Search.hogwarin.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: search.hogwarin.com browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.hogwarin.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.hogwarin.com?

Search.hogwarin.com is één van de vele valse zoekmachines die zogezegd voor de gebruikers meer accurate zoekresultaten oplevert, de surfervaring verbetert, enzovoort. Qua lay-out lijkt het een geschikte en legitieme zoekmachine, net zoals Google, Yahoo of een andere bekende zoekmachine. Desalniettemin wordt search.hogwarin.com gepromoot door malafide downloaders/installers die de instellingen van de betreffende browser aanpassen en niet alleen dat - ze zijn ook ontworpen om informatie met betrekking tot de surfgewoonten vast te leggen/te volgen.

search.hogwarin.com browserkaper op een Mac computer

De eerder genoemde instellingen (die worden gebruikt om search.hogwarin.com te promoten) zijn meestal van invloed op populaire webbrowsers zoals Safari, Google Chrome en Mozilla Firefox. Ze passen de instellingen van de webbrowser aan door de URL van het nieuwe tabblad, de standaardzoekmachine en de startpagina te wijzigen in search.hogwarin.com. Dergelijke aanpassingen betekenen voor gebruikers die hun browsers hebben aangepast via deze setups, dat ze elke keer dat ze hun webbrowser of nieuwe tabbladen openen verplicht worden om search.hogwarin.com te bezoeken. Bovendien installeren dergelijke malafide downloaders en installers ook 'helper-objecten'. Deze apps worden ontworpen om te voorkomen dat gebruikers de eerder genoemde wijzigingen aan de instellingen ongedaan maken. Bij iedere poging stellen deze "helper-objecten" onmiddellijk search.hogwarin.com terug in als standaardstartpagina, zoekmachine enzovoort. Het op een dergelijke manier manipulieren van de webbrowser kan frustrerend zijn en een aanzienlijke negatieve invloed hebben op de algemene surfervaring op internet. Nog belangrijker is dat search.hogwarin.com en de 'helper-objecten' geprogrammeerd zijn om gegevens te verzamelen over de browseractiviteiten van de gebruikers. Om preciezer te zijn, ze zijn ontworpen om IP-adressen, zoekresultaten, URL's van bezochte websites, geolocaties en andere vergelijkbare gegevens te verzamelen. Bovendien worden deze gegevens continu gedeeld met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze gegevens misbruiken om financiële inkomsten te genereren. We raden aan om de valse zoekmachine search.hogwarin.com te vermijden en de webbrowsers te controleren op ongewenste apps.

Bedreigingsoverzicht:
Naamsearch.hogwarin.com browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om search.hogwarin.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er bestaat een lange lijst met allerlei valse zoekmachines, enkele voorbeelden zijn search-me.club, mysearchency.com en search.porterice.com. De meeste van hen worden gepromoot als zoekmachines die aan de gebruikers een verbeterde browserervaring, een aantal handige functies, tools, enzovoort bieden. Ze worden gepromoot als legitiem en nuttig. In werkelijkheid worden de meeste valse zoekmachines alleen ontworpen om inkomsten op te brengen voor hun ontwikkelaars en bieden ze aan de gebruikers geen van de beloofde functionaliteiten. Bovendien veroorzaken ze vaak ongewenste doorverwijzingen, leveren ze misleidende resultaten of vertonen ze allerlei opdringerige advertenties.

Hoe werd search.hogwarin.com geïnstalleerd op mijn computer?

Aangezien search.hogwarin.com wordt gepromoot met behulp van malafide downloaders en installers, is het zeer waarschijnlijk dat de meeste gebruikers onbedoeld toestemming geven om wijzigingen in de browsers aan te brengen. Dit wordt bereikt door een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling" te gebruiken. Bundelen is een tactiek om gebruikers te misleiden zodat de ongewenste programma's dergelijke wijzigingen stiekem kunnen doorvoeren (de informatie hierover wordt verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke delen van de download- en installatieprocessen. Dergelijke machtigingen kunnen echter niet met succes worden verleend zonder dat gebruikers de stappen voor downloaden/installatie overslaan of één van hun instellingen/opties ongewijzigd laten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat computers (en webbrowsers) ongewenste downloads/installaties uitvoeren, raden we aan om alle software te downloaden met behulp van officiële en betrouwbare bronnen. Dat geldt zeker voor externe downloaders/installatieprogramma's zoals peer-to-peer-netwerken (torrents, eMule enz.) of andere dubieuze kanalen. Controleer bovendien altijd wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen/opties zijn van elke download of installatie. Deselecteer ongewenste applicaties (of andere zaken) en voltooi pas dan de download of installatie. Vergeet niet dat de meeste advertenties op het internet er legitiem uitzien (ze zijn immers ontworpen om er legitiem uit te zien). Er zijn echter veel advertenties die mensen doorverwijzen naar onbetrouwbare websites zoals voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie enzovoort. Als u dergelijke advertenties vaak ziet, is het mogelijk dat er ongewenste applicaties of programma's geïnstalleerd zijn in uw webbrowser of op uw computer. Controleer dan de lijst met geïnstalleerde browserextensies, add-ons of plug-ins en verwijder ongewenste/onbekende meldingen zo snel mogelijk. Doe hetzelfde met de gevonden ongewenste programma's die geïnstalleerd zijn op uw besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Website die search.hogwarin.com promoot:

website die de search.hogwaring.com valse zoekmachine

search.hogwarin.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van search.hogwarin.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen naar search.hogwarin.com te verwijderen met Combo Cleaner:

search.hogwarin.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan search.hogwarin.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de search.hogwarin.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search.hogwarin.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search.hogwarin.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.hogwarin.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.hogwarin.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search.hogwarin.com browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.hogwarin.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met search.hogwarin.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.