FacebookTwitterLinkedIn

AdSafeProtected POP-UPs (Mac)

Ook bekend als: fw.adsafeprotected.com foutmelding
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Laag

Hoe "AdSafeProtected" te verwijderen van een Mac?

Wat is "AdSafeProtected"?

Adsafeprotected.com is een volledig legitiem domein dat eigendom is van het bedrijf Integral Ad Science . Dit domein wordt gebruikt door verschillende bedrijven die advertenties aanbieden op legitieme websites, zoals YouTube, Yahoo, Google, enzovoort. Het probleem is dat sommige gebruikers foutmeldingen tegenkomen met betrekking tot dit domein. Maar we kunnen deze gebruikers geruststellen.

AdSafeProtected redirects

Zoals hierboven vermeld, is adsafeprotected.com een ​​volledig legitiem domein dat gebruikt wordt om te adverteren. In sommige gevallen ondervinden gebruikers echter pop-upfouten (bijv. "Safari kan de identiteit van de website fw.adsafeprotected.com niet verifiëren"). Dit lijkt misschien een probleem, maar dat het niet echt. Deze fout kan worden veroorzaakt door een aantal redenen. Eén daarvan is een vervallen domeincertificaat. Adsafeprotected.com gebruikt het COMODO RSA Certificate en als dit niet correct geïnstalleerd is, dan kunnen bepaalde foutmeldingen voorkomen. Een andere mogelijke oorzaak is het gebruikte besturingssysteem. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen het besturingssysteem Mac OS X 10.9 bepaalde certificaten niet correct verwerkt, wat tot foutmeldingen leidt. In de meeste gevallen hebben de gebruikers die foutmeldingen ontvangen met betrekking tot adsafeprotected.com de Mac OS X 10.9-versie geïnstalleerd en gebruiken ze Safari-webbrowsers. In dergelijke gevallen zal een eenvoudige update van het besturingssysteem het probleem oplossen. Nogmaals, adsafeprotected.com is een legitieme website en fouten met betrekking tot deze site duiden niet op systeeminfecties. U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken. We moeten ook vermelden dat adverteerders die de URL adsafeprotected.com gebruiken, het hele proces serieus nemen. Met andere woorden, ze leveren geen overdaad aan advertenties, zodat de surfervaring op het web niet wordt verstoord. Als u deze advertenties met foutmeldingen echter regelmatig ziet en het aantal weergegeven advertenties "ongewoon" aanvoelt, dan bestaat de kans dat er een adware-app in uw computer geïnfiltreerd is. Dergelijke apps tonen meestal heel veel en heel diverse advertenties en ze registreren bovendien allerlei gegeven. Hett "risiconiveau" van dergelijke apps wordt als relatief laag ingeschat en de meeste zijn eenvoudig te verwijderen. Als u dus voortdurend verdachte advertenties tegenkomt, dan kunt u best uw systeem scannen met de Combo Cleaner-antivirussoftware en alle gedetecteerde bedreigingen verwijderen. Verwijder bovendien alle verdachte/recent geïnstalleerde applicaties en browser plug-ins.

Bedreigingsoverzicht:
Naamfw.adsafeprotected.com foutmelding
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn tientallen adware-applicaties die hier sterk op lijken. PDF Tycoon, JC Media Player, MM Unzip zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Door verschillende "handige functies" aan te bieden, proberen adware-apps een legitieme (en nuttige) indruk te wekken. Hun echte en enige doel is echter het vergaren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Daarom levert adware geen meerwaarde op voor de feitelijke gebruiker, maar enkel opdringerige advertenties (die kunnen linken naar kwaadaardige websites of scripts voor het installeren van malware) en worden gevoelige gegevens verzameld (die worden misbruikt om inkomsten te creëren). Zo verstoren adware-apps niet alleen de surfervaring op het web, maar vormen ze ook een directe bedreiging voor de privacy van gebruikers en voor hun veiligheid op het web.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige potentieel ongewenste apps hebben officiële downloadwebsites. De meeste worden echter verspreid met behulp van opdringerige advertenties, en via misleidende marketingmethodes zoals "bundeling" (de stiekeme installatie van applicaties van externen samen met reguliere apps). Wat ontwikkelaars doen, is "gebundelde" applicaties verbergen achter de "aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Gebruikers doorlopen vaak roekeloos deze procedures en slaan de meeste stappen over. Daarnaast klikken gebruikers soms op allerlei advertenties zonder na te denken over de mogelijke gevolgen. Dergelijk gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste apps - gebruikers stellen hun systeem op die manier bloot aan risicovolle infecties en brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Allereerst moeten gebruikers zich realiseren dat beperkte kennis en roekeloos gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerinfecties. Voorzichtigheid is de sleutel tot veiligheid. Daarom moet men oplettend zijn tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden en installeren van software. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties er meestal legitiem uitzien. Toch zijn ze gemakkelijk te herkennen: de meeste valse advertenties verwijzen door naar onbetrouwbare websites (zoals voor gokken, dating, pornografie, etc.). Als u dergelijke advertenties/doorverwijzingen ervaart dan moet u onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins verwijderen. Zorg er bovendien voor dat u alle stappen van de download- en installatieprocessen zorgvuldig analyseert met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Terwijl u dit doet, moet u apps van externen afmelden en alle aanbiedingen weigeren om deze te downloaden/installeren. We raden u af om downloaders/installers van externe partijen te gebruiken, omdat de ontwikkelaars daarvan geld verdienen door malafide apps te promoten ('bundelen'). U mag de gewenste programma's alleen downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Als uw computer al met ongewenste applicaties geïnfecteerd is, dan raden wij u aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Details van de foutmelding "Safari kan de identiteit van de website fw.adsafeprotected.com niet verifiëren" :

details foutmelding Safari kan de identiteit van de website fw.adsafeprotected.com niet verifiëren

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video over het verwijderen van adware en browserkapers op een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venstert "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX","NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de fw.adsafeprotected.com foutmelding gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

fw.adsafeprotected.com foutmelding verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan fw.adsafeprotected.com foutmelding gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan fw.adsafeprotected.com foutmelding gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan fw.adsafeprotected.com foutmelding gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
fw.adsafeprotected.com foutmelding QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van fw.adsafeprotected.com foutmelding op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.