FacebookTwitterLinkedIn

Search.zaztov.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: srch-s.zaztov.com doorverwijzing
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.zaztov.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.zaztov.com?

De ontwikkelaars stellen search.zaztov.com (ook bekend als srch-s.zaztov.com) voor als een hoogwaardige zoekmachine die de surfervaring aanzienlijk zou verbeteren door geoptimaliseerde resultaten te leveren. Qua layout verschilt deze site nauwelijks van Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Daarom zijn veel gebruikers van mening dat search.zaztov.com ook legitiem en nuttig is. In feite wordt deze site gepromoot met behulp van malafide downloaders en installers die de browserinstellingen wijzigen zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien registreert het continu informatie met betrekking tot de surfactiviteit.

search.zaztov.com browserkaper op een Mac computer

Frauduleuze setups kapen Safari, Google Chrome en Mozilla Firefox en koppelen heimelijk search.zaztov.com aan de URL voor nieuwe tabbladen, standaardzoekmachine en startpagina. De setups installeren vervolgens stiekem een ​​aantal toepassingen van externe partijen en browser plug-ins (zogenaamde "helperobjecten"). Deze apps en add-ons worden gebruikt om de browseropties opnieuw toe te wijzen telkens wanneer geprobeerd wordt om deze te wijzigen. Daarom is het, zolang de "helperobjecten" geïnstalleerd zijn, onmogelijk om de browsers te herstellen naar hun vorige toestand en worden gebruikers gedwongen om search.zaztov.com te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of wanneer ze zoeken via de adresbalk. Deze doorverwijzingen verstoren de surfervaring aanzienlijk. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Onderzoek toont aan dat "helperobjecten" en search.zaztov.com voortdurend IP-adressen registreren van de bezochte websites, de bekeken pagina's, de zoekopdrachten en andere gegevens met betrekking tot de surfactiviteit. De verzamelde gegevens omvatten meestal persoonlijke gegevens die de ontwikkelaars delen met externen (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen verkrijgen inkomsten door misbruik te maken van deze privégegevens. Daarom leidt het volgen van gegevens waarschijnlijk tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Als je doorverwijzingen naar search.zaztov.com ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins.

Bedreigingsoverzicht:
Naam srch-s.zaztov.com doorverwijzing
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

search.zaztov.com is gelijkaardig aan search.genieosearch.com, search.pardessov.com, search.anilopo.com, en vele andere sites. In feite lijken alle valse zoekmachines erg op elkaar. Door verbeterde resultaten en soms andere "handige functies" (snelkoppelingen naar populaire websites, weersvoorspellingen, enz.) te beloven, proberen ze een schijn van legitimiteit te wekken, maar websites zoals search.zaztov.com zijn alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. De meeste veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en verzamelen gevoelige informatie. Van sommige is ook bekend dat ze misleidende zoekresultaten en opdringerige advertenties genereren. Deze verwijzen meestal door naar dubieuze (mogelijk kwaadaardige websites). Daarom kan het gebruik van een valse zoekmachine leiden tot risicovolle systeeminfecties.

Hoe werd search.zaztov.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt search.zaztov.com gepromoot met behulp van malafide downloaders/installatieprogramma's. Deze misleidende marketingmethode wordt "bundelen" genoemd. de ontwikkelaars weten dat de gebruikers zich vaak haasten bij het downloaden en installeren van software. Daarom worden alle details van de browseraanpassingen verborgen in de "aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Door het overslaan van download- en installatiestappen, verlenen veel gebruikers per ongeluk toestemming aan de setups om wijzigingen uit te voeren, waardoor hun systemen worden blootgesteld aan risicovolle infecties en hun privacy in gevaar wordt gebracht.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Mogelijk ongewenste programma's (PUP's) worden verspreid met behulp van de bovengenoemde "bundeling"-methode of via opdringerige advertenties (die doorverwijzen naar kwaadaardige websites of die scripts uitvoeren die malware/PUP's downloaden en installeren). Om dit te voorkomen, moet u dus zeer voorzichtig zijn tijdens het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Opdringerige advertenties lijken doorgaans legitiem, omdat de ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerpen ervan, maar ze verwijzen door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, daten voor volwassenen, pornografie, etc.) De meeste worden vertoond met behulp van adware-PUP's. Als u verdachte doorverwijzingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Selecteer bovendien de "Aangepaste/Geavanceerde"-instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen nauwkeurig. Meld u af voor alle aanvullende programma's en weiger aanbiedingen om deze te downloaden/installeren. U wordt geadviseerd om uw programma's alleen te downloaden via officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Website promoot search.zaztov.com:

Dubieuze website promoot search.zaztov.com

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen naar search.zaztov.com te verwijderen met Combo Cleaner:

search.zaztov.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de search.zaztov.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de srch-s.zaztov.com doorverwijzing gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

srch-s.zaztov.com doorverwijzing startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan srch-s.zaztov.com doorverwijzing gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan srch-s.zaztov.com doorverwijzing gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan srch-s.zaztov.com doorverwijzing gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
srch-s.zaztov.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van srch-s.zaztov.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.