FacebookTwitterLinkedIn

Googleapis.com virus

Ook bekend als: storage.googleapis.com virus
Schadeniveau: Ernstig

Googleapis.com Virus virus verwijderingsgids

Wat is Googleapis.com virus?

Googleapis.com is een legitieme dienst (API) die wordt aangeboden door Google zelf, maar er zijn veel cybercriminelen (oplichters) die het gebruiken om verschillende technische ondersteuningszwendels op te zetten. Het doel van deze 'support'-zwendel is om mensen geld afhandig te maken door ze te laten betalen voor onnodige diensten of producten. Googleapis.com is niet het enige subdomein dat de cybercriminelen gebruiken voor misleidende, kwaadaardige of andere doeleinden. Wilt u een artikel lezen over een ander subdomein van googleapis.com dat gebruikt wordt om verschillende kwaadaardige programma's (malware) te verspreiden, klik hier.

Googleapis.com Virus malware

Google API's bieden een aantal verschillende legitieme services aan die door de web- of app-ontwikkelaars gebruikt kunnen worden om de functionaliteit van hun producten te verbeteren/uit te breiden. Zoals we in onze inleiding reeds vermelden, zijn er echter veel cybercriminelen die deze legitieme diensten gebruiken voor niet-legitieme doeleinden. In dit geval om verschillende oplichtingstrucs via technische ondersteuning te promoten. Ten tijde van het onderzoek zagen we een misleidende website met een pop-upvenster waarin de bezoekers werden opgeroepen om onmiddellijk contact op te nemen met de 'Windows Helpdesk' via het nummer +1 888-269-6721. Het pop-upvenster zegt ook dat doorgaan met surfen op het web zonder contact te maken met het opgegeven nummer zal leiden tot het hacken van wachtwoorden, browsergeschiedenis en creditcardinformatie. Volgens deze website heeft de bedrieglijke website een virus ontdekt dat ontworpen is om identiteitskaarten en creditcards te stelen. Bovendien zegt het ook dat het negeren van deze waarschuwing zal resulteren in privacyschendingen en andere serieuze problemen. De misleidende website bevat hetzelfde nummer als de "WindowsHelp&ondersteuning"-oplichting en beweert dat Windows Security Essentials een beveiligingsprobleem en probleem met de activering van Windows gedetecteerd heeft. Bovendien staat er ook dat Windows Firewall een beveiligingsinbreuk ontdekt heeft en dat het IP-adres van de gebruiker gebruikt is voor illegale activiteiten waardoor Windows binnen de 24 uur zal stoppen met werken. Het is zeer waarschijnlijk dat deze oplichters, als ze gecontacteerd worden, zullen proberen om onnodige software te verkopen die de opgetreden problemen zou moeten oplossen of om mensen te misleiden om geld te betalen voor hun begeleiding bij het oplossen van dezelfde valse problemen. Let op: dit is gewoon oplichterij en dergelijke websites moeten nooit vertrouwd worden. De beste optie is om ze te negeren en te sluiten. Als het niet lukt om de website te sluiten, dan raden we u aan om Taakbeheer te gebruiken en het browserproces te beëindigen of om de computer opnieuw op te starten. De gesloten sessie mag nooit hersteld worden. Het heropenen ervan zal resulteren in het opnieuw openen van dezelfde misleidende website.

Bedreigingsoverzicht:
Naamstorage.googleapis.com virus
BedreigingstypePhishing, oplichting, social engineering, fraude
SymptomenOngeautoriseerde online aankopen, gewijzigde accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot iemands computer.
Verspreidings- methodenMisleidende e-mails, frauduleuze online pop-upadvertenties, technieken met kwaadaardige zoekmachines, verkeerd gespelde domeinen.
SchadeVerlies van gevoelige privé-informatie, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel misleidende websites met valse fouten, valse viruswaarschuwingen en andere soortgelijke frauduleuze berichten. Meestal gebruiken de oplichters hen om op de één of andere manier mensen van hun geld te beroven. Hier zijn enkele voorbeelden van andere vergelijkbare websites die de oplichters promoten: Error Code XLMR01F7985, Windows Is Not Activated en Activate Your Windows Now. Vaak bezoeken mensen deze websites omdat ze een aantal mogelijk ongewenste apps (PUA's) geïnstalleerd hebben. Deze apps zijn meestal ontworpen om ongewenste doorverwijzingen te veroorzaken en niet alleen dat. Meestal overladen ze hun gebruikers met verschillende opdringerige advertenties (kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, etc.) en verzamelen ze verschillende gegevens (IP-adressen, zoekopdrachten, geolocaties, URL's van bezochte websites, enz.). De weergegeven advertenties (indien erop geklikt wordt) leiden vaak naar onbetrouwbare websites en verbergen de onderliggende inhoud van de bezochte websites. Bovendien delen hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze info misbruiken om inkomsten te verzamelen. Als er dergelijke apps geïnstalleerd zijn, dan kan dit leiden tot privacyschendingen, beveiligingsproblemen bij het surfen, computerbesmettingen of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal.

