FacebookTwitterLinkedIn

Mapsnow.co doorverwijzing

Ook bekend als: Maps Now browserkaper
Schadeniveau: Medium

Mapsnow.co doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is mapsnow.co?

Mapsnow.co is één van de vele valse zoekmachines die zogenaamd betere en snellere resultaten of een verbeterde browserervaring aanbieden. De site wordt door de ontwikkelaars gepromoot als een legitiem en nuttig programma via de app Maps Now, waarmee de gebruikers de snelste routes naar hun bestemming kunnen vinden. In feite is deze applicatie gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste app (PUA), een browserkaper. Apps van dit type wijzigen meestal de browserinstellingen en registreren informatie met betrekking tot het surfgedrag van de gebruikers.

mapsnow.co browserkaper

Browserkapers kunnen meestal geïnstalleerd worden op browsers zoals Mozilla Firefox, Google Chrome en Internet Explorer. In dit specifieke geval, wanneer Maps Now geïnstalleerd is, dan wijst het mapsnow.co aan als startpagina, als standaardzoekmachine en als de URL van de nieuwe browsertab. Deze wijzigingen kunnen niet ongedaan gemaakt of gewijzigd worden - browserkapers wijzigen de instellingen meestal telkens opnieuw wanneer er geprobeerd wordt om ze te wijzigen. Daarom moeten mensen die Maps Now hebben geïnstalleerd mapsnow.co bezoeken elke keer dat ze hun browsers openen, een nieuwe browsertab openen of zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. De enige manier om te voorkomen dat u deze website bezoekt, is het verwijderen van de Maps Now-app. Een ander probleem met deze app en de bijbehorende valse zoekmachine is dat deze informatie verzamelt over het surfgedrag van de gebruikers, inclusief zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, enzovoort. Deze gegevens worden continu gedeeld met externe partijen (cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Sommige van de bewaarde gegevens kunnen persoonlijk of gevoelig zijn. Deze situatie kan dan ook tot verschillende problemen leiden, zoals privacyschendingen en problemen met de veiligheid van het browsen of zelfs identiteitsdiefstal. Daarom raden we aan om Maps Now (en alle andere PUA's) onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamMaps Now browserkaper
BedreigingstypeBrowserkaper, doorverwijzing, zoekmachine-kaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
SymptomenGemanipuleerde instellingen internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers moeten de website van de browserkaper bezoeken en worden verplicht om op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma.
SchadeBespioneren u tijdens het surfen op het internet (mogelijkee privacyschendingen), geven ongewenste advertenties weer, veroorzaken doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel valse zoekmachines op het internet en de meeste gedragen zich identiek. Voorbeelden van andere vergelijkbare zoekmachines zijn yatab.net, feed.convertowiz.com, en search.hfasttrackerpackage.net. Over het algemeen worden ze gepromoot met de claim ze in staat zouden zijn om betere prestaties te leveren, meer accurate resultaten te leveren, enzovoort. Ontwikkelaars presenteren deze apps als nuttig en legitiem om de mensen te misleiden zodat ze ze beginnen te gebruiken. Wanneer deze valse zoekmachines gebruikt worden, voeren ze acties uit waarmee de ontwikkelaars inkomsten genereren, gebruikers ontvangen geen enkele nuttige functionaliteit. Ze leveren met andere woorden niet de beloofde functies of tools.

Hoe werd Maps Now geïnstalleerd op mijn computer?

Maps Now wordt gepromoot via een website waarvan het kan gedownload worden, maar de meeste mensen downloaden ongewenste apps onbedoeld wanneer ze op dubieuze advertenties klikken (die in staat zijn om bepaalde scripts uit te voeren) of wanneer ze software downloaden en installeren. Om mensen te misleiden zodat ze ongewenste apps downloaden/installeren, gebruiken de ontwikkelaars een methode genaamd "bundeling". Ze verbergen de gebundelde (extra inbegrepen) apps in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de installatie/download-instellingen van de software. Bovendien haasten veel mensen zich doorheen deze procedures en laten ze alle instellingen ongewijzigd. Dit veroorzaakt onbedoelde downloads en installaties van ongewenste apps.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software enkel met behulp van betrouwbare en officiële bronnen (websites). Torrent-clients, eMule, peer-to-peer-netwerken, software-downloaders/installers van externe partijen, niet-officiële websites en andere kanalen mogen niet worden gebruikt. Installaties en downloads moeten zorgvuldig worden uitgevoerd. Controleer alle beschikbare instellingen (de "Aangepaste," Geavanceerde", enz.) en weiger aanbiedingen om extra apps te installeren/downloaden voordat u het proces voltooid. Vermijd het klikken op opdringerige advertenties, vooral als deze op dubieuze websites worden weergegeven. Ze verwijzen hun gebruikers meestal door naar sites voor gokken, dating, pornografie enz. die mogelijk kwaadaardig zijn en problemen veroorzaken. Als u deze advertenties of doorverwijzingen opmerkt, dan kunnen ze worden veroorzaakt door ongewenste apps. Controleer dan de geïnstalleerde extensies, plug-ins en add-ons op uw browser en de programma's op uw computer. Verwijder alle verdachte/onbekende vermeldingen (apps of programma's) onmiddellijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met Maps Now, dan raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browerkaper automatisch te verwijderen.

Website die de Maps Now browserkaper promoot:

Website die de Maps Now browserkaper promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Maps Now browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mapsnow.co browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-schermwindow zoek je naar enige recent geïnstalleerde/mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld, "Maps Now"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma (dat de browserdoorverwijzingen naar de search.searchm3w1.com websiteveroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Maps Now browserkaper verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe de browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

verwijder alle aan mapsnow.co gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

verwijder mapsnow.co uit Internet Explorer als startpagina

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://search.mapsnow.co in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder mapsnow.co uit Internet Explorer als standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "mapsnow".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van maps now browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

verwijder aan mapsnow.co gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Maps Now" of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

verwijder mapsnow.co uit Google Chrome als startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Settings". In de "startup" sectie, koppel "Maps Now" los, zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.search.mapsnow.co) onder de optie "Open een specifieke pagina of reeks pagina's". Klik indien aanwezig op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

verwijdering van mapsnow.co uit Google Chrome als standaard zoekmachine

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Maps Now" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van maps now browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering van mapsnow.co gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster koppel je "Maps Now" los, verwijder hxxp://search.mapsnow.co en voer het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw startpagina:

Verwijdering van mapsnow.co uit Mozilla Firefox als startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster koppel je "Maps Now" los, verwijder hxxp://search.mapsnow.co en voer het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijdering mapsnow.co uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "moz-extension".
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen..

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van maps now browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de maps now browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van maps now browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over maps now browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14560-mapsnow-co-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Maps Now browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Maps Now browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.