De TotalRecipeSearch app en browserkaper verwijderen

Ook bekend als: TotalRecipeSearch browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

TotalRecipeSearch browserkaper verwijderingsinstructies

Wat is TotalRecipeSearch?

TotalRecipeSearch is ontwikkeld door Mindspark Interactive Network en is een browser-kapende app waarmee de gebruikers zogenaamd gemakkelijk toegang hebben tot (voedsel)recepten. Alleen op basis hiervan lijkt TotalRecipeSearch volledig legitiem. Maar in werkelijkheid is het gecategoriseerd als een potentieel ongewenste toepassing (PUA) en een browserkaper. Dat komt omdat het vaak zonder toestemming in computers infiltreert. Bovendien promoot TotalRecipeSearch een valse webzoekmachine (myway.com) en kan het ook de surfactiviteit van de gebruiker volgen.

myway.com browserkaper

Na een succesvolle infiltratie kaapt TotalRecipeSearch de populairste webbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, enz.) en wijst de nieuwe tab-URL, de startpagina en de standaardzoekmachine-opties toe aan myway.com. Deze wijzigingen zijn feitelijk onbeduidend. De gebruikers kunnen deze wijzigingen echter niet ongedaan maken, omdat TotalRecipeSearch de instellingen telkens opnieuw wijzigt. Als gevolg hiervan wordt het herstellen van de browsers naar hun vorige status eenvoudigweg onmogelijk. De gebruikers hebben geen andere keuze dan de myway.com-site te bezoeken telkens wanneer ze een nieuw tabblad/venster openen of op het internet zoeken via de URL-balk. Als gevolg hiervan neemt de kwaliteit van de surfervaring op internet aanzienlijk af. Een ander belangrijk probleem is het bijhouden van de gegevens. Browserkapers en valse zoekmachines zijn berucht om het vastleggen van informatie. De lijst met opgenomen gegevens bevat meestal (maar is niet beperkt tot) IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte URL's, bekeken pagina's en geolocaties. Deze verzamelde gegevens bevatten vaak persoonlijke gegevens, daarom moeten de gebruikers beseffen dat de ontwikkelaars deze delen met externe partijen (mogelijk cybercriminelen). Deze personen verkrijgen inkomsten door misbruik te maken van de ontvangen gegevens. Daarom kan het dataspionage uiteindelijk leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Wij adviseren u dan ook om de TotalRecipeSearch-browserkaper te verwijderen en de website myway.com niet (meer) te bezoeken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam TotalRecipeSearch
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, zoekkaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
Detectie Namen (installatie setup) Avast (Win32:UnwantedSig [PUP]), DrWeb (Adware.MyWebSearch.145), ESET-NOD32 (Win32/Toolbar.MyWebSearch.BA Potentially Unwanted), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:WebToolbar.Win32.Agent.gen), volledige detectielijst (VirusTotal)
Browser Extensie(s) TotalRecipeSearch
Verwachte Functionaliteit Toegang tot (voedsel)recepten
Gepromote URL myway.com
Gebruikt IP Adres (myway.com) 74.113.237.64
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tab URL, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites.
Verwijdering

Om TotalRecipeSearch browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Mindspark Interactive Network heeft tientallen applicaties voor het kapen van browsers uitgebracht die allemaal volledig identiek zijn. De lijst bevat VideoConverterHD, YourTemplateFinder, GardeningEnthusiast, en vele andere. Ze zijn allemaal ontworpen om zogezegd "interessante functies" aan te bieden. Deze claims zijn slechts pogingen om de indruk van legitimiteit te wekken. De waarheid is dat deze applicaties alleen ontworpen zijn om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Daarom doen ze meestal niets anders dan ongewenste doorverwijzingen veroorzaken en persoonlijke gegevens stelen.

Hoe werd TotalRecipeSearch geïnstalleerd op mijn computer?

TotalRecipeSearch heeft een officiële downloadwebsite. Maar zoals hierboven vermeld, infiltreert deze browserkaper vaak in het systeem zonder om toestemming te vragen. Dat komt omdat browser-kapingtoepassingen meestal verspreid worden met behulp van opdringerige advertenties en "bundeling"-methoden. Opdringerige advertenties (vaak geleverd door al bestaande adware-applicaties) zijn ontworpen om door te verwijzen naar onbetrouwbare websites en om scripts uit te voeren die ontworpen zijn om ongewenste applicaties te downloaden/installeren. "Bundelen" is daarentegen een heimelijke installatie van applicaties van externe partijen, samen met de reguliere software. Wat de ontwikkelaars doen is de "gebundelde" apps verbergen achter de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Wat nog belangrijker is, is dat de gebruikers zich vaak roekeloos doorheen deze procedures haasten en de meeste stappen overslaan. Bovendien klikken gebruikers soms op advertenties zonder na te denken over mogelijke gevolgen. Dergelijk gedrag resulteert vaak in de onbedoelde installaties van applicaties van externe partijen. Gebruikers stellen het systeem bloot aan risicovolle infecties en brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen moeten de gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet, evenals bij het downloaden en installeren van software. Houd er altijd rekening mee dat opdringerige advertenties er meestal helemaal legitiem uitzien. Maar zodra er op wordt geklikt, verraden deze advertenties zichzelf door door te verwijzen naar sites met betrekking tot gokken, pornografie, dating voor volwassenen en dergelijke. Dit soort advertenties wordt vaak weergegeven door ongewenste apps. Daarom moeten gebruikers die dergelijke doorverwijzingen dagelijks tegenkomen alle verdachte toepassingen en browserplug-ins verwijderen. Zorg er bovendien voor dat u de gewenste programma's alleen downloadt uit officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. Downloaders/installers van externe partijen mogen nooit gebruikt worden, omdat deze vaak frauduleuze applicaties ("bundel") bevatten. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met TotalRecipeSearch, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

TotalRecipeSearch browserkaper installatie set-up:

Official TotalRecipeSearch browserkaper installatie setup

Website promoot de TotalRecipeSearch browserkaper:

Website promoot de TotalRecipeSearch browserkaper

TotalRecipeSearch browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van TotalRecipeSearch browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

TotalRecipeSearch browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

myway.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld, "TotalRecipeSearch"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de browserdoorverwijzingen naar de myway.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

TotalRecipeSearchkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen (Windows OS):

Video die toont hoe de TotalRecipeSearch browserkaper te verwijderen met Combo Cleaner (MacOS):

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering myway.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering myway.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder myway.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering myway.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "myway.com".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van totalrecipesearch browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering myway.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "TotalRecipeSearch" en/of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering myway.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en schakl "TotalRecipeSearch" uit, zoek naar de browserkaper URL (myway.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering myway.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "myway.com" en voeg toe of selecteer uw voorkeursdomein.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van totalrecipesearch browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering myway.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "TotalRecipeSearch", en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering myway.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "TotalRecipeSearch" uit, verwijdert u myway.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering myway.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "moz-extension"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van totalrecipesearch browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de totalrecipesearch browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van totalrecipesearch browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over totalrecipesearch browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6830-remove-total-recipe-search-toolbar

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
TotalRecipeSearch browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van TotalRecipeSearch browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met TotalRecipeSearch browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.