Amazon Email Virus

Ook bekend als: Emotet virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

"Amazon Email Virus" verwijderingsgids

Wat is "Amazon Email Virus"?

Het "Amazon Email Virus" is een spamcampagne (zeer vergelijkbaar met Standard Chartered bank Email Virus, TNT Email Virus, Thanksgiving Email Virus en vele anderen) die gebruikt wordt door cybercriminelen (oplichters) om mensen te misleiden zodat ze kwaadaardige bijlagen openen via een gepresenteerde link. Deze bijlage is ontworpen om computers te infecteren met het Emotet -virus dat ontworpen is om persoonlijke gegevens te stelen en andere computerinfecties te verspreiden.

Amazon email virus spamcampagne

De oplichters achter het "Amazon Email Virus" doen zich voor als de vertegenwoordigers van Amazon. Ze sturen deze spamcampagne naar diverse mensen en stellen het voor als een 'Black Friday'-bon die 500 euro waard is. Met andere woorden, ze bieden aan om 500 euro te krijgen, die rechtstreeks naar de Amazon-account van de ontvanger overgemaakt wordt. Om deze deal te voltooien, worden de mensen aangemoedigd om op de "Get Your BLACK FRIDAY-kortingsbon" link te klikken. Als u op deze link klikt, wordt er een kwaadaardig Microsoft Office Word-document gedownload. Nadat het gedownload en geopend is, vraagt ​​het om toestemming om de macro-opdrachten in te schakelen. De macro-opdrachten geven, indien ingeschakeld, toegang aan Emotet. Emotet is een gevaarlijk virus dat ontworpen werd om gevoelige informatie te verzamelen, bijvoorbeeld: aanmeldingen/wachtwoorden, browseractiviteit enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen ook bankgegevens bevatten. Het hebben van een virus zoals Emotet kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot aanzienlijke financiële verliezen. Bovendien werd dit virus ontworpen om andere infecties te verspreiden, het opent "achterpoortjes" voor andere risicovolle virussen zodat die in het besturingssysteem kunnen infiltreren en het infecteren. We raden aan om de spamcampagne "Amazon Email Virus" te negeren en simpelweg de ontvangen e-mail te verwijderen.

Spamcampagnes kunnen gebruikt worden om allerlei virussen te verspreiden. Enkele andere voorbeelden van mogelijke infecties zijn FormBook, Adwind, TrickBot en AZORult. Meestal worden deze virussen echter ontworpen om allerlei persoonlijke/gevoelige gegevens te verzamelen en deze te gebruiken om inkomsten te verkrijgen. Sommige van deze virussen worden ontworpen om andere infecties te verspreiden (kettinginfecties te veroorzaken), bijvoorbeeld ransomware.

Hoe besmette het "Amazon Email Virus" mijn computer?

Email spam-campagnes zoals het "Amazon Email Virus" worden gebruikt om de systemen via bijlagen te infecteren. In dit geval wordt er een websitelink weergegeven die leidt tot het downloaden van schadelijke Microsoft Office Word-bijlagen. Nadat dit document gedownload en geopend is, wordt eerst om toestemming gevraagd voor het inschakelen van macro-opdrachten. Het inschakelen van de macro-opdrachten resulteert in het downloaden en installeren van het bovengenoemde Emotet-virus. In andere gevallen, als de kwaadaardige bijlage geen MS Office-document is maar een archiefbestand, dan moet het worden uitgepakt, moet het uitvoerbare bestand worden uitgevoerd enzovoort.

Hoe de installatie van malware te verwijderen?

Om infecties die zich verspreiden via spamcampagnes te voorkomen, raden wij ten zeerste aan om e-mails met weblinks of bijlagen (of beide) met zorg te behandelen. Als u een e-mail hebt ontvangen die verzonden is vanaf een verdacht of onbekend adres of als de e-mail er niet relevant uitziet, open dan de weergegeven link of bijlage niet. Een ander ding dat kan helpen voorkomen dat een computer geïnfecteerd wordt met verschillende virussen, is het hebben van een betrouwbare anti-spyware- of antivirussuite. Deze tools zijn erg handig als u wilt voorkomen dat virussen schade veroorzaken voordat het te laat is. Als u de bijlage "Amazon Email Virus" al geopend hebt, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Amazon Email Virus" e-mail:

Amazon

Uw dagelijkse Amazon deals in alle afdelingen - Black Friday aanbiedingen - Koop deals in elke afdeling.

Geachte cliënt,

Als bedankje omdat je een Amazon-klant bent, hebben we een Amazon-krediet van 500 euro voor je geplaatst. We zullen het saldo van uw kredietwaardigheid automatisch toepassen op elke aankoop bij Amazon op BLACK FRIDAY 2018! Bespaar tot 50%. Het promotietegoed vervalt op 23 november 2018.

Ontvang uw BLACK FRIDAY-kortingsbon.amazon.com© 2018 Amazon.com, Inc. of aan haar gelieerde ondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Amazon Amazon.com het Amazon.com-logo en 1-Click zijn gedeponeerde handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar gelieerde ondernemingen. Amazon.com 410 Terry Avenue M., Seattle, WA 98109-5210

Kwaadaardige bijlage die verspreid wordt door de "Amazon Email Virus" spamcampagne:

kwaadaardige bijlage gebruikt in de amazon email virus spamcampagne

Een andere variant van de "Amazon Email Virus" spamcampagne (die ook Emotet verspreid):

Amazon Email Virus email

Tekst in deze e-mail:

Onderwerp: uw Amazon Cyber Monday-tegoedbon

Geachte cliënt,

Als bedankje dat je een Amazon-klant bent, hebben we een Amazon-tegoed van 500 euro voor jou. We zullen het saldo van uw tegoed automatisch toepassen op elke aankoop bij Amazon, alleen op CYBER MAANDAG VERKOOP

Kwaadaardige bijlage van deze e-mail:

Kwaadaardige bijlage verspreid door het Amazon Email Virus

Emotet virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Emotet virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Spyhunter te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP and Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in Veilige Modus met Netwerk:

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in Veilige Modus met Netwerk:

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan op 'Opties' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malwarebestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malwarebestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Spyhunter.