Find.coinup.org doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: find.coinup.org browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de find.coinup.org browserkaper verwijderen van een Mac?

Wat is find.coinup.org?

Find.coinup.org is een valse zoekmachine die zogezegd verbeterde resultaten genereert en de surfervaring op het web verbetert. Dit kan bruikbaar en handig lijken, maar houd er rekening mee dat gebruikers meestal onbedoeld naar deze website worden doorverwezen, omdat ze ernaar toe worden gelinkt door een andere valse zoekmachine genaamd weknow.ac. Het is ook vermeldenswaard dat find.coinup.org zeer waarschijnlijk allerlei gegevens over de bezoeker zal proberen te bewaren.

find.coinup.org browserkaper op een Mac computer

Alles begint met de infiltratie van weknow.ac (een bekende browserkaper die vaak wordt geïnstalleerd met behulp van valse flashplayer-updates). Deze website wordt gepromoot met behulp van verschillende misleidende gratis software-downloaders en -installers die de opties van de webbrowser wijzigen zonder toestemming te vragen. Ze nemen Safari-, Mozilla Firefox- en Google Chrome-browsers over en wijzen een de url van nieuwe tabbladen, de standaard zoekmachine en de startpagina toe aan weknow.ac. Na het invoeren van een zoekopdracht in weknow.ac ondervinden gebruikers echter doorverwijzingen naar andere valse zoekmachines, inclusief find.coinup.org, opti-page.com en alphashoppers.co Met andere woorden, de gebruikers ondervinden een kettingomleiding. Uiteindelijk blijven de gebruikers op het web zoeken via valse zoekmachines die mogelijk ook linken naar schadelijke websites. Vandaar dat deze omleidingen niet enkel de surfervaring op het internet aanzienlijk verminderen, maar ook kunnen ook leiden tot allerlei systeeminfecties. We moeten ook opmerken dat valse zoekmachines zeer waarschijnlijk informatie over de bezoeker verzamelen. IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte websites en andere data kan persoonlijke gegevens bevatten. Aangezien dergelijke gegevens gemakkelijk kunnen worden misbruikt, kan dergelijke dataspionage uiteindelijk leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Gebruikers die doorverwijzingen ervaren naar.coinup.org, moeten onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins verwijderen en het bezoeken van weknow.ac vermijden.

Bedreigingsoverzicht:
Naamfind.coinup.org browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om find.coinup.org browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Internet staat vol valse zoekmachines, die allemaal erg op elkaar lijken. Door het aanbieden van verbeterde resultaten en (in sommige gevallen) andere "voordelige functies" (snelkoppelingen naar populaire websites, weersvoorspellingen, valutakoersen, enz.) creëren websites zoals find.coinup.org een legitieme indruk. Het enige doel van elke valse zoekmachine is inkomsten genereren voor de ontwikkelaars. Daarom doen dergelijke sites niets anders dan ongewenste omleidingen veroorzaken en informatie verzamelen, waardoor ze een directe bedreiging vormen voor de privacy van de gebruikers en hun veiligheid op internet.

Hoe werd find.coinup.org geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt weknow.ac gepromoot met behulp van misleidende downloaders en installers. Deze misleidende marketingmethode wordt 'bundeling' genoemd. Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak de download- en installatieprocessen roekeloos overhaasten en de meeste stappen overslaan. Om deze reden wordt alle informatie over het wijzigen van de opties van de browsers verborgen achter de "Aangepaste en Geavanceerde" instellingen of andere secties van de download- en installatieprocessen. Door zich achteloos te overhaasten en stappen over te slaan, geven gebruikers niet alleen onbedoeld toestemming aan de setups om verschillende instellingen aan te passen, maar stellen ze ook het systeem bloot aan een risico op gevaarlijke infecties en ze brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Iedereen moet weten dat potentieel ongewenste applicaties verspreid worden met behulp van de "bundling"-methode, evenals door opdringerige advertenties (die doorverwijzen naar kwaadaardige sites en die scripts uitvoeren die werden ontworpen om malafide software te downloaden/installeren). Om deze situatie te voorkomen, moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Maak altijd een zorgvuldige analyse van alle stappen van de download- en installatieprocessen en vink extra meegeleverde programma's uit. Het wordt aanbevolen om het downloaden via externe partijen te vermijden, omdat deze vaak malafide programma's promoten ("bundelen"). Apps mogen enkel worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Het is ook belangrijk om te onthouden dat opdringerige advertenties er meestal volkomen legitiem uitzien. Toch is het eenvoudig om een onderscheid te maken, omdat dergelijke advertenties hoogstwaarschijnlijk doorverwijzen naar dubieuze websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort. De meeste worden geleverd door adware, wat betekent dat gebruikers die dubieuze omleidingen ervaren alle verdachte applicaties en browser plug-ins moeten verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Valse flashplayer-installer die de find.coinup.org browserkaper promoot:

Misleidende installer die find.coinup.org promoot

Schermafbeelding van de find.coinup.org webzoekmachine (dit zou een legitieme service kunnen zijn, maar op het moment van testen werd deze geëxploiteerd door browserkapers). Het lijkt erop dat de ontwikkelaars van de weknow.ac browserkaper besloten hebben om cryptocurrrencies te minen via gebruikers wiens systeem besmet is met hun browserkaper:

find.coinup.org website

find.coinup.org browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van find.coinup.org browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de weknow.ac browserkaper te verwijderen door Combo Cleaner te gebruiken:

find.coinup.org doorverwijzing verwijderen:

Verwijder find.coinup.org gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :


mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties, zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de find.coinup.org browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

find.coinup.org browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan find.coinup.org browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan find.coinup.org browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan find.coinup.org browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
find.coinup.org browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van find.coinup.org browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met find.coinup.org browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.