CastVPN adware

Ook bekend als: Advertenties van CastVPN
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

CastVPN verwijderingsinstructies

Wat is CastVPN?

CastVPN is een misleidende applicatie die zogezegd Virtual Private Network (VPN)-diensten aanbiedt. Op het eerste zicht lijkt deze app legitiem en nuttig, maar CastVPN kan worden geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en adware. De belangrijkste redenen voor deze negatieve associaties zijn: 1) de installatie zonder toestemming; 2) het bespioneren van de surfactiviteit van gebruikers op internet, en; 3) het vertonen van intrusieve advertenties.

CastVPN adware

Zoals met de meeste adware, legt CastVPN continu informatie vast over de surfactiviteiten van gebruikers. De verzamelde gegevens (IP-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) bevatten doorgaans persoonlijke gegevens die ontwikkelaars kunnen delen met derden (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen misbruiken de privé-informatie om inkomsten te genereren. Daarom kan dergelijke dataspionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Bovendien genereert CastVPN intrusieve advertenties, zoals kortingsbonnen, banners, pop-ups, enzovoort. Deze worden geleverd met tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. Daarom verbergen ze vaak de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring verder wordt verstoord. Verder kunnen intrusieve advertenties linken naar kwaadwillende websites en zelfs scripts uitvoeren die stiekem malware downloaden en installeren. Zelfs een enkele toevallige klik erop kan leiden tot gevaarlijke computerbesmettingen met hoog risico. We raden u aan om de CastVPN-adware onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties van CastVPN
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Advertenties van CastVPN verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er zijn tientallen applicaties van het adware-type die lijken op CastVPN. Powzip, Advanced Top en GeoSmartDNS zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. De meeste adware biedt zogezegd 'nuttige functionaliteit' aan, maar deze programma's worden eigenlijk alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars en leveren dus geen toegevoegde waarde op voor reguliere gebruikers. Dergelijke claims zijn dan ook slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. In plaats van de beloofde functies te leveren, vormt adware een rechtstreekse bedreiging voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd CastVPN geïnstalleerd op mijn computer?

CastVPN kan door iedereen gratis worden gedownload vanaf de officiële website, maar vanwege het gebrek aan kennis en het onvoorzichtige gedrag van veel gebruikers, infiltreert deze PUP vaak zonder toestemming in computersystemen. Ontwikkelaars verspreiden CastVPN met behulp van intrusieve reclame- en 'bundeling'-methoden. "Bundelen" is eigenlijk de stiekeme installatie van ongewenste programma's samen met reguliere software. Ontwikkelaars verbergen "gebundelde" apps in verschillende secties (bijv. onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Bovendien zullen veel gebruikers waarschijnlijk op advertenties klikken en download- en installatiestappen overslaan. Dat kan leiden tot de onbedoelde installatie van ongewenste programma's. Zo stellen ze hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om infiltratie door ongewenste programma's te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Vergeet niet dat ontwikkelaars veel investeren om advertenties er legitiem te laten uitzien. Eenmaal aangeklikt linken ze echter naar onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, erotische dating, pornografie enz. Als u deze advertenties regelmatig ziet, verwijdert u best onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserextensies. Selecteer ook de 'Aangepaste' en 'Geavanceerde' en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Tijdens het proces vinkt u alle extra inbegrepen programma's uit en weigert u best alle aanbiedingen om deze te downloaden en te installeren. Download uw bestanden enkel van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Downloaders en installers van derden worden met behulp van de "bundling"-methode gemonetariseerd en om deze reden mogen deze tools niet worden gebruikt. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al is geïnfecteerd met CastVPN, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze adware automatisch te verwijderen.

Officiële installatie-instellingen voor CastVPN adware:

CastVPN adware installer

Advertenties van CastVPN onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van CastVPN. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

CastVPN adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

CastVPN adware verwijdering via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties zoals 'CastVPN', selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde CastVPN geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Het werd echter wel gebundeld met andere adware en daarom is het aanbevolen alle ongewenste browser plug-ins te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder CastVPN uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder CastVPN uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van castvpn dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de CastVPN advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de CastVPN advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van castvpn, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de CastVPN advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de CastVPN advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van castvpn kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van castvpn, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van castvpn van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van castvpn of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13217-castvpn-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van CastVPN QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van CastVPN op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van CastVPN

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.