Idp.alexa.51 Virus

Ook bekend als: Alexa virus
Type: Trojan
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Idp.alexa.51 virus verwijderingsgids

Wat is idp.alexa.51?

idp.alexa.51 is een virus dat wordt gedetecteerd door de Avira-, Avast- en AVG-antivirussuites. Deze malware werd voor het eerst gedetecteerd in 2016. Merk op dat idp.alexa.51 geen reguliere malware is: het kan een echte infectie zijn of een 'false positive'. Onderzoeksresultaten tonen aan dat deze dreiging vaak in het systeem infiltreert tijdens de installatie van verschillende Flash-spellen (bijvoorbeeld Plants vs. Zombies, SeaMonkey, en dergelijke).

idp.alexa.51 malware

Een legitieme applicatie kan worden gedetecteerd als een idp.alexa.51-bedreiging vanwege een verouderde antiviruspakketdatabase. Dit wordt een false positive genoemd. Bovendien kunnen sommige gebruikers na het lezen van forums geloven dat het idd. om een false positive gaat en vervolgens de dreiging negeren. Cybercriminelen profiteren van deze verwarring. Verschillende mogelijk ongewenste programma's (PUP's) en zelfs malware worden voorgesteld als idp.alexa.51. Mogelijk ongewenste programma's doen typisch drie dingen: 1) opdringerige advertenties [adware] afleveren; 2) wijzigen van webbrowseropties [browserkapers], en; 3) gevoelige informatie registreren. Opdringerige advertenties verbergen de onderliggende website-inhoud (waardoor de browserervaring aanzienlijk vermindert), maar kunnen ook linken naar kwaadaardige sites en scripts uitvoeren die heimelijk malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs één enkele klik leiden tot een systeeminfectie. Browserkapers passen instellingen aan (bijvoorbeeld de nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine, startpagina en dergelijke) door deze opties toe te wijzen aan verschillende URL's (meestal valse webzoekmachines). PUP's verzamelen waarschijnlijk informatie over de surfgewoonten (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) Vermomde malware kan echter veel gevaarlijker zijn. Het vermindert vaak de systeemprestaties, misbruikt bronnen (bijvoorbeeld om cryptocurrencies te minen) en steelt persoonlijke gegevens (logins/wachtwoorden, bankgegevens, bestanden, enz.). Deze infecties kunnen leiden tot aanzienlijke financiële verliezen. Als u Avira, Avast of AVG suite gebruikt en deze de fout idp.alexa.51 heeft aangetroffen, raden wij u ten zeerste aan om het gedetecteerde bestand van naderbij te bekijken. Scan daarnaast het systeem met een andere betrouwbare anti-spyware suite om er zeker van te zijn dat uw computer veilig is.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Alexa virus
Bedreigingstype Trojan, wachtwoord-stelend virus, bank-malware, spyware
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en te wachten, dus er zijn geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Gestolen bankgegevens en wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om Alexa virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

idp.alexa.51 deelt overeenkomsten met Trojan Win32/Tiggre!rfn, FileRepMalware, en vele andere bedreigingen. Deze virussen zijn erg gevaarlijk. Als een antiviruspakketdatabase verouderd is, kunnen legitieme applicaties worden gedetecteerd en zelfs worden verwijderd. Zoals hierboven vermeld, informeren sommige forums de gebruikers dat deze bedreigingen vaak valse positieven zijn. Dus, met dit misverstand zouden sommige gebruikers kunnen geloven dat de gedetecteerde dreiging (die malware is) onschadelijk is en deze vervolgens niet verwijderen.

Hoe infiltreerde idp.alexa.51 in mijn computer?

Zoals hierboven vermeld infiltreert idp.alexa.51 meestal in de systemen zonder toestemming, aangezien de ontwikkelaars het samen met andere apps (meestal Flash-spellen) promoten als een "bundel". De ontwikkelaars weten dat de gebruikers vaak download-/installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom is de informatie over de idp.alexa.51 infiltratie meestal verborgen in de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van deze procedures. In sommige gevallen zijn de gegevens verborgen. Hoe dan ook, het overslaan van download/installatiestappen stelt systemen bloot aan risicovolle infecties, waardoor idp.alexa.51 in het systeem kan infiltreren.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het downloaden en installeren van software. Selecteer altijd de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen en analyseer elk venster van de download/installatiedialogen zorgvuldig. Meldt u af voor alle aanvullende programma's en weiger aanbiedingen om ze te downloaden/installeren. Als uitvinken onmogelijk is, dan moet het hele proces onmiddellijk worden geannuleerd. We raden u ook ten sterkste af om download-/installatietools van externen te gebruiken, omdat de ontwikkelaars hiermee geld verdienen door frauduleuze apps te promoten. Uw software mag alleen worden gedownload via officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Het hebben van een legitieme anti-virus/anti-spyware die geïnstalleerd is en draait is ook van groot belang. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn beperkte kennis en onvoorzichtig gedrag - de sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Als u denkt dat uw computer geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om mogelijke bedreigingen automatisch te verwijderen.

Avast anti-virussuite met een 'vals positieve' idp.alexa.51 detectie:

idp.alexa.51 valse-positieve Avast anti-spyware

Alexa virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Alexa virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Spyhunter te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan op 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met  Spyhunter.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Alexa virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Alexa virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Alexa virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.