Verwijder malware die verspreid wordt via de "The 'PT Sans' font wasn't found"-oplichting

Ook bekend als: "The 'PT Sans' font wasn't found//Het lettertype van PT Sans niet gevonden" virus
Type: Trojan
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

"The PT Sans Font Wasn't Found" verwijderingsgids

Wat is "The PT Sans Font Wasn't Found"?

Gelijkaardig aan "Chrome Update Center" en vele andere, is "The PT Sans Font Wasn't Found/Het lettertype van PT Sans niet gevonden" een valse foutmelding die wordt weergegeven door verschillende kwaadaardige websites. De gebruikers bezoeken dergelijke websites meestal onbedoeld - ze worden omgeleid door reeds aanwezige mogelijk ongewenste apps (PUA's) of opdringerige advertenties die door een malafide site geleverd worden. PUA's infiltreren meestal in de computers zonder toestemming van de gebruiker en ze zijn ontworpen om opdringerige advertenties weer te geven en verschillende gevoelige gegevens op te nemen. "The PT Sans Font Wasn't Found"-zwendel wordt ook gebruikt om TrickBot-trojan te verspreiden.

The PT Sans Font Wasn't Found-oplichtingsbericht

"The PT Sans Font Wasn't Found" is ontworpen om een ​​valse foutmelding weer te geven waarin staat dat het systeem een ​​lettertype met de naam "PT Sans" mist en zo de bezoekers aanmoedigt om het onmiddellijk te downloaden, anders wordt de inhoud niet correct weergegeven. In plaats van een lettertype te downloaden, downloaden en installeren de gebruikers echter een risicovolle trojan genaamd TrickBot. Het is ook vermeldenswaard dat de foutmelding enigszins verschilt, afhankelijk van de gebruikte webbrowser. Hoewel TrickBot een aantal keren is bijgewerkt, blijft het hoofddoel hetzelfde: gevoelige gegevens opnemen. Eén van de belangrijkste functies van TrickBot is de aanpassing van de bezochte websites. Het wijzigt de verschillende bezochte websites, zodat ingevoerde aanmeldingen/wachtwoorden direct op een externe server worden opgeslagen. Deze malware kan ook browsercookies, opgeslagen aanmeldingen/wachtwoorden in webbrowsers en verschillende applicaties stelen. Een verscheidenheid aan andere accountgegevens worden ook verzameld en opgeslagen op een server. Nu willen de cybercriminelen zoveel mogelijk inkomsten verkrijgen. Daarom kan het installeren van een trojan voor het bijhouden van gegevens op uw computer fataal zijn. Ten eerste krijgen de cybercriminelen toegang tot de bankrekeningen van het slachtoffer, wat betekent dat ze gemakkelijk het spaargeld van het slachtoffer kunnen stelen. Bovendien kunnen ze e-mail, sociale netwerken en andere persoonlijke accounts stelen, wat gemakkelijk kan leiden tot identiteitsdiefstal. Om deze reden vormt TrickBot een enorme bedreiging voor de privacy van de gebruikers en daarom moet het onmiddellijk verwijderd worden. We raden u ten zeerste aan om het foutbericht "The PT Sans Font Wasn't Found" te negeren en om nooit bestanden te downloaden van websites die deze of andere soortgelijke berichten weergeven.

