TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A virus

Ook bekend als: TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A trojan
Type: Trojan
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A virus verwijderingsgids

Wat is TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A?

TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A is een gevaarlijke trojan afkomstig uit de Emotet malware familie. Het wordt verspreid met behulp van spamcampagnes. In tegenstelling tot eerdere varianten van Emotet, is de verspreiding van TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A lichtelijk verschillend. In plaats van een kwaadwillend Microsoft Office-document bij te voegen, voegen cybercriminelen een misleidend PDF-document toe dat een downloadkoppeling bevat naar een kwaadwillend MS Office-document.

TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A malware

Zowel het e-mailbericht als het bijgevoegde PDF-document bevatten een koppeling om het MS Office-bestand te downloaden (dat als een factuur wordt gepresenteerd). Zoals eerder vermeld is de verspreidingsmethode lichtjes verschillend. In plaats van rechtstreeks het kwaadaardige document te openen, promoten oplichters de downloadkoppeling. Het resultaat is echter precies hetzelfde: een infiltratie van het TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A-virus. Deze malware is ontworpen om kettinginfecties te veroorzaken. Met andere woorden, hij verspreidt andere virussen. Het is op dit moment onbekend wat de malware die TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A distribueert juist doet. De aanwezigheid ervan kan in elk geval leiden tot de infiltratie van ransomware, apps die wachtwoorden stelen, cryptocurrency miners en andere risicovolle virussen. Uiteindelijk kan dit allemaal leiden tot ernstige privacyschendingen / identiteitsdiefstal en aanzienlijke financiële en andere schade. Als u dus recent twijfelachtige bijlagen of documenten hebt geopend die werden ontvangen van verdachte e-mailadressen, dan moet u het systeem onmiddellijk scannen met een betrouwbare anti-virus suite en alle bedreigingen elimineren. Gelukkig is TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A detecteerbaar door de meeste antivirusprogramma's en is het verwijderen ervan dus niet ingewikkeld.

Bedreigingsoverzicht:
NaamTrojanDownloader:PDF/Domepidief.A trojan
BedreigingstypeTrojan, virus dat wachtwoorden steelt, online bankieren malware, spyware
SymptomenTrojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en zich stil te houden, waardoor er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, softwarecracks.
SchadeGestolen bankgegevens en wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A trojan verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A deelt veel gelijkenissen met tientallen andere trojan-virussen die ook via spamcampagnes worden verspreid. TrickBot, Hancitor, LokiBot zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Deze virussen gedragen zich telkens anders (sommige registreren gevoelige informatie, sommige verspreiden andere virussen, enzovoort). Uiteindelijk vormen ze echter allemaal een grote bedreiging voor de privacy van gebruikers en de veiligheid van de computer. Daarom raden we ten zeerste aan om dergelijke trojans meteen te verwijderen.

Hoe infiltreerde TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A infiltrate mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt dit virus verspreid via spamcampagnes. De makers verzenden honderdduizenden e-mailberichten die een misleidende PDF-bijlage bevatten. Zowel het e-mail- als het pdf-bestand bevatten de downloadkoppeling naar exact hetzelfde schadelijke Microsoft Office-document. Na het openen vraagt ​​dit bestand om macro-opdrachten in te schakelen, anders wordt de inhoud zogezegd niet correct weergegeven. Dit is echter een truc - door macro's in te schakelen geven gebruikers onbedoeld toestemming om opdrachten uit te voeren die TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A in het systeem infiltreren. Het is de moeite waard te vermelden dat hoewel deze malwaredistributiemethode vrij eenvoudig en effectief is, ze niet onfeilbaar is. Merk op dat de bijlage alleen het systeem kan infecteren als de gebruiker deze opent met behulp van de MS Office-suite. Als het .doc-bestand bijvoorbeeld wordt geopend met een andere app dan MS Word, wordt de malware niet gedownload. Bovendien werkt deze malware alleen op het Microsoft Windows-besturingssysteem. Vandaar dat gebruikers van andere platforms zich nergens zorgen over hoeven te maken.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet. Allereerst moet u uw besturingssysteem altijd up-to-date houden en een legitieme antivirus- en antispyware-suite gebruiken. Deze programma's zullen zeer waarschijnlijk schadelijke bestanden / apps detecteren en verwijderen voordat ze iets doen. Denk daarnaast altijd goed na voordat u e-mailbijlagen opent. Als het bestand niet relevant is en/of het werd verzonden door een verdacht of onherkenbaar e-mailadres, mag het nooit worden geopend. Het is de moeite waard te vermelden dat recentere versies (2010 en later) van Microsoft Office werden ontworpen om nieuw gedownloade documenten te openen in de "Beveiligde weergave" -modus. Hiermee wordt voorkomen dat schadelijke documenten het systeem infecteren. Daarom raden we ten zeerste aan alleen de nieuwste versie van dit softwarepakket te gebruiken. Als u denkt dat uw computer al is geïnfecteerd, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Misleidend PDF-bestand verspreidt een link naar een kwaadaardige bijlage:

TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A PDF

Tekst in het PDF-bestand en de misleidende e-mail:

Hallo,
Bijgevoegd vindt u uw factuur voor de recent bestelde services.
Ontvang uw FACTUUR
Bedankt voor uw vertrouwen!

 

De inhoud van deze e-mail en eventuele bijlagen zijn vertrouwelijk voor de beoogde ontvanger. Ze mogen op geen enkele manier worden bekendgemaakt aan of gebruikt door of gekopieerd door iemand anders dan de beoogde ontvanger. Als deze e-mail ten onrechte werd ontvangen, gelieve deze dan te verwijderen.

Kwaadaardige bijlage verspreidt TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A:

Kwaadaardige bijlage verspreidt TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A

TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A trojan onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A trojan. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Malwarebytes te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van task manager/taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

schermafbeelding van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP and Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Opties' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt/enable hidden files and folders voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Malwarebytes.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A trojan QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A trojan op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met TrojanDownloader:PDF/Domepidief.A trojan

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.