Hoe browserdoorverwijzingen van en naar de news-easy.com-website verwijderen?

Ook bekend als: News-easy.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

News-easy[.]com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is news-easy[.]com?

News-easy[.]com is een malafide website die veel overeenkomsten vertoont met check-out-this.site, edchargina.pro, chainthorn.com, en tientallen andere malafide sites. news-easy[.]com is ontworpen om twee doelen te dienen: 1) de gebruikers te overladen met dubieuze content, en; 2) om ze om te leiden naar andere onbetrouwbare sites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat news-easy[.]com meestal onbedoeld wordt bezocht - de gebruikers worden omgeleid door mogelijk ongewenste applicaties of door opdringerige advertenties die op andere onbetrouwbare sites worden weergegeven. Potentieel ongewenste apps infiltreren doorgaans zonder de toestemming van de gebruiker in de computer. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen, leveren deze apps meestal ook allerlei advertenties en controleren ze de surfactiviteit van de gebruiker op het internet.

news-easy[.]com pop-up doorverwijzing

Nadat het in het systeem succesvol is geïnfiltreerd, openen de mogelijk ongewenste toepassingen voortdurend nieuwe bladertabs/-vensters en leiden ze de gebruikers door naar news-easy[.]com. Deze website bepaalt dan onmiddellijk de geolocatie van de bezoeker en leidt hem/haar ergens anders naartoe of levert bepaalde onbetrouwbare inhoud. In elk geval kunnen de gebruikers inhoud tegenkomen die schadelijk is, wat betekent dat doorverwijzingen van/naar news-easy[.]com uiteindelijk kunnen leiden tot een verscheidenheid aan systeeminfecties. De opdringerige advertenties (coupons, banners, pop-ups en andere) die door de PUA's worden geleverd, zullen waarschijnlijk ook doorverwijzen naar onbetrouwbare websites. Sommigen van hen voeren zelfs scripts uit die andere potentieel ongewenste/kwaadaardige apps downloaden/installeren. Daarom kan zelfs één enkele onbedoelde klik leiden tot risicovolle computerinfecties. Gegevens volgen is ook een enorm probleem. Mogelijk ongewenste apps zijn ontworpen om de IP-adressen, de bezochte website-URL's, de bekeken pagina's, de zoekopdrachten en andere soortgelijke informatie vast te leggen. Deze verzamelde gegevens bevatten doorgaans persoonlijke gegevens. Wat nog belangrijk is, is dat de ontwikkelaars dit delen met externen (mogelijk cybercriminelen) die het misbruiken met de bedoeling om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan het hebben van toepassingen voor het bijhouden van gegevens op uw computer uiteindelijk leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Het wordt ten zeerste aanbevolen om alle ongewenste applicaties zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam News-easy.com pop-up
Bedreigingstype Push meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Gebruikt IP Adres 34.231.89.205
Symptomen U ziet advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde surfsnelheid op het internet.
Versprijdingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
verwijdering

Om News-easy.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er zijn honderden mogelijk ongewenste toepassingen, die vrijwel identiek zijn. Door het aanbieden van een verscheidenheid aan "handige functies" wekken de ongewenste toepassingen de indruk van legitimiteits en verleiden ze de gebruikers tot de installatie ervan. Het echte en enige doel van dergelijke applicaties is echter het verkrijgen van inkomsten voor de ontwikkelaars. Om deze reden geven dergelijke apps meestal geen echte waarde voor de gebruiker en zijn claims om functionaliteit aan te bieden onjuist. Deze programma's doen meestal niets anders dan ongewenste doorverwijzingen veroorzaken en verschillende informatie verzamelen.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUA's zijn gratis voor iedereen om te downloaden op hun officiële websites. De ontwikkelaars verspreiden ze echter ook door opdringerige advertenties te gebruiken en een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". Daarom infiltreren ongewenste apps meestal, zoals eerder gezegd, zonder toestemming van de gebruiker. "Bundelen" is eigenlijk een stiekeme installatie van applicaties van externen, samen met de reguliere software. De oplichters zijn zich bewust van het feit dat de meeste gebruikers zich achteloos haasten doorheen de download- en installatieprocessen en de meeste stappen overslaan. Om deze reden zijn de "gebundelde" apps opzettelijk verborgen achter de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Door zich achteloos te haasten en stappen over te slaan, en door op verschillende advertenties te klikken, stellen de gebruikers het systeem alleen maar bloot aan risicovolle infecties en brengen ze hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Iedereen moet weten dat de belangrijkste redenen voor computerinfecties gebrek aan kennis en roekeloos gedrag zijn - de sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Daarom is het van groot belang om goed op te letten tijdens de download- en installatieprocessen, evenals tijdens het surfen op het internet. We raden u ten zeerste aan om het gebruik van downloaders/installers van externe partijen te vermijden, omdat de meeste hiervan geld verdienen met de "bundeling"-methode. U moet in de plaats daarvan de gewenste programma's downloaden van officiële bronnen (bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks). Het is ook erg belangrijk om elke stap van de download- en installatieprocessen te analyseren met behulp van de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd". U moet hierbij alle extra inbegrepen programma's weigeren en alle aanbiedingen om dergelijke apps te downloaden/installeren afwijzen. Het verschijnen van opdringerige advertenties is ook opmerkelijk. Criminelen investeren veel middelen in het ontwerp van opdringerige advertenties, waardoor ze er volledig legitiem uitzien. Zodra er op is geklikt, verraden de advertenties zichzelf doordat ze linken naar onbetrouwbare websites (voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie en dergelijke). Daarom moeten de gebruikers bij het regelmatig zien van dergelijke advertenties/omleidingen alle verdachte toepassingen en browserplug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

De news-easy[.]com website (GIF)

news-easy[.]com website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Schakel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

News-easy.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van News-easy.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

news-easy[.]com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de browserdoorverwijzingen naar news-easy[.]com  veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering news-easy[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering news-easy[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van news-easy.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering news-easy[.]com ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering news-easy[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van news-easy.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering news-easy[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering news-easy[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van news-easy.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de news-easy.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om news-easy.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over news-easy.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15425-news-easy-com-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
News-easy.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van News-easy.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met News-easy.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.