor de verspreiding van browserkapers.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om infiltraties door ongewenste applicaties te voorkomen, mogen gebruikers alleen officiële en geverifieerde bronnen gebruiken voor alle softwaredownloads (idealiter via directe downloadlinks). Het wordt ten zeerste afgeraden om peer-to-peer-deelnetwerken (bijvoorbeeld BitTorrent, Gnutella, eMule, enz.) en andere downloaders van externe partijen te gebruiken. Onbetrouwbare downloadbronnen bundelen hun programma's vaak met ongewenste toepassingen. De gebruikers hiervan wordt ten zeerste aanbevolen om de installatievoorwaarden te lezen en om mogelijke opties te verkennen, om te controleren of ze precies krijgen wat ze wensen en of de geïnstalleerde inhoud zich zal gedragen zonder de veiligheid van hun apparaat en/of persoon in gevaar te brengen. Het gebruik van de "Aangepaste/Geavanceerde" installatie-instellingen en het afmelden/weigeren van extra apps/functies - wordt ook ten zeerste aangeraden. Indien men in de verleiding komt om in te stemmen met de aanvullende aanbiedingen, dan moeten de gebruikers de toevoegingen onderzoeken voordat ze op hun systemen worden toegelaten. Ongewenste applicaties kunnen apparaten ook binnendringen via opdringerige advertenties die, wanneer erop wordt geklikt, scripts kunnen uitvoeren om ongeautoriseerde downloads/installaties van genoemde ongewenste apps uit te voeren. Omdat opdringerige advertenties over het algemeen heel gewoon en onschadelijk lijken, kunnen ze de gebruikers gemakkelijk misleiden om erop te klikken. Een duidelijk teken van een opdringerige advertentie is zichtbaar als deze doorverwijzen naar websites met dubieuze inhoud (bijvoorbeeld pornografie, dating voor volwassenen, gokken en dergelijke). Als gebruikers dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomen, dan wordt hen aangeraden om hun apparaat te controleren en om alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website die search.searcherzip.com promoot:

Dubieuze website promoot Search.searcherzip.com

search.searcherzip.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van search.searcherzip.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe ongewenste doorverwijzingen naar search.searcherzip.com te verwijderen met Combo Cleaner:

Search.searcherzip.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de Search.searcherzip.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de search.searcherzip.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search.searcherzip.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search.searcherzip.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.searcherzip.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.searcherzip.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search.searcherzip.com browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.searcherzip.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met search.searcherzip.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.