Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses! POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!"?

"Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" is een valse viruswaarschuwing die weergegeven wordt aan MacOS-gebruikers die onbetrouwbare en misleidende websites bezoeken. In de meeste gevallen bezoeken de gebruikers deze websites onopzettelijk. Het zijn potentieel ongewenste apps (PUA's) die dergelijke omleidingen veroorzaken. PUA's zijn ongewenste apps die worden geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker. Ze veroorzaken niet alleen ongewenste doorverwijzingen, maar vertonen ook opdringerige advertenties op en registreren browsergerelateerde en andere gegevens.

Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses! oplichting

Zoals vermeld in het pop-upvenster van het valse viruswaarschuwingsbericht "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" is het Mac-besturingssysteem zogezegd geïnfecteerd met een trojan (e.tre456_worm_osx) en is onmiddellijke actie vereist. Volgens de berichten is de Mac-computer geïnfecteerd met drie virussen: twee malware-infecties en één spyware. Als er geen actie wordt ondernomen (deze virussen worden niet verwijderd), dan kunnen bepaalde gegevens zoals apps, foto's en andere bestanden in gevaar komen en verloren gaan. De oplichters achter deze valse viruswaarschuwing gebruiken deze melding om hun eigen software te promoten die, volgens de waarschuwing, de gevonden virussen zal verwijderen. Onderzoek toont aan dat oplichters vaak Mac Cleanup Pro-software promoten. Het is typerend voor oplichters om dergelijke valse meldingen te gebruiken. Meestal doen ze alsof ze technici zijn (in dit geval vertegenwoordigers van Apple) en misleiden ze zo gebruikers die hun ​​product kopen dat zogezegd het probleem (in dit geval de virusinfectie) zal oplossen. Ook probeert men de gebruikers te laten betalen voor technische begeleiding of andere diensten die ze niet nodig hebben. Merk op dat Apple niets te maken heeft met de "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" valse viruswaarschuwing. We raden u af ​​om de aangeboden software te downloaden (en vooral om daar geld voor te betalen!). Deze valse meldingen moeten worden genegeerd. Sluit gewoon de bedrieglijke website en vermijd elk toekomstig bezoek aan deze site. Als de site niet normaal afgesloten kan worden, gebruik dan 'taakbeheer' om de browser geforceerd af te sluiten. Herstel de vorige sessie echter niet.

De potentieel ongewenste apps die we in onze inleiding vernoemden vertonen ook allerlei kortingsbonnen, banners en andere soortgelijke opdringerige advertenties. Deze advertenties worden meestal weergegeven met behulp van tools die de plaatsing van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken. Met andere woorden, wanneer deze worden weergegeven, verbergen deze advertenties de onderliggende inhoud van de bezochte website. Als erop wordt geklikt, dan kunnen ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites of zelfs scripts uitvoeren die zijn ontworpen om andere ongewenste apps te downloaden/installeren. Een ander nadeel van mogelijk ongewenste applicaties is dat ze allerlei browsergerelateerde en andere gegevens verzamelen. Doorgaans registreren deze ongewenste apps IP-adressen, toetsaanslagen, zoekopdrachten, URL's van bezochte websites en andere vergelijkbare gegevens. Vaak zijn ze echter ook ontworpen om persoonlijke of gevoelige gegevens te verzamelen. Wanneer deze worden verzameld, delen de ontwikkelaars van de ongewenste apps die gegevens met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze gegevens misbruiken om inkomsten te creëren. Dergelijke potentieel ongewenste applicaties kunnen voor de gebruikers allerlei problemen veroorzaken met betrekking tot hun veiligheid op internet en hun privacy of ze kunnen zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses! virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er bestaan diverse valse virusmeldingen, foutberichten of andere gelijkaardige berichten zoals Your OS High Sierra Is Infected With (3) Viruses!, Your Computer Was Locked, Mac OS Support Alert enzovoort. Meestal gebruiken oplichters deze valse waarschuwingen om mensen te misleiden zodat die betalen voor bepaalde diensten of producten die volgens de oplichters het opgetreden probleem zullen oplossen. Ongewenste applicaties worden gepromoot als nuttige tools, maar dit zijn slechts pogingen om mensen te overtuigen deze tools te downloaden en installeren. Meestal bieden deze apps aan de gebruikers niet de beloofde functionaliteit en zijn ze enkel ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige potentieel ongewenste applicaties zijn te vinden op officiële websites en worden vandaar gedownload. In de meeste gevallen worden PUA's echter geïnstalleerd via opdringerige advertenties, software-downloaders en installatieprogramma's geleverd door derden. Ook worden misleidende marketingmethodes gebruikt zoals bv. 'bundeling'. Bundeling is de stiekeme installatie van apps van externe partijen samen met reguliere (meestal gratis) software. Ontwikkelaars verbergen informatie over de gebundelde apps onder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties van de download- en installatieprocessen. De ontwikkelaars zijn zich ervan bewust dat veel gebruikers installatiestappen overslaan zonder deze instellingen te controleren en zij gebruiken deze kennis in hun voordeel.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Gebruik geen gratis software-downloaders, torrents of andere onbetrouwbare websites om software te downloaden. Gebruik in plaats daarvan officiële websites of andere bronnen met directe links. Controleer tijdens het installeren alle beschikbare secties (en zeker de opties "geavanceerd" en "aangepast". Vink ongewenste aanbiedingen (zoals mogelijk ongewenste programma's) uit en voltooi vervolgens het installatieproces. Wees voorzichtig als u op het internet surft en klik niet op opdringerige advertenties. De meeste kwaadaardige advertenties zien er legitiem uit, omdat hun ontwikkelaars veel geld investeren in hun ontwerp. Als erop wordt geklikt, verwijzen opdringerige advertenties vaak echter door naar allerlei onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, erotische dating enzovoort). Als u dergelijke advertenties of omleidingen regelmatig opmerkt, controleer dan of er geen ongewenste extensies, plug-ins of add-ons geïnstalleerd zijn in uw webbrowser of dat er geen ongewenste programma's op uw computer zijn geïnstalleerd. Verwijder eventuele ongewenste toegangen zo snel mogelijk. Als uw computer al met ongewenste applicaties geïnfecteerd is, dan raden wij u aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Lay-out van de "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" oplichting (GIF):

Lay-out van de 'Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses! oplichting (GIF)

Tekst weergegeven in "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" pop-upvenster:

ONMIDDELLIJKE ACTIE VEREIST
We hebben een trojan (e.tre456_worm_osx) op uw Mac gedetecteerd.
Druk op OK om het reparatieproces te starten.

Tekst weergegeven in "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" website:

Uw MacOS 10.14 Mojave is geïnfecteerd met 3 virussen!
Maandag 12 november, 2018 12:49 uur
Je Mac is geïnfecteerd met 3 virussen. Onze beveiligingscheck vond sporen van 2 malware en 1 phishing/spyware. Systeemschade: 28.1% - Onmiddellijke verwijdering is vereist!
De onmiddellijke verwijdering van de virussen is vereist om verdere systeemschade, verlies van apps, foto's of andere bestanden te voorkomen. Er zijn sporen van 1 phishing/spyware gevonden op uw Mac met OSX.
Klik op 'nu scannen' om ergere schade te voorkomen. Onze diepe scan zal onmiddellijk hulp bieden!
4 minuten en 30 seconden resterend voordat de schade permanent is.

Schermafbeelding van de "Mac Cleanup Pro" app-installatie:

Mac Cleanup Pro app-installatie

Schermafbeelding van de "Mac Cleanup Pro" app:

Mac Cleanup Pro mogelijk ongewenste applicatie

Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses! virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses! virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de mogelijk ongewenste applicatie te verwijderen, die verspreid worden met de "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" pop-up oplichting:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "your macos 10.14 mojave is infected with 3 viruses!" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your macos 10.14 mojave is infected with 3 viruses!" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your macos 10.14 mojave is infected with 3 viruses!" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your macos 10.14 mojave is infected with 3 viruses!" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses! virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses!" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Your MacOS 10.14 Mojave Is Infected With 3 Viruses! virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.