FacebookTwitterLinkedIn

Advanced Mac Tuneup ongewenste applicatie (Mac)

Ook bekend als: Advanced Mac Tuneup mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Advanced Mac Tuneup te verwijderen van een Mac?

Wat is Advanced Mac Tuneup?

"Advanced Mac Tuneup" is een dubieuze toepassing die claimt de systeemprestaties te verbeteren door deze te optimaliseren en alle bedreigingen/malware te verwijderen. Aanvankelijk lijkt Advanced Mac Tuneup helemaal legitiem. Houd er echter rekening mee dat ontwikkelaars deze app promoten met behulp van een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd. Daarom infiltreert ze vaak zonder toestemming in het systeem. Om deze reden werd Advanced Mac Tuneup gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste toepassing (PUA).

Advanced Mac Tuneup oplichting

Eén van de hoofdfuncties van Advanced Mac Tuneup is het verwijderen van malware. Na het uitvoeren van een systeemscan krijgen gebruikers een lange lijst met mogelijke infecties/bedreigingen te zien die zogezegd onmiddellijk moeten worden verwijderd. Aangezien de gratis versie van Advanced Mac Tuneup hier zogezegd niet toe in staat is, worden gebruikers aangemoedigd om de volledige versie te kopen. Houd er rekening mee dat het niet zeker is of deze toepassing betrouwbaar is. Er zijn tientallen valse ysteemoptimalisatietools die valse positieven opleveren om gebruikers te overtuigen de volledige versies te kopen. Daarom is het meer dan waarschijnlijk dat uw computer volledig geoptimaliseerd en virusvrij is. We raden u dan ook aan deze applicatie te verwijderen. Zoals hierboven vermeld, wordt Advanced Mac Tuneup verspreid met behulp van de "bundling"-methode. Daarbij "bundelen" ontwikkelaars meestal verschillende potentieel ongewenste applicaties in één installer. Daarom is de kans groot dat Advanced Mac Tuneup samen met adware of browser hijackers werd geïnstalleerd. Deze apps werden ontworpen om opdringerige advertenties weer te geven, ongewenste omleidingen te veroorzaken en allerlei gegevens te verzamelen over uw activiteit op het web. Daarom moet je naast het verwijderen van Advanced Mac Tuneup ook alle andere dubieuze applicaties/browser plug-ins verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvanced Mac Tuneup mogelijk ongewenste applicatie
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Potentieel ongewenste toepassingen lijken erg op elkaar. Door zogenaamde 'bruikbare functionaliteiten' aan te bieden, wekken deze apps de indruk legitiem te zijn. Het probleem is echter dat deze programma's alleen bedoeld zijn om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Daarom leveren de meeste van hen geen meerwaarde voor reguliere gebruikers. In plaats daarvan tonen potentieel ongewenste toepassingen opdringerige advertenties, verzamelen ze gevoelige data, veroorzaken ze ongewenste omleidingen en vragen ze in sommige gevallen in-app-aankopen. Hierdoor vormen mogelijk ongewenste programma's een directe bedreiging voor de privacy van gebruikers en voor hun veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Advanced Mac Tuneup is voor iedereen gratis downloadbaar vanaf de officiële website. Maar zoals hierboven vermeld, wordt het ook verspreid met behulp van de "bundling"-methode - de stiekeme installatie van software van externe partijen samen met reguliere (meestal gratis) applicaties. Ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie van ongewenste programma's adequaat te onthullen. Om deze reden worden de meeste verborgen achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocedures. Wat belangrijker is, is dat de overgrote meerderheid van gebruikers zich aan deze procedures houdt maar de meeste stappen overslaat. Zo stellen gebruikers hun systeem bloot aan een risico op allerlei infecties en brengen ze hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Ten eerste moet iedereen weten dat voorzichtigheid de sleutel is tot computerveiligheid en daarom is het uiterst belangrijk om goed op te letten tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Onthoud dat ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerpen van valse advertenties, waardoor deze er volledig legitiem uitzien. Eenmaal aangeklikt, vertonen advertenties zichzelf echter omdat ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort. Gebruikers die dergelijke advertenties zien, moeten onmiddellijk de lijst met geïnstalleerde programma's en browserplug-ins controleren en alle verdachte elementen verwijderen. Zorg er bovendien voor dat u altijd de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen selecteert en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Tijdens het proces moet u altijd software van derden uitschakelen en aanbiedingen annuleren om deze te downloaden of te installeren. Het is aanbevolen om programma's alleen te downloaden van officiële bronnen, via directe downloadlinks want externe downloaders en installers 'bundelen' vaak ongewenste software en mogen daarom niet worden gebruikt. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Lay-out van de Advanced Mac Tuneup applicatie (GIF):

verschijning van de Advanced Mac Tuneup oplichting (GIF)

Website die Advanced Mac Tuneup PUA promoot:

Officiele Advanced Mac Tuneup website

Officiële Advanced Mac Tuneup's installatie:

Officiele Advanced Mac Tuneup installatie

BELANGRIJK BERICHT! Advanced Mac Tuneup staat op de lijst met toepassingen die automatisch worden uitgevoerd bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom vóór het begin deze stappen uit:

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen. 
  • Klik op uw account (ook bekend als huidige gebruiker).
  • Klik op inloggen.
  • Zoek naar "Advanced Mac Tuneup" -invoer. Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Advanced Mac Tuneup PUP systeem voorkeuren

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