FacebookTwitterLinkedIn

Smartpackagetracker.com doorverwijzing

Ook bekend als: Smart Package Tracker browserkaper
Schadeniveau: Medium

Smartpackagetracker.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is smartpackagetracker.com?

Smartpackagetracker.com is een valse zoekmachine die zogenaamd de browserervaring verbetert door verbeterde resultaten voort te brengen. Afgaande hierop lijkt smartpackagetracker.com legitiem en nuttig, maar deze site wordt gepromoot met behulp van een browserkaper genaamd Smart Package Tracker, waarmee de gebruikers hun pakketleveringen zouden kunnen volgen. Smart Package Tracker infiltreert vaak in systemen zonder enige toestemming van de gebruikers en wijzigt de browseropties. Bovendien houden Smart Package Tracker en smartpackagetracker.com continu de browseractiviteit bij.

smartpackagetracker.com browserkaper

Smart Package Tracker richt zich op Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox en wijst de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL voor nieuwe tabbladen toe aan smartpackagetracker.com. Deze wijzigingen lijken misschien onbelangrijk, toch kunnen de gebruikers ze niet terugdraaien. Smart Package Tracker wijst de browseropties telkens opnieuw toe wanneer geprobeerd wordt om deze te wijzigen. Daarom kunnen de gebruikers hun browsers niet naar een vorige status herstellen totdat Smart Package Tracker verwijderd is. De gebruikers worden aangemoedigd om smartpackagetracker.com te bezoeken wanneer ze zoeken via de URL-balk of gewoon als ze een nieuw browsertabblad of nieuw venster openen. Dit vermindert de browserervaring aanzienlijk. Een ander belangrijk probleem is dataspionage - smartpackagetracker.com en Smart Package Tracker zijn ontworpen om informatie te verzamelen met betrekking tot de browseractiviteit. De geregistreerde gegevens bevatten meestal persoonlijke gegevens die gedeeld worden met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die inkomsten verkrijgen door misbruik te maken van deze privé-informatie. Het bijhouden van gegevens kan dus leiden tot ernstige privacyschendingen. We raden u ten zeerste aan om de Smart Package Tracker-browserkaper te verwijderen en nooit terug te gaan naar smartpackagetracker.com.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Smart Package Tracker browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Doorverwijzingen, Zoekkaper, Menubalk, Ongewenste nieuwe tab
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowser(s)instellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van kaper te bezoeken en op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar schaduwrijke websites.
Verwijdering

Om Smart Package Tracker browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Internet staat vol met valse zoekmachines vergelijkbaar met smartpackagetracker.com waaronder mystreamingtab.com, feed.convertowiz.com, en feed.easy-pdf.com. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Aan de gebruikers wordt beloofd dat deze websites de browserervaring aanzienlijk zullen verbeteren, maar het enige doel van deze sites is het verkrijgen van inkomsten voor de ontwikkelaars. In plaats van een echte meerwaarde te geven aan de reguliere gebruikers, veroorzaken valse zoekmachines ongewenste doorverwijzingen en verzamelen ze informatie. Sommige overladen zelfs hun gebruikers met misleidende resultaten en opdringerige advertenties, die beide meestal doorverwijzen naar dubieuze websites. Daarom kan het gebruik van valse zoekmachines leiden tot verschillende computerinfecties.

Hoe werd Smart Package Tracker geïnstalleerd op mijn computer?

Smartpackagetracker.com heeft een officiële downloadwebsite, maar infiltreert vaak in systemen zonder toestemming, aangezien deze browserkapers vaak verspreid worden met behulp van opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". Opdringerige advertenties leiden hun gebruikers om naar kwaadaardige websites en voeren scripts uit die ontworpen werden om ongewenste applicaties (of zelfs risicovolle malware) te downloaden/installeren. "Bundelen" is de stiekeme installatie van applicaties van externe partijen samen met reguliere software. De ontwikkelaars verbergen deze "gebundelde" apps binnen de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocedures. Bovendien haasten veel gebruikers zich vaak doorheen deze procedures en slaan ze stappen over of klikken ze op advertenties zonder de mogelijke gevolgen ervan te begrijpen. Dit gedrag resulteert vaak in de onopzettelijke installatie van mogelijk ongewenste applicaties (PUA's).

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. Opdringerige advertenties lijken meestal legitiem, omdat de ontwikkelaars veel tijd en middelen investeren in het ontwerpen ervan, maar de meeste verwijzen door naar dubieuze websites (bijvoorbeeld voor gokken, pornografie, enquête, dating voor volwassenen, enz.). De opdringerige advertenties worden vaak geleverd door adware-apps. Daarom moet u alle dubieuze applicaties en browser plug-ins verwijderen. We raden u ook ten zeerste af om downloaders/installers van externe partijen te gebruiken, aangezien deze meestal worden gemonetariseerd met behulp van de "bundeling"-methode. Download apps via officiële downloadwebsites en via directe downloadlinks. Selecteer de "Aangepaste/Geavanceerde"-instellingen en analyseer elke stap van het download- en installatieproces. Dit moet ervoor te zorgen dat u zich kunt afmelden voor alle aanvullende apps en dat u de aanbiedingen kunt weigeren om deze te downloaden/installeren. Als uw computer al geïnfecteerd is met Smart Package Tracker, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Website promoot de Smart Package Tracker browserkaper:

Website promoot Smart Package Tracker browserkaper

Smart Package Tracker browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Smart Package Tracker browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Smart Package Tracker browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

smartpackagetracker.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld "Smart Package Tracker"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen". 

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma dat de browserdoorverwijzingen de smartpackagetracker.com website veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Smart Package Tracker browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering smartpackagetracker.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering smartpackagetracker.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://smartpackagetracker.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering smartpackagetracker.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "smartpackagetracker".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van smart package tracker browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering smartpackagetracker.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Smart Package Tracker" of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering smartpackagetracker.com fuit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen", schakel "Smart Package Tracker" uit en zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.smartpackagetracker.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen". 

Verander uw standaardzoekmachine:

Verwijdering smartpackagetracker.com uit Google Chrome default standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", verwijder "smartpackagetracker.com" en voeg toe of selecteer uw voorkeursdomein.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van smart package tracker browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering smartpackagetracker.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder  "Smart Package Tracker", en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering smartpackagetracker.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakel u "Smart Package Tracker" uit en verwijdert u hxxp://smartpackagetracker.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart. 

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering smartpackagetracker.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "moz-extension"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van smart package tracker browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de smart package tracker browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van smart package tracker browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over smart package tracker browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14548-smartpackagetracker-com-redirect

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Smart Package Tracker browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Smart Package Tracker browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Smart Package Tracker browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.