Zoals hierboven vermeld, worden de gebruikers vaak omgeleid naar websites die het bericht "The PT Sans Font Wasn't Found" weergeven door verschillende mogelijk ongewenste toepassingen. Afgezien van het veroorzaken van doorverwijzingen, zullen deze applicaties ook zeer waarschijnlijk coupon-, banner-, pop-up- en andere soortgelijke opdringerige advertenties leveren. Deze advertenties verwijzen meestal door naar onbetrouwbare websites en kunnen zelfs scripts uitvoeren die andere PUA's downloaden/installeren, wat betekent dat zelfs één enkele onbedoelde klik kan leiden tot risicovolle computerinfecties. De PUA's zelf zullen ook zeer waarschijnlijk verschillende informatie vastleggen. In dit geval zijn de verzamelde gegevens echter minder gevoelig - de lijst bevat meestal IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties, enzovoort. De verzamelde gegevens worden later gedeeld met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen en daarom kan het volgen van de gegevens verschillende privacy-problemen veroorzaken. Net als bij TrickBot moeten mogelijk ongewenste apps ook onmiddellijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "The 'PT Sans' font wasn't found//Het lettertype van PT Sans niet gevonden" virus
Bedreigingstype Trojan, Paswoord-stelend virus, Bank malware, Spyware
Hoax Het valse foutbericht beweert dat het systeem een lettertype met de naam PT Sans mist en moedigt zo de ontvangers aan om het te downloaden zodat de website-inhoud correct weergegeven kan worden.
Payload TrickBot trojan
Detectie Namen Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.32100244), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/GenKryptik.DLEY), Kaspersky (Trojan-Banker.Win32.Trickster.dxw), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om heimelijk in de computer van het slachtoffer te infiltreren en te wachten, dus er zijn geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarekraks.
Schade Gestolen bankgegevens en wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om The 'PT Sans' font wasn't found//Het lettertype van PT Sans niet gevo… verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er worden tientallen valse foutmeldingen weergegeven door misleidende websites. De meeste van hen beweren dat het systeem op de één of andere manier is beschadigd. Ze verspreiden echter niet allemaal risicovolle trojans zoals TrickBot. De meeste valse foutmeldingen moedigen de gebruikers aan om contact op te nemen met een valse technische ondersteuning of om valse systeemreinigers te downloaden, die beiden betalend zijn. Op de één of andere manier zal het vertrouwen op valse foutmeldingen zeer waarschijnlijk leiden tot verschillende financiële verliezen en privacyschendingen.

Hoe besmette "The PT Sans Font Wasn't Found" mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, moedigt "The PT Sans Font Wasn't Found" de gebruikers aan om een lettertype te downloaden dat zogenaamd ontbreekt. Op deze manier zou de bezochte website de inhoud naar behoren kunnen weergeven. Het gedownloade bestand is echter schadelijk en het downloaden/uitvoeren ervan resulteert in de infiltratie van een TrickBot trojan. Het is zeer waarschijnlijk dat criminelen malware voorstellen als legitieme software. In de meeste gevallen gebruiken de oplichters deze methode bij het verspreiden van malware via verschillende niet-officiële downloadbronnen (bijvoorbeeld Peer-to-Peer [P2P]-netwerken, freeware downloadwebsites, gratis sites voor het hosten van bestanden en dergelijke).

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Elke gebruiker moet weten dat de belangrijkste redenen voor computerinfecties een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag zijn. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid en daarom is aandachtig zijn tijdens de download- en installatieprocessen een must. Vertrouw nooit foutmeldingen die op dubieuze sites worden weergegeven. Software/besturingssysteem mag alleen worden bijgewerkt via de geïmplementeerde functies of tools die worden aangeboden door de officiële ontwikkelaars. Hetzelfde geldt voor softwaredownloads. De gewenste programma's mogen alleen gedownload worden van officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders/installers bevatten vaak malafide apps en daarom mogen dergelijke tools nooit gebruikt worden. Analyseer tijdens het downloaden/installeren elk venster van download-/installatiedialogen zorgvuldig met de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd". Terwijl u dit doet, moet u alle extra inbegrepen programma's afmelden en alle aanbiedingen om dergelijke apps te downloaden/installeren weigeren. De bovengenoemde opdringerige advertenties zien er meestal volledig legitiem uit. Zodra er op is geklikt, verraden de advertenties zichzelf door door te verwijzen naar onbetrouwbare websites (voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie en dergelijke). Als u dergelijke advertenties/doorverwijzingen ziet moeten de gebruikers alle verdachte toepassingen en browserplug-ins verwijderen. Als u de bijlage "The PT Sans Font Wasn't Found" al geopend hebt, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Het schadelijke uitvoerbare bestand ("Ono1_bFgdX.exe") dat verspreid wordt door de "The PT Sans Font Wasn't Found"-oplichting en het bijbehorende proces ("ODBC Driver Manager" - TrickBot trojan) in Windows Taakbeheer:

