Boost My Mac ongewenste applicatie (Mac)

Ook bekend als: Boost My Mac mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "Boost My Mac" te verwijderen van een Mac?

Wat is Boost My Mac?

Boost My Mac is één van de vele optimalisatietoepassingen voor de computer (Mac) die wordt gepromoot als een tool om Macs soepel en foutloos te laten werken. Niettemin promoten de ontwikkelaars dit met behulp van een "bundeling"-methode, wat betekent dat er veel mensen zijn die het niet vrijwillig downloaden/installeren. Om deze reden is Boost My Mac gecategoriseerd als potentieel ongewenste app (PUA). Meestal kunnen deze applicaties niet vertrouwd worden.

Boost My Mac ongewenste applicatie

Na de installatie kunnen de gebruikers hun computers scannen op verschillende problemen, ongewenste apps verwijderen, verschillende logbestanden wissen, de browsergeschiedenis wissen, enzovoort. Het is zeer waarschijnlijk dat wanneer een scan voltooid is, Boost My Mac een groot aantal problemen zal melden. Deze kunnen echter niet hersteld worden zonder deze app te activeren (hiervoor te betalen). Er zijn veel potentieel ongewenste apps die ontworpen zijn om valse fouten, problemen enzovoort weer te geven/te detecteren. Simpel gezegd, om hun gebruikers valse scanresultaten aan te bieden en hen zo aan te moedigen om een volledige versie te kopen. Het is onduidelijk of Boost My Mac valse resultaten weergeeft, maar de meeste ongewenste apps (die worden gepromoot met behulp van de "bundeling"-methode) doen dat wel. Bovendien worden dergelijke ongewenste apps vaak verspreid in bundels. Met andere woorden, de ontwikkelaars promoten verschillende soortgelijke apps tegelijk. Dit betekent dat Boost My Mac geïnstalleerd werd samen met een aantalme adware-apps of browserkapers. Deze apps zijn meestal ontworpen om informatie te verzamelen over het surfgedrag van de gebruikers (activiteit), om doorverwijzingen naar onbetrouwbare websites te veroorzaken, om advertenties op te leveren enzovoort. We raden u dan ook af ​​om apps te vertrouwen die gepromoot worden met de bovengenoemde "bundeling"-methode. Als er apps van dit type geïnstalleerd zijn, dan raden we u aan om ze zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamBoost My Mac mogelijk ongewenste applicatie
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Boost My Mac mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Boost My Mac lijkt erg op andere apps van dit type, bijvoorbeeld: Cleanup My Mac, Mac Cleanup Pro en MacOptimizer. De lijst met ongewenste apps is echter veel langer. Meestal worden ongewenste apps gepromoot als nuttige en legitieme tools. Helaas werken ze, wanneer ze geïnstalleerd zijn, niet zoals verwacht (zoals hun ontwikkelaars ze gepromoot hebben). Bovendien kunnen deze apps de oorzaak zijn van verschillende problemen met betrekking tot de surfveiligheid, de privacy enzovoort.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Boost My Mac is beschikbaar als download via zijn officiële website. De meeste mensen installeren deze ongewenste apps echter ongewenst. Zoals we hierboven vermeldden, promoten de ontwikkelaars ze met behulp van een "bundeling"-methode. Meestal gebruiken de software-ontwikkelaars deze methode met als doel om de mensen te misleiden tot het installeren (of downloaden) van ongewenste apps samen met andere software. Eenvoudig gezegd worden deze apps opgenomen in de software-installatie of downloadsetups. De informatie over die bundel wordt in de setups verborgen in de secties "Aangepast", "Geavanceerd" enzovoort. Veel mensen controleren deze instellingen/opties echter niet, ze laten ze ongewijzigd. Dat leidt vaak tot onbedoelde installaties (of downloads).

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Software moet gedownload worden met behulp van officiële websites en directe links. Software-downloaders van externe partijen, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (eMule, torrent-clients en andere tools van dit type), enzovoort, zijn niet de veiligste, aanbevolen manieren om software te downloaden. Software moet met zorg geïnstalleerd worden: we raden u aan om alle "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen die beschikbaar zijn in tijdens de download- en installatieprocedure te controleren. Als er aanbiedingen zijn om ongewenste software te installeren/downloaden, dan moeten deze worden geweigerd. Bovendien moet er niet op advertenties worden geklikt die weergegeven worden op onbetrouwbare, niet-officiële websites. Ze veroorzaken vaak doorverwijzingen naar onbetrouwbare (potentieel schadelijke) websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie enzovoort. Als een browser onbetrouwbare websites opent en ongewenste, opdringerige advertenties weergeeft, dan raden we u aan om te zien welke apps op uw webbrowser en besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Controleer de lijst met de geïnstalleerde browserextensies, add-ons of plug-ins en verwijder eventuele ongewenste apps en extensies. Doe hetzelfde voor de programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de Boost My Mac's installer:

Boost My Mac installer

Boost My Mac applicatie:

Boost My Mac applicatie

Boost My Mac applicatie (GIF):

Boost My Mac oplichting (GIF)

BELANGRIJK! Boost My Mac voegt zichzelf toe aan de lijst met applicaties die automatisch worden uitgevoerd bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom vóór het begin deze stappen uit::

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen. 
  • Klik op uw account (ook bekend als Huidige gebruiker).
  • Klik op inloggen.
  • Zoek naar "Boost My Mac"-item. Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Boost My Mac PUA systeemvoorkeuren

Boost My Mac mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Boost My Mac mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Boost My Mac ongewenste applicatie te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder alle mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de boost my mac mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Boost My Mac mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan boost my mac mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan boost my mac mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan boost my mac mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Boost My Mac mogelijk ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Boost My Mac mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Boost My Mac mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.