Hoe doorverwijzingen naar webbrowsers te verwijderen veroorzaakt door ilo134ulih.com ?

Ook bekend als: ilo134ulih.com pop-up
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe ilo134ulih[.]com te verwijderen van een Mac?

Wat is "ilo134ulih[.]com"?

Het ilo134ulih[.]com-adres wordt gebruikt in frauduleuze advertentiecampagnes. Er zijn gevallen waarin schijnbaar legitieme zoekresultaten van officiële zoekmachines een pop-upvenster openen met deze URL en de gebruikers doorsturen naar een twijfelachtige website. Het opent pagina's die online enquêtes weergeven, ongewenste apps promoten of die de bezoekers vragen om meldingen te tonen. We raden u aan om de pagina's die geopend worden via ilo134ulih[.]com niet te vertrouwen.

ilo134ulih[.]com veroorzaakt doorverwijzingen gif

Het is bekend dat ilo134ulih[.]com doorverwijst naar misleidende zwendelwebsites die gebruikt worden om twijfelachtige, potentieel ongewenste apps (PUA's) te promoten. Het opent bijvoorbeeld pagina's die ontworpen werden om de bezoekers te laten denken dat hun computer geïnfecteerd is met virussen. Het belangrijkste doel is om ze te misleiden tot het downloaden en installeren van een twijfelachtige app die deze valse virussen zou moeten verwijderen. Oplichtingwebsites mogen nooit vertrouwd worden, evenmin de apps die erop worden geadverteerd. Bovendien opent ilo134ulih[.]com dubieuze pagina's met verschillende enquêtes. Het is niet aan te raden om aan deze sites gegevens te verstrekken, het is mogelijk dat ze worden misbruikt om inkomsten te verkrijgen die de privacy van de mensen en hun veiligheid op internet kunnen schaden en andere problemen kunnen veroorzaken. Bovendien opent ilo134ulih[.]com ook verdachte pagina's die hun bezoekers om toestemming vragen om meldingen weer te geven. Indien dit wordt toegestaan, beginnen de onbetrouwbare websites de mensen te overladen met verschillende advertenties, ongewenste meldingen, enzovoort. Let op, het is niet veilig om erop te klikken, ze kunnen onbetrouwbare websites openen of ongewenste downloads/installaties veroorzaken. De beste optie is om alle pagina's die geopend zijn door het ilo134ulih[.]com-adres te negeren (en te sluiten).

Bedreigingsoverzicht:
Naam ilo134ulih.com pop-up
Bedreigingstype Opdringerige advertenties, Mac malware, Mac virus
Gebruikt IP Adres 198.134.112.243
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, enquêtes, u wordt omgeleid naar duistere websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Extra Informatie ilo134ulih[.]com wordt gebruikt in malafide advertentienetwerken, het kan als resultaat verschijnen in legitieme zoekmachines
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens, ongewenste downloads, weergeven van ongewenste meldingen.
Verwijdering

Om ilo134ulih.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Heel vaak worden kwaadaardige en andere onbetrouwbare websites geopend door ongewenste applicaties op de computer, het besturingssysteem of de browser van de gebruiker. Deze apps veroorzaken ongewenste doorverwijzingen, tonen opdringerige, bedrieglijke advertenties en verzamelen allerlei gegevens. Meestal worden ze geadverteerd als nuttig, maar in werkelijkheid zijn ze ontworpen met maar één doel: inkomsten genereren voor hun ontwikkelaars. Met andere woorden, ze leveren geen meerwaarde op voor hun gebruikers.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste ongewenste applicaties worden verspreid via een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd. De ontwikkelaars die deze methoden gebruiken doen dit om mensen te misleiden zodat ze ongewenste applicaties downloaden en installeren samen met andere, gewenste software. Ze verbergen de informatie over de ongewenste programma's in de "Aangepaste", of "Geavanceerde" instellingen/opties van de downloaders en installers. Gebruikers die stappen van de setups uitvoeren zonder deze zorgvuldig te analyseren, installeren vaak PUA's zonder zich daarvan bewust te zijn. In andere gevallen gebeuren ongewenste downloads/installaties wanneer er op misleidende advertenties wordt geklikt en er zo scripts worden uitgevoerd die ontworpen zijn om PUA's te downloaden en te installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat ongewenste applicaties geïnstalleerd worden, raden wij u aan om software met de nodige zorg te downloaden en te installeren. Download het niet (of installeer het niet) van onofficiële/onbetrouwbare websites, gebruik geen peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule enzovoort, third-party downloaders/installers enz. De veiligste downloadbronnen zijn officiële pagina's en directe downloadlinks. Download en installeer de software bovendien op de juiste manier. Controleer wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" instellingen zijn van de setup en vink de gebundelde potentieel ongewenste apps af. Opmerking: opdringerige advertenties mogen niet worden vertrouwd. De meesten van hen zijn ontworpen om de gebruikers om te leiden naar verschillende onbetrouwbare websites, meestal gerelateerd aan gokken, pornografie, dating voor volwassenen enzovoort. Als u dergelijke doorverwijzingen vaak tegenkomt of als ongewenste advertenties regelmatig worden weergegeven, dan raden we u aan om alle ongewenste/onbekende apps, zoals plug-ins, extensies of add-ons van de browser en alle ongewenste/onbekende programma's van het besturingssysteem te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een misleidende website (apple.com-shield[.]live) geopend door ilo134ulih[.]com:

ilo134ulih.com verwijst gebruikers door naar apple.com-shield.live 

ilo134ulih.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van ilo134ulih.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de ilo134ulih.com pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

ilo134ulih.com pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan ilo134ulih.com pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan ilo134ulih.com pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan ilo134ulih.com pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
ilo134ulih.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ilo134ulih.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met ilo134ulih.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.