TrickBot trojan proces

De "The PT Sans Font Wasn't Found"-foutmelding, getoond in de Google Chrome webbrowser (GIF):

De foutmelding van The PT Sans Font Wasnt Found-oplichting in Google Chrome

Tekst op deze pagina:

The 'PT Sans' font wasn't found/Het lettertype 'PT Sans' is niet gevonden

De webpagina die u probeert te laden, wordt onjuist weergegeven, omdat deze het lettertype 'PT Sans' gebruikt.
Om de fout op te lossen en de tekst weer te geven, moet u het 'Chrome Font Pack' bijwerken.
Fabrikant: Chrome
Huidige versie: Font Pack 23.43.5443.12
Nieuwste versie: Font Pack 28.56.5543.23

De "The PT Sans Font Wasn't Found"-foutmelding getoond in de Mozilla Firefox webbrowser:

The PT Sans Font Wasnt Found-foutmelding in Mozilla Firefox

Tekst op deze pagina:

The 'PT Sans' font wasn't found/Het lettertype 'PT Sans' is niet gevonden

De webpagina die u probeert te laden, wordt onjuist weergegeven, omdat deze het lettertype 'PT Sans' gebruikt.
Om de fout te verhelpen en de tekst weer te geven, moet u het 'Firefox Font Pack' bijwerken.
Fabrikant: Firefox
Huidige versie: Font Pack 23.43.5443.12
Nieuwste versie: Font Pack 28.56.5543.23

De "The PT Sans Font Wasn't Found"-foutmelding in de Internet Explorer webbrowser:

The PT Sans Font Wasnt Found foutmelding in Internet Explorer

Tekst op deze pagina:

The 'PT Sans' font wasn't found/Het lettertype 'PT Sans' is niet gevonden

De webpagina die u probeert te laden, wordt onjuist weergegeven, omdat deze het lettertype 'PT Sans' gebruikt.
Om de fout op te lossen en de tekst weer te geven, moet u het 'Internet Explorer Font Pack' bijwerken.
Fabrikant: Internet Explorer
Huidige versie: Font Pack 23.43.5443.12
Nieuwste versie: Font Pack 28.56.5543.23

De "The PT Sans Font Wasn't Found"-foutmelding in Microsoft Edge webbrowser:

The PT Sans Font Wasnt Found-foutmelding in Microsoft Edge

Tekst op deze pagina:

The 'PT Sans' font wasn't found/Het lettertype 'PT Sans' is niet gevonden

De webpagina die u probeert te laden, wordt onjuist weergegeven, omdat deze het lettertype 'PT Sans' gebruikt.
Om de fout te verhelpen en de tekst weer te geven, moet u het 'Edge Font Pack' bijwerken.
Fabrikant:
Rand
Huidige versie:
Lettertypepakket 23.43.5443.12
Laatste versie:
Lettertypepakket 28.56.5543.23

The 'PT Sans' font wasn't found//Het lettertype van PT Sans niet gevo… onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van The 'PT Sans' font wasn't found//Het lettertype van PT Sans niet gevo…. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Spyhunter te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardige proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan op 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met  Spyhunter.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
The 'PT Sans' font wasn't found//Het lettertype van PT Sans niet gevonden virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "The 'PT Sans' font wasn't found//Het lettertype van PT Sans niet gevonden" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met The 'PT Sans' font wasn't found//Het lettertype van PT Sans niet gevo…

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.