FacebookTwitterLinkedIn

Hacktool:Win32/Keygen

Ook bekend als: Hacktool:Win32/Keygen veiligheidsrisico
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Hacktool:Win32/Keygen virusverwijderingsgids

Wat is Hacktool:Win32/Keygen?

Hacktool:Win32/Keygen is de codenaam van een frauduleuze tool die in staat is om valse activatiesleutels te genereren en licenties voor allerlei software. De tool zelf is niet schadelijk maar Hacktool:Win32/Keygen wordt vaak samen met malware geleverd. Daardoor worden de computers besmet van gebruikers die Hacktool:Win32/Keygen geïnstalleerd hebben (of waarbij het op de computer infiltreerde zonder medeweten van de gebruiker).

Hacktool:Win32/Keygen malware

Zoals hierboven wordt vermeld maakt Hacktool:Win32/Keygen het voor gebruikers mogelijk om allerlei software te kraken (deze illegaal te registreren). Het maakt simpelweg activatiesleutels en licentiebestanden aan waardoor programma's denken dat ze werden geactiveerd. De tool zelf is niet schadelijk (al doet het softwareontwikkelaars inkomsten mislopen), maar de tool wordt vaak verspreid in combinatie met virussen. Volgens een rapport van Microsoft zijn meer dan de helft van alle computers waarop de Hacktool:Win32/Keygen is geïnstalleerd besmet. Het type besmetting verschilt en dat doet ook het gedrag van deze tools. Sommige versleutelen data en vragen om losgeld (ransomware), terwijl andere stiekem cryptocurrencies minen (cryptominers), persoonlijke gegevens registreren (trojans), enz. Uiteindelijk kan de aanwezigheid van deze virussen ernstige gevolgen hebben. Data kan verloren gaan, persoonlijke accounts kunnen worden gehackt, identiteitsdiefstal, enz. Merk op dat de layout van de Hacktool:Win32/Keygen kan verschillen. Er zijn een aantal verschillende 'cracks' die de sourcecode van Hacktool:Win32/Keygen gebruiken. Als je recent een van deze tools gebruikte om illegaal software te activeren dan moet je je systeem scannen met een gereputeerde antivirus- en/of antispywaresoftware en alle bedreigingen verwijderen.

Samenvatting veiligheidsrisico:
Naam Hacktool:Win32/Keygen veiligheidsrisico
Bedreigingstype Trojan, wachtwoord-stelend virus, bankieren-malware, Spyware
Detectienamen (KMSSS.exe) Avast (Win32:Malware-gen), AVG (Win32:Malware-gen), ESET-NOD32 (Een variant Of Win32/HackKMS.W Mogelijk onveilig), Microsoft (HackTool:Win32/AutoKMS), Volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Trojans infiltreren stiekem iemands computer en blijven daar aanwezig zonder dat er enige symptomen kunnen worden opgemerkt op de getroffen systemen.
Distributiemethodes Besmette e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Gestolen bankgegevens, wachtwoorden, identiteitsdiefstal, opname van de computer van het slachtoffer in een botnet.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

BELANGRIJKE OPMERKING! Het gebruik van "keygens", "cracks" of andere tools van externe partijen om software-activaties te omzeilen is illegaal en geen goed idee. Softwarepiraterij is een misdrijf en kan gerechtelijk worden vervolgd.

Er zijn honderden virussen aanwezig op internet, zoals GANDCRAB V5.0, Qinynore, Adwind, Emotet, Hancitor enz.). Het gedrag van deze frauduleuze softwaretools kan verschillen, maar ze vormen allemaal een bedreiging voor je privacy en computerveiligheid. Daarom is het belangrijk deze mogelijke bedreigingen te verwijderen.

Hoe infiltreerde Hacktool:Win32/Keygen mijn computer?

In de meeste gevallen kunnen softwarecracks uit allerlei bronnen worden gedownload, zoals gratis bestandshostingwebsites, freeware download websites en peer-to-peer-netwerken (P2P). In sommige gevallen worden deze tools verspreid samen met door de gebruiker gekozen installers. Zo kan een gebruiker het programma meteen na installatie activeren. Deze worden echter ook gebruikt om malware te verspreiden, niemand controleert immers de inhoud ervan. Cybercriminelen presenteren kwaadaardige uitvoerbare bestanden vaak als legitieme software. Daardoor worden gebruikers misleid en downloaden en installeren ze virussen. Zoals hierboven vermeld hebben veel gebruikers van Hacktool:Win32/Keygen hun computers besmet met andere virussen.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag zijn de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen. Oplettendheid is de sleutel tot veiligheid. Let daarom goed op bij het downloaden en installere van software en bij het surfen op internet. Analyseer nauwgezet elke stap van de download en de installatie en weiger alle aanbiedingen om externe programma's te installeren. We bevelen aan applicaties steeds vanaf legitieme bronnen te downloaden en enkel via rechtstreekse downloadlinks. Downloaders en installers van externe partijen bevatten vaak frauduleuze apps en mogen daarom niet worden vertrouwd. Gebruik ook alleen legitieme software en activeer deze niet met niet-officiële tools. Een goede antivirus en antispyware op je computer is ook aanbevolen. Als deze al besmet, is dan raden we je aan om Combo Cleaner je computer te laten scannen en malware automatisch te verwijderen.

Hacktool:Win32/Keygen as Adobe softwarecrack:

Hacktool:Win32/Keygen als een Adobe softwarecrack

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus  met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan op 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Hacktool:Win32/Keygen veiligheidsrisico QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Hacktool:Win32/Keygen veiligheidsrisico op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.