FacebookTwitterLinkedIn

Y2mate.com Virus

Ook bekend als: Advertenties door y2mate.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Y2mate[.]com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is y2mate[.]com?

Zoals vele andere soortgelijke websites biedt y2mate[.]com zijn gebruikers een video- en audio-downloadservice aan. Het is ontworpen om video's/audio's van de YouTube-website te downloaden. Het is geen gevaarlijke/kwaadaardige website, maar hij bevat verschillende advertenties en het gebruik ervan veroorzaakt doorverwijzingen naar dubieuze websites. Trouwens, het is niet legaal om video's van YouTube te downloaden.

y2mate[.]com pop-up doorverwijzingen

Ten eerste is y2mate[.]com één ​​van die websites die, éénmaal geopend, hun bezoeker om toestemming vragen om meldingen weer te geven. Door dergelijke pagina's weer te geven, worden meestal verschillende irrelevante meldingen, pop-upadvertenties, enzovoort weergegeven. Als erop wordt geklikt, openen ze meestal onbetrouwbare websites. Het wordt niet aangeraden om dergelijke websites te vertrouwen en om hen toestemming te geven om hun meldingen te tonen. Verder bevat y2mate[.]com verschillende advertenties die, wanneer erop wordt geklikt, ofwel dubieuze pagina's openen ofwel scripts uitvoeren die ontworpen zijn om verschillende potentieel ongewenste apps (PUA's) te downloaden en te installeren. Hetzelfde is van toepassing op advertenties die worden weergegeven op pagina's die worden geopend tijdens het gebruik van de services die geleverd worden door y2mate[.]com. Trouwens, sommige geopende pagina's kunnen oplichtingswebsites zijn. Sommige oplichters gebruiken deze websites om dubieuze apps te promoten, sommige moedigen gebruikers aan om ze te kopen (of om te betalen voor hun 'technische ondersteuning'). Het wordt op de één of andere manier afgeraden om deze websites of apps die via hen worden gepromoot te vertrouwen. Doorgaans proberen de oplichters om de mensen te misleiden om ze te downloaden door zwendelpagina's te ontwerpen om valse virussen, foutmeldingen enzovoort weer te geven. Met andere woorden, hun doel is om de mensen te laten denken dat er iets mis is met hun computers/besturingssystemen en dat ze de aangeboden producten/diensten onmiddellijk moeten gebruiken. Bovendien kunnen de pagina's geopend door y2mate[.]com aanbiedingen bevatten voor verschillende browserkapers, adware-apps, enzovoort. Indien geïnstalleerd, veroorzaken deze apps bij hun gebruikers vaak verschillende privacyschendingen, veiligheidsproblemen tijdens het surfen, enzovoort. Meestal veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen, verzamelen ze verschillende gegevens (en delen deze met externen) en overladen ze hun gebruikers met verschillende opdringerige advertenties.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door y2mate.com
Bedreigingstype Push meldingen ads, Ongewenste ads, Pop-up ads
Gebruikte IP Adres 104.23.131.73
Waargenomen Domeinen content-cdn.y2mate[.]com, dl10.y2mate[.]com, dl11.y2mate[.]com, dl14.y2mate[.]com, dl16.y2mate[.]com, dl18.y2mate[.]com, dl19.y2mate[.]com, dl45.y2mate[.]com, dl49.y2mate[.]com, dl58.y2mate[.]com, dl59.y2mate[.]com, dl63.y2mate[.]com, dl74.y2mate[.]com, dl75.y2mate[.]com, dl83.y2mate[.]com, dl86.y2mate[.]com, dl88.y2mate[.]com, mate01.y2mate[.]com, mate07.y2mate[.]com, mate09.y2mate[.]com
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bekijkt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, potentieel ongewenste apps (adware)
Schade Verminderde prestaties van de computer, browsetracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Y2mate[.]com is een pagina die vergelijkbare diensten aanbiedt als andere websites zoals youtubnow[.]com, olpair[.]com, savefrom[.]net en vele anderen. Om te voorkomen dat u gedwongen wordt om onbetrouwbare websites te bezoeken of om te worden misleid tot het downloaden en installeren van ongewenste apps, raden we u aan om dergelijke websites niet te gebruiken. Als sommige ongewenste programma's al geïnstalleerd zijn, dan moeten ze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Soms kunnen potentieel ongewenste apps van hun websites worden gedownload, maar de meeste gebruikers downloaden of installeren ze via opdringerige advertenties of wanneer softwareontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundelen" wordt genoemd. Bij gebruik ervan downloaden en installeren de mensen vaak ongewenste apps samen met andere, opzettelijk gedownloade software. Ontwikkelaars verbergen deze gewoonlijk in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen van de software-installers. Veel mensen hanteren deze instellingen zonder ze te analyseren en laten alles ongewijzigd. Hiermee geven ze onbedoeld toestemming aan de software om ongewenste programma's te downloaden en te installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Wij adviseren om software/applicaties te downloaden van betrouwbare, officiële websites en via directe links. Bronnen zoals softwaredownloaders van externe partijen, torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), niet-officiële pagina's mogen niet worden gebruikt. Bekijk wat er allemaal beschikbaar is in de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere secties van de software-installatie en vink (gebundelde) apps die niet gewenst zijn uit. Als advertenties die naar dubieuze websites linken (bijvoorbeeld dating voor volwassenen, gokken, pornografie of andere soortgelijke sites) vaak worden weergegeven of als dergelijke omleidingen willekeurig plaatsvinden, controleer dan de browser op ongewenste extensies, plug-ins of add-ons en verwijder  deze. Hetzelfde geldt voor programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van hoe y2mate[.]com doorverwijst naar een andere website die vraagt om ook meldingen te tonen:

y2mate.com doorverwijst naar een andere website die vraagt om ook meldingen te tonen

Screenshot van meldingen getoond door y2mate[.]com:

y2mate.com pushmeldingen

De y2mate[.]com website (GIF):

y2mate[.]com website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om webbrowsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, de volgende stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Privacy en beveiliging', selecteer 'Instellingen voor inhoud' en vervolgens 'Meldingen'
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-upmeldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en zet de schakelknop op "UIT"

Schakel pop-upmeldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-upmeldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-upmeldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op "Beheer" onder "Website-machtigingen"
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-upmeldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL
 • Schakel pop-upmeldingen uit in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

y2mate[.]com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-schermwindow zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma (dat de browserdoorverwijzingen naar y2mate[.]com veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering y2mate[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering y2mate[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door y2mate.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering y2mate[.]com ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering y2mate[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door y2mate.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering y2mate[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering y2mate[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door y2mate.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door y2mate.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door y2mate.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door y2mate.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14921-y2mate-com-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door y2mate.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door y2mate.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.