FacebookTwitterLinkedIn

Go-search.me doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: go-search.me browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de go-search.me browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is go-search.me?

Volgens de ontwikkelaars is go-search.me een legitieme webzoekmachine die de surfervaring op internet aanzienlijk zou verbeteren door geoptimaliseerde resultaten weer te geven. Deze site lijkt sterk op g-search.pro en qua lay-out verschilt go-search.me nauwelijks van Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Daarom menen veel gebruikers dat go-search.me ook legitiem en nuttig is. In feite promoten de ontwikkelaars deze site met behulp van frauduleuze downloaders die ontworpen zijn om webbrowseropties zonder toestemming te wijzigen. Verder verzamelt go-search.me voortdurend allerlei gegevens met betrekking tot de internetactiviteiten van zijn gebruikers.

go-search.me browserkaper op een Mac computer

Onderzoek toont aan dat de malafide set-ups zich richten op Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome. Na infiltratie wijzen ze de URL voor nieuwe tabbladen, de standaardzoekmachine en startpagina toe aan go-search.me. Bovendien installeren de setups heimelijk een aantal mogelijk ongewenste programma's (PUP's) en browser plug-ins. Deze zogenaamde "helperobjecten" worden gebruikt om te voorkomen dat de gebruikers de bovengenoemde wijzigingen ongedaan maken. "Helper-objecten" wijzen de browserinstellingen telkens opnieuw toe wanneer er geprobeerd wordt om deze te herstellen. Vanwege de aanwezigheid van deze frauduleuze software wordt het herstellen van de browsers naar hun vorige status onmogelijk en worden de gebruikers gedwongen om go-search.me te bezoeken telkens ze zoeken via de URL-balk of als ze gewoon een nieuw browsertabblad openen. Deze doorverwijzingen verstoren het surfen op internet. Een ander belangrijk nadeel is aan deze app is dataspionage. Onderzoek toont aan dat go-search.me (en de "helper-objecten") allerlei informatie verzamelen (die persoonlijke details kan bevatten). Bovendien worden de verzamelde gegevens gedeeld met derden om inkomsten te verkrijgen. Deze mensen kunnen cybercriminelen zijn die de persoonlijke gegevens misbruiken voor geldgewin. Dit gedrag (het volgen van informatie) kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Als u doorverwijzingen opmerkt naar go-search.me, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. En bezoek deze website nooit opnieuw.

Bedreigingsoverzicht:
Naam go-search.me browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Valse webzoekmachine, Mac-malware, Mac-virus
Gebruikt IP Adres 163.172.60.109
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol valse zoekmachines die lijken op go-search.me (bijvoorbeeld, search.searchsmart.bid, search.salamangal.com, search.conduit.com, enz.) Allemaal beweren ze de surfervaring te verbeteren door verbeterde zoekresultaten weer te geven en in sommige gevallen zelfs andere 'handige functies' aan te bieden (bijv. weersvoorspellingen, snelle toegang tot populaire websites, enzovoort). Door deze valse beloften proberen de zoekmachines een schijn van legitimiteit te wekken. Valse zoekmachines zoals go-search.me worden alleen gemaakt om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Deze sites bieden geen echte meerwaarde voor de reguliere gebruikers, ze veroorzaken enkel ongewenste doorverwijzingen en verzamelen gevoelige gegevens. Houd er rekening mee dat sommige hun gebruikers overladen met opdringerige advertenties (kortingsbonnen, banners, enzovoort) en misleidende zoekresultaten. Allebei linken ze meestal door naar kwaadaardige sites. Daarom kan het gebruik van een valse internetzoekmachine leiden tot risicovolle computerinfecties.

Hoe werd go-search.me geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt go-search.me gepromoot met behulp van malafide download- en installatietools. Deze misleidende marketingmethode wordt "bundelen" genoemd. De ontwikkelaars weten dat de meeste gebruikers zich overhaasten bij het downloaden en installeren van software. Daarom verbergen de ontwikkelaars de details van de browseraanpassingen in de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen van deze procedures. Door zich te te overhaasten en stappen over te slaan, verlenen de gebruikers onbedoeld toestemming aan de setups om de browserinstellingen te wijzigen. Zo stellen ze hun systemen bloot aan risicovolle infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Ongewenste programma's worden verspreid met behulp van de "bundeling"-methode en via opdringerige advertenties. Daarom, en om infiltratie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het downloaden/installeren van software en tijdens het surfen op het internet. Selecteer altijd de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen nauwkeurig. Vink bovendien alle extra opgenomen programma's uit en weigeren aanbiedingen om deze te downloaden/installeren. We raden u ook ten sterkste af om downloaders/installers van externe partijen te gebruiken, aangezien criminelen inkomsten verkrijgen door malafide, frauduleuze apps te verspreiden. Onthoud dat criminelen veel investeren in het ontwerpen van opdringerige advertenties. Daarom zien de meeste er legitiem uit, maar ze verwijzen door naar websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere dubieuze zaken. Opdringerige advertenties worden vaak geleverd door adware-programma's. Als u ze opmerkt, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins.

Website promoot go-search.me:

Dubieuze website promoot go-search.me

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

go-search.me doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de go-search.me-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de go-search.me browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

go-search.me browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan go-search.me browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan go-search.me browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan go-search.me browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
go-search.me browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van go-search.me browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.