Hoe infiltreerden ongewenste applicaties in mijn computer?

Er zijn gevallen waarin de ongewenste applicaties gedownload werden van hun officiële websites. Maar meestal installeren de gebruikers ze onbedoeld zelf door middel van opdringerige, misleidende advertenties of wanneer de software-ontwikkelaars een marketingmethode gebruiken die 'bundeling' wordt genoemd. Deze methode wordt gebruikt om de mensen te misleiden tot het downloaden en installeren van ongewenste apps samen met reguliere, gewenste software. Meestal wordt de informatie over de aanwezigheid van deze ongewenste, gebundelde, apps niet op de juiste manier bekend gemaakt. Ze wordt verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen/opties van de download- en installatie-instellingen. Deze onbedoelde installaties gebeuren meestal alleen wanneer gebruikers download- en installatie-stappen overslaan zonder de beschikbare instellingen te controleren. Met andere woorden, als alle instellingen ongewijzigd blijven.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Om te voorkomen dat computers geïnfiltreerd worden door ongewenste applicaties is het aanbevolen geen downloaders en installers van externe partijen te gebruiken bij het downloaden van software. Download enkel met behulp van officiële en betrouwbare websites/bronnen. Sla geen download- en installatiestappen over en controleer altijd de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen of opties. Vermijd het klikken op opdringerige advertenties, vooral als deze weergegeven worden op dubieuze websites. Er zijn veel misleidende advertenties die de gebruikers doorsturen naar mogelijk kwaadaardige websites zoals voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen enzovoort. Als u dergelijke advertenties of ongewenste doorverwijzingen vaak tegenkomt, bekijk dan de geïnstalleerde extensies, plug-ins en add-ons in uw browser en programma's op uw computer. Verwijder alle onbekende of ongewenste items zo snel mogelijk. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Screenshot van een pop-upvenster van een valse technische ondersteuningswebsite (gepromoot met behulp van googleapis.com):

googleapis.com promoot een misleidende valse tech support website

Tekst in het pop-upvenster:

Bel de Windows Helpdesk onmiddellijk op het nummer +1 888-269-6721

 

De volgende gegevens worden aangetast als u doorgaat:

1. Wachtwoorden

2. Browser geschiedenis

3. Creditcardinformatie

 

Dit virus staat erom bekend om de volledige identiteit en creditcardgegevens te stelen.

Verdere acties via deze computer of een andere computer op het netwerk, zal leiden tot privacyschendingen en ernstige risico's met zich meebrengen.

 

Bel de Windows Helpdesk onmiddellijk op +1 888-269-6721

Screenshot van een valse tech support website (gepromoot door googleapis.com):

valse tech support website's pop-upvenster gepromoot door googleapis.com

Tekst op de valse tech support-website:

Windows Help en ondersteuning

+1 888-269-6721

Windows Security Essentials heeft een beveiligingsprobleem met deze pc gedetecteerd

Een probleem met de Windows-activering is op deze computer gedetecteerd. Bel voor ondersteuning +1 888-269-6721

Windows Firewall heeft de gedetecteerde beveiliging gedetecteerd: Schending van dit IP-adres. Dit IP-adres is gebruikt voor illegale activiteiten.

Uw Windows zal binnen de 24 uur niet meer werken.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan op 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
storage.googleapis.com virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van storage.googleapis.com virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.