Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155 POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155 te verwijderen van een Mac?

Wat is Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155?

"Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155" is een valse foutmelding identiek aan "AppleCare Tech Support Scam". Dit bericht wordt hoogstwaarschijnlijk getoond door misleidende websites, waarvan de meeste onbedoeld worden bezocht - ze worden ernaar doorverwezen door potentieel ongewenste toepassingen (PUA's) of intrusieve advertenties die worden vertoond door frauduleuze websites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat mogelijk ongewenste toepassingen zeer waarschijnlijk in het systeem zullen infiltreren zonder toestemming. Ze veroorzaken doorverwijzingen, leveren mogelijk ongewenste applicaties en intrusieve advertenties en ze verzamelen gevoelige informatie.

Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155 oplichting

Het pop-upvenster "Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155" beweert dat het systeem is geïnfecteerd en moedigt gebruikers aan onmiddellijk de technische ondersteuning van Apple te bellen (via het telefoonnummer "+1-888-279-1555") om alle problemen op te lossen . Bovendien beginnen de kwaadaardige websites honderden bestanden te downloaden om de browser te laten crashen. Dit maakt de foutmelding nog geloofwaardiger, omdat de browser niet meer reageert. Houd er echter rekening mee dat "Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155" een vorm van oplichting is en dat Apple hier niets mee te maken heeft. Cybercriminelen proberen enkel inkomsten te genereren door nietsvermoedende gebruikers te misleiden zodat ze bellen en betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben. Uw computer is zeer waarschijnlijk geoptimaliseerd en virusvrij. U kunt de foutmelding "Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155" eenvoudig verwijderen door de webbrowser te sluiten. Als deze echter niet reageert of als de website scripts gebruikt die het sluiten van browsertabs en -vensters uitschakelt, dan moet u de browser afsluiten via Taakbeheer of het systeem opnieuw opstarten. Nadat u de browser opnieuw hebt geopend, mag u de vorige sessie niet herstellen, anders worden de schadelijke websites ook opnieuw geopend.

Houd er rekening mee dat mogelijk ongewenste applicaties worden ontworpen om kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere intrusieve advertenties te leveren. Dergelijke advertenties worden geleverd met behulp van allerlei tools die de plaatsing van grafische inhoud van derden mogelijk maken. Daarom overdekken de advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites waardoor de surfervaring op het internet aanzienlijk wordt verstoord. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen opdringerige advertenties ook linken naar besmettelijke websites en kunnen scripts worden uitgevoerd die malware downloaden en installeren. Door hierop te klikken kunnen gebruikers allerlei computerinfecties veroorzaken. Potentieel ongewenste toepassingen staan ​​er ook om bekend informatie te registreren over de surfactiviteit van gebruikers op de website. De verzamelde gegevens (IP-adressen, bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz.) bevatten doorgaans persoonlijke gegevens. Alsof dat nog niet ernstig genoeg is, delen ontwikkelaars deze gegevens ook met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken met de intentie om inkomsten te genereren. De aanwezigheid van dergelijke applicaties kan dan ook leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Daarom moeten ze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155 virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er bestaan tientallen valse foutmeldingen die lijken op "Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155". Allemaal beweren ze dat het systeem op de een of andere manier is beschadigd. Dergelijke claims zijn slechts pogingen om nietsvermoedende gebruikers te misleiden zodat die onnodige technische ondersteuning kopen of nutteloze software (meestal nep-antivirusprogramma's). Potentieel ongewenste toepassingen lijken daar ook sterk op. Door 'handige functies' aan te bieden, overtuigen deze apps gebruikers dat ze legitiem en handig zijn. Het probleem is echter dat deze applicaties alleen worden ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van de beloofde functionaliteit te leveren, verzamelen potentieel ongewenste toepassingen informatie, veroorzaken ze omleidingen en tonen ze advertenties. Zo vormen ze een directe bedreiging voor de privacy van gebruikers en hun veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen hebben potentieel ongewenste toepassingen officiële downloadwebsites. Vanwege het gebrek aan kennis en het roekeloze gedrag van gebruikers infiltreren deze apps het systeem echter vaak zonder toestemming van de gebruiker. Houd er rekening mee dat de meeste worden verspreid met behulp van intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd (de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste toepassingen samen met de reguliere.) Ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie van PUA's correct te onthullen. deze worden allemaal verborgen achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Gebruikers stellen hun systeem bloot aan een risico op allerlei besmettingen door achteloos op advertenties te klikken of door de meeste download- en installatiestappen over te slaan. Dergelijk gedrag leidt vaak tot de onopzettelijke installatie van PUA's.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat potentieel ongewenste toepassingen infiltreren in het systeem, moeten gebruikers goed opletten bij het downloaden en  installeren en tijdens het surfen op internet. Het is erg belangrijk om elke download- en installatiestap zorgvuldig te analyseren en alle aanvullende programma's te weigeren. We raden ook aan om geen downloaders of installers van derden te gebruiken, omdat ontwikkelaars geld verdienen door het promoten van ongewenste applicaties. In plaats daarvan mag software alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Houd er bovendien rekening mee dat ontwikkelaars veel tijd en middelen investeren in het ontwerpen van valse advertenties, waardoor deze er volledig legitiem uitzien. Gelukkig verraden dergelijke advertenties zichzelf doordat ze omleidingen veroorzaken naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals pornografie, erotische dating, enquêtes, enz.). Gebruikers die dergelijke omleidingen tegenkomen, moeten daarom de lijst met geïnstalleerde apps en browserplug-ins controleren en alle verdachte elementen verwijderen. De belangrijkste redenen voor computerbesmettingen zijn een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al met mogelijk ongewenste applicaties is geïnfecteerd, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in "Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155" pop-up:

WARNING!

MAC OS is geïnfecteerd met virussen en andere kwaadaardige toepassingen. Virussen moeten worden verwijderd en systeemschade moet worden hersteld. Het is noodzakelijk om Apple Support + 1-888-279-1555 te bellen en de virusverwijderingsprocedure te volgen, ga alsjeblieft verder.

 

** Als u deze site verlaat, blijft uw Mac OS beschadigd en kwetsbaar **
Mac iOS Security at Risk Foutcode: HT201155

 

Er zijn sporen van (1) phishing / spyware aangetroffen op uw Mac OS X. Persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.
Max. IOS-foutcode: HT201155
Bel Apple Support + 1-888-279-1555

Lay-out van de "Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155" oplichting (GIF):

Lay-out van de Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155 oplichting (GIF)

Screenshot van bestanden gedownload door misleidende websites die de "Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155" pop-up vertonen:

Mac iOS Security At Risk Error Code: HT201155 bestanden

Merk op dat deze bestanden zelf onschadelijk zijn en dat u ze kunt verwijderen. Websites downloaden ze enkel om uw computer te laten crashen.

Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe adware en browserkapers van een Mac-computer verwijderd kunnen worden:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties"

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties, zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "mac ios security at risk error code: ht201155" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "mac ios security at risk error code: ht201155" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "mac ios security at risk error code: ht201155" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "mac ios security at risk error code: ht201155" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155 virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Mac iOS Security at Risk Error Code: HT201155 virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.