Search.bravogol.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: Bravogol browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.bravogol.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.bravogol.com?

Search.bravogol.com is een valse webzoekmachine gelijkaardig aan search.smokyashan.com, search.debrikon.com, en vele anderen. Wie enkel de lay-out beoordeelt die zou kunnen denken dat  search.bravogol.com nauwelijks verschilt van Google, Bing, Yahoo en andere legitieme webzoekmachines. Om deze reden geloven velen dat search.bravogol.com geschikt en handig is. Dit is echter onjuist. Houd er rekening mee dat search.bravogol.com wordt gepromoot met behulp van malafide downloaders en installers die de instellingen van webbrowsers wijzigen zonder om toestemming te vragen. Bovendien werd deze website ontworpen om informatie over de surfactiviteit van de gebruikers te registreren.

search.bravogol.com browserkaper op een Mac computer

De frauduleuze setups zijn meestal gericht op de meest populaire webbrowsers: Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome. Onmiddellijk na infiltratie wijzen de setups search.bravogol.com aan als de URL voor nieuwe tabbladen, de standaardzoekmachine en de startpagina van de browsers. Maar de setups installeren ook een aantal "helperobjecten" - applicaties van externen en/of browser plug-ins. Deze werden ontworpen om de opties van de webbrowsers telkens opnieuw toe te wijzen telkens wanneer er pogingen gedaan worden om ze te veranderen. Om deze reden kunnen de gebruikers de browsers niet herstellen naar hun vorige staat. Uiteindelijk hebben de gebruikers geen andere keuze dan naar search.bravogol.com te gaan telkens wanneer ze een nieuw browsertabblad openen of als ze op internet zoeken via de adresbalk. Dit resulteert in een aanzienlijke verstoring van de surfervaring. Merk op dat search.bravogol.com de gebruikers doorverwijst naar search.yahoo.com elke keer dat de zoekopdracht wordt ingevoerd. Met andere woorden, gebruikers zoeken uiteindelijk op het web via Yahoo - een legitieme webzoekmachine, wat search.bravogol.com compleet nutteloos en irrelevant maakt. Zoals hierboven vermeld verzamelt search.bravogol.com (net zoals de "helperobjecten") voortdurend informatie over de surfactiviteit van de gebruikers op de website. Het probleem is dat de zoekopdrachten, de bezochte URL's, bekeken pagina's, de IP-adressen en de andere verzamelde gegevens meestal persoonlijke informatie bevatten. Ontwikkelaars delen deze informatie met externen (mogelijk cybercriminelen). Deze personen genereren vervolgens inkomsten door misbruik te maken van de ontvangen gegevens. Vandaar dat dataspionage uiteindelijk kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Gebruikers die doorverwijzingen ervaren naar search.bravogol.com moeten onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser-plug-ins verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamBravogol browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Bravogol browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn honderden valse internetzoekmachines, die allemaal vrijwel identiek zijn. Door zogezegd verbeterde zoekresultaten en andere "voordelige functies" aan te bieden (snelle toegang tot populaire websites, weersvoorspellingen, laatste nieuws, enz.), creëren valse zoekmachines een legitieme en nuttige indruk. Houd er echter rekening mee dat deze websites meestal maar één doel hebben: het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Daarom bieden ze geen meerwaarde aan de gebruiker, veroorzaken valse zoekmachines ongewenste omleidingen en verzamelen ze informatie, waardoor ze een directe bedreiging vormen voor de privacy van de gebruikers, evenals de surfervaring op internet verminderen. Merk op dat sommige valse zoekmachines gebruikers met misleidende resultaten en/of opdringerige advertenties voeden. Beide linken meestal naar dubieuze (mogelijk kwaadaardige websites). Daarom kan het gebruik van valse zoekmachines uiteindelijk leiden tot allerlei systeeminfecties.

Hoe werd search.bravogol.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt search.bravogol.com gepromoot met behulp van malafide downloaders en installatieprogramma's. Deze misleidende marketingmethode wordt 'bundeling' genoemd. Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak roekeloos stappen overslaan tijdens de download- en installatieprocessen. Om deze reden wordt alle informatie over het wijzigen van de instellingen van browsers verborgen achter de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van download- en installatieprocessen. Door zich achteloos te overhaasten en stappen over te slaan, geven gebruikers niet alleen onbedoeld toestemming aan de installers om instellingen te wijzigen, maar stellen ze ook hun systeem bloot aan een risico op gevaarlijke infecties en brengen ze hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Potentieel ongewenste apps worden ook verspreid met behulp van de "bundeling"-methode, evenals door opdringerige advertenties (die omleiden naar kwaadaardige websites en scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren). Om deze situatie te voorkomen moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden en installeren van software. Zorg er altijd voor dat u de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen selecteert en analyseer alle stappen van de download/installatie zorgvuldig. Vermijd alle extra aanbiedingen voor het downloaden/installeren van extra applicaties en zorg ervoor dat u reeds inbegrepen applicaties uitvinkt. Het is ook aanbevolen om het gebruik van externe downloaders en installatieprogramma's te vermijden, omdat de meeste daarvan inkomsten genereren via de "bundeling"-methode. In plaats daarvan mag software alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Vergeet bovendien niet dat opdringerige advertenties er meestal volkomen legitiem uitzien. Ze zijn echter eenvoudig te herkennen, omdat de meeste opdringerige advertenties doorverwijzen naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating, pornografie, etc.). Deze advertenties worden meestal geleverd door adware-apps, wat betekent dat gebruikers die dubieuze omleidingen opmerken, onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins moeten verwijderen. De belangrijkste redenen voor computerbesmettingen zijn een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Website die search.bravogol.com promoot:

Dubieuze website die search.bravogol.com promoot

Bravogol browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Bravogol browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de search.bravogol.com browserkaper te verwijderen met Combo Cleaner:

De search.bravogol.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan search.bravogol.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX","NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele achtergebleven onderdelen. 

Verwijder aan de bravogol browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Bravogol browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan bravogol browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan bravogol browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan bravogol browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.