Similar Photo Cleaner ongewenste applicatie (Mac)

Ook bekend als: Similar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "Similar Photo Cleaner" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Similar Photo Cleaner"?

Net zoals Mac Cleanup Pro is Similar Photo Cleaner een app die, volgens de ontwikkelaars, de gebruikers toestaat om dubbele foto's (meerdere kopieën) te vinden en deze te verwijderen. Dit kan een legitieme en nuttige tool lijken die zou helpen om veel schijfruimte te besparen. Het wordt echter gecategoriseerd als potentieel ongewenste toepassing (PUA) omdat de kans groot is dat gebruikers dit ongewild installeren. Met andere woorden, het wordt gepromoot en verspreid met behulp van een "bundeling"-methode.


Similar Photo Cleaner oplichting

Similar Photo Cleaner is één van die apps die verschillende functies aanbiedt die moeten worden aangeschaft. Het probleem is dat dergelijke "gebundelde" apps vaak beweren een nuttige functionaliteit te bieden om zo de gebruikers te overtuigen de software aan te kopen, terwijl die in werkelijkheid volkomen nutteloos is. Met andere woorden, de kans bestaat dat Similar Photo Cleaner u niet veel zal helpen om dubbele bestanden te vinden en dus geen schijfruimte vrijmaakt. U kunt overwegen om deze app te verwijderen. Wellicht worden PUA's (applicaties die worden geïnstalleerd zonder een directe toestemming) zoals Similar Photo Cleaner geïnstalleerd samen met adware of browserkapers. Adware-apps en browserkapers worden gecategoriseerd als frauduleuze applicaties. Adware-apps zijn meestal ontworpen om allerlei opdringerige advertenties te tonen (kortingsbonnen, banners, enzovoort). Bovendien kunnen deze advertenties heel vervelend zijn, ze verbergen vaak de onderliggende inhoud van een bezochte website. Dat komt omdat deze advertenties worden weergegeven met behulp van tools die de plaatsing van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken. Als erop wordt geklikt, kunnen deze advertenties doorverwijzen naar mogelijk schadelijke websites. Het is mogelijk dat in sommige van deze advertenties scripts worden uitgevoerd die zijn ontworpen om kwaadaardige software te downloaden en te installeren. Zowel de geïnstalleerde adware-apps als browserkapers kunnen allerlei gegevens over het surfgedrag van gebruikers verzamelen. De verzamelde gegevens bevatten meestal IP-adressen, toetsaanslagen, geolocaties, zoekopdrachten, URL's van bezochte websites enzovoort. Wat erger is, is dat sommige van de verzamelde gegevens ook persoonlijke/gevoelige gegevens kunnen bevatten. Later worden deze gegevens gedeeld met externe partijen die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Overigens kunnen sommige van die 'externe partijen' cybercriminelen zijn. De aanwezigheid van apps voor het bijhouden van gegevens kan leiden tot privacyschendingen of uw veiligheid op internet in gevaar brengen. Soms stellen gebruikers vast dat hun identiteit gestolen wordt. De geïnstalleerde browserkapers wijzigen de browserinstellingen en meestal veranderen ze ook de url's voor nieuwe tabbladen, de startpagina's en de zoekmachines. Door deze wijzigingen aan te brengen, verplichten browserkapers de gebruikers om deze dubieuze websites te bezoeken. Als u Similar Photo Cleaner of een andere mogelijk ongewenste applicatie hebt geïnstalleerd, dan raden wij u aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Controleer de lijst met geïnstalleerde applicaties in uw webbrowser en verwijder alle ongewenste toepassingen en onbekende browserextensies.

Bedreigingsoverzicht:
NaamSimilar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Similar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er zijn veel mogelijk ongewenste applicaties die erg op elkaar lijken (of zelfs identiek zijn). Enkele voorbeelden van adware of browserkapers zijn: Zippy Zarp, RinoReader en MacOSDefender. De meeste van deze apps zijn zogezegd 'nuttig', maar meestal zijn dergelijke PUA's bedoeld om doorverwijzingen te veroorzaken, advertenties weer te geven en allerlei gegevens te verzamelen. Met andere woorden, ze zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars en bieden geen echte meerwaarde voor gebruikers.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Er zijn veel mogelijk ongewenste applicaties die kunnen worden gedownload van hun officiële websites, en Similar Photo Cleaner is geen uitzondering. Zoals we hierboven hebben vermeld, wordt het echter vooral gepromoot en verspreid met behulp van een "bundling"-methode. Bundelen is een misleidende marketingmethode die wordt gebruikt om mensen te misleiden om ongewenste applicaties samen met reguliere software te installeren. Ontwikkelaars verbergen de ongewenste applicaties zoals Similar Photo Cleaner onder de "Aangepaste", "Geavanceerde" (of andere vergelijkbare) instellingen van de software-installatieprocessen. Eenvoudig gezegd: de ontwikkelaars maken geen informatie bekend over de aanwezigheid van dergelijke ongewenste applicaties in de installatie-instellingen. In de meeste gevallen worden ze geïnstalleerd wanneer de gebruikers allerlei installatiestappen overslaan zonder de genoemde instellingen te controleren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Gebruik officiële en betrouwbare websites (of andere bronnen) om software te downloaden. Vermijd het gebruik van externe downloaders (of installatieprogramma's). Deze worden gemonetariseerd door het promoten van allerlei mogelijk ongewenste applicaties of andere frauduleuze apps. Wees zorgvuldig bij het installeren van software, sla de installatiestappen niet over zonder de instellingen "Aangepast", "Geavanceerd" (en andere vergelijkbare instellingen) te controleren. Vink alle aanbiedingen om andere potentieel ongewenste apps te installeren uit en rond dan het installatieproces af. Heel vaak zijn opdringerige advertenties niet zo legitiem als ze eruitzien. Er zijn veel gevallen waarin opdringerige advertenties gebruikers doorverwijzen naar allerlei onbetrouwbare en/of mogelijk kwaadaardige websites (met inhoud zoals gokken, erotische dating, pornografie enz.). Als u voortdurend dergelijke omleidingen ervaart, controleer dan uw browser op ongewenste/dubieuze extensies, plug-ins of add-ons en verwijder deze zo snel mogelijk. Hetzelfde geldt voor de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de "Similar Photo Cleaner" app:

similarphoto-app

Om deze applicatie handmatig te verwijderen, verwijdert u de volgende bestanden:

 • ~/Library/LaunchAgents/com.techyutils.spchlpr.plist
 • ~/Library/Preferences/com.techyutils.Photos-Duplicate.plist
 • ~/Library/Application Support/Similar Photo Cleaner
 • ~/Library/Similar Photo Cleaner
 • ~/Library/Application Support/spc
 • ~/Library/LaunchAgents/com.techyutils.spchlpr.plist
 • ~/Library/hlprspc
 • ~/Library/Logs/Similar Photo Cleaner.log
 • ~/Library/Logs/spchlpr.log
 • ~/Library/Caches/com.techyutils.spchlpr
 • ~/Library/Caches/com.techyutils.hlprUpdater
 • ~/Library/Caches/com.techyutils.Photos-Duplicate
 • /Applications/Similar Photo Cleaner.app
 • ~/Library/Preferences/com.techyutils.spchlpr.plist
 • ~/Library/Preferences/com.techyutils.Photos-Duplicate.plist

U kunt dit proces echter eenvoudiger maken en de app Similar Photo Cleaner verwijderen met behulp van Combo Cleaner.

Similar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Similar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Similar Photo Cleaner ongewenste applicatie te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicatie" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de similar photo cleaner mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Similar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan similar photo cleaner mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

 • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan similar photo cleaner mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

 • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan similar photo cleaner mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

 •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Similar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Similar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Similar Photo Cleaner mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.