Chameleon Explorer Pro Adware

Ook bekend als: Chameleon Explorer Pro virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Chameleon Explorer Pro verwijderingsinstructies

Wat is Chameleon Explorer Pro?

Chameleon Explorer Pro wordt voorgesteld als een hoogwaardige tool voor bestands-/mapbeheer. Op het eerste zicht lijkt Chameleon Explorer Pro legitiem en nuttig, maar deze tool is gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie (PUA) en adware. Houd er rekening mee dat deze PUA waarschijnlijk systemen zal infiltreren zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien levert Chameleon Explorer Pro intrusieve advertenties, verzamelt het gevoelige informatie en verspreidt het andere frauduleuze apps.


Chameleon Explorer Pro adware

Als Chameleon Explorer Pro éénmaal in het systeem geïnfiltreerd is, dan zullen de gebruikers voortdurend dubieuze applicaties tegenkomen die willekeurig lijken te verschijnen, omdat de PUA kettinginfecties veroorzaakt (één mogelijk ongewenste applicatie infiltreert een andere in het systeem). De meeste verspreidde apps zijn gecategoriseerd als adware en browserkapers. Adware is gespecialiseerd in het tonen van kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Om dit te bereiken, gebruiken de ontwikkelaars verschillende tools (zoals 'virtuele lagen') die de plaatsing van grafische inhoud van externe partijen op elke site mogelijk maken. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat opdringerige advertenties de onderliggende inhoud verbergen, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties linken naar kwaadaardige websites of kunnen ze scripts uitvoeren die andere frauduleuze apps downloaden (of zelfs risicovolle malware). Als u daarop klikt, kan dit leiden tot allerlei systeeminfecties. Browserkapers zijn voornamelijk ontworpen om browsers te infiltreren en instellingen aan te passen (bijvoorbeeld de startpagina, de standaardzoekmachine en de url voor nieuwe tabbladen) om oneerlijke sites te promoten, waarvan de meesten valse zoekmachines zijn. Dataspionage is ook gebruikelijk bij mogelijk ongewenste applicaties. De lijst met de ingezamelde gegevens omvat meestal (maar is niet beperkt tot) IP-adressen, bezochte website-url's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen en andere verzamelde gegevens die waarschijnlijk persoonlijke gegevens bevatten. Ontwikkelaars delen deze gegevens met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze privéinformatie misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van apps voor het bijhouden van informatie ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Om deze redenen moet u Chameleon Explorer Pro en andere dubieuze applicaties onmiddellijk verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamChameleon Explorer Pro virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Chameleon Explorer Pro virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er zijn honderden adware-applicaties, die allemaal erg op elkaar lijken. De meeste bieden "nuttige functies" aan in een poging om de schijn van legitimiteit te creëren, maar ze leveren doorgaans geen echte meerwaarde op voor de reguliere gebruikers, aangezien hun enige doel het verzamelen van inkomsten is voor de ontwikkelaars. In plaats van een meerwaarde te bieden, levert adware opdringerige advertenties op en registreert het privé-informatie, waardoor het een directe bedreiging vormt voor uw veiligheid op internet en uw privacy.

Hoe werd Chameleon Explorer Pro geïnstalleerd op mijn computer?

Deze mogelijk ongewenste applicatie heeft een officiële download/promotie-website, maar ze infiltreert vaak in systemen zonder toestemming te vragen, omdat de ontwikkelaars ze verspreiden met behulp van opdringerige advertenties en de "bundeling"-methode (de stiekeme installatie van ongewenste applicaties samen met reguliere programma's). Ontwikkelaars onthullen deze installaties niet correct. Daarom worden alle "gebundelde" apps verborgen onder de de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Bovendien klikken veel gebruikers op advertenties en worden de download- en installatiestappen vaak overgeslagen. Dit gedrag leidt soms tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's. De gebruikers stellen hun systemen bloot aan risicovolle infecties en brengen hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om systeeminfiltratie door mogelijk ongewenste programma's te voorkomen, moet u voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Houd er rekening mee dat de meeste opdringerige advertenties legitiem lijken, omdat de ontwikkelaars veel tijd investeren in het ontwerpen ervan, maar dat ze vaak doorverwijzen naar dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u dergelijke doorverwijzingen opmerkt, verwijder dan alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Analyseer bovendien zorgvuldig elke download- en installatiestap met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen en vink alle extra meegeleverde programma's uit. Weiger ook elke aanbieding om deze te downloaden/installeren. Vermijd het gebruik van downloaders en installatieprogramma's van externe partijen, aangezien de ontwikkelaars daarvan geld verdienen door ongewenste programma's te promoten. Software mag alleen gedownload worden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met Chameleon Explorer Pro, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze adware automatisch te verwijderen.

BELANGRIJK! Chameleon Explorer Pro is een geavanceerde adware en is ontworpen om zichzelf in te stellen als de standaard applicatie voor het bladeren door bestanden in Windows. Daarom is de kans groot dat u Windows File Explorer niet goed zult kunnen gebruiken na het verwijderen van deze adware. In dit geval dient u een applicatie genaamd Portable Windows Repair te downloaden, die alle standaard Windows-programma's herstelt naar hun oorspronkelijke status.

Screenshot van de Portable Windows Repair applicatie:

Portable Windows Repair app

Website die de Chameleon Explorer Pro adware promoot:

Chameleon Explorer Pro website

Officiële Chameleon Explorer Pro installatie-setup:

Chameleon Explorer Pro installer

Chameleon Explorer Pro virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Chameleon Explorer Pro virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Chameleon Explorer Pro adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Chameleon Explorer Pro adware deinstalleren via configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm, zoek je naar "Chameleon Explorer Pro", selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de Chameleon Explorer Pro ads veroorzaakt, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Chameleon Explorer Pro adware uit internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Chameleon Explorer Pro zijn browser plug-ins niet op Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar werd het gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle potentieel ongewenste browser-add-ons uit uw internetbrowser te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Chameleon Explorer Pro ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijder Chameleon Explorer Pro ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van chameleon explorer pro virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Chameleon Explorer Pro  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijder Chameleon Explorer Pro ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van chameleon explorer pro virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Chameleon Explorer Pro ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder Chameleon Explorer Pro ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van chameleon explorer pro virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om chameleon explorer pro virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over chameleon explorer pro virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13495-chameleon-explorer-pro-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Chameleon Explorer Pro virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Chameleon Explorer Pro virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Chameleon Explorer Pro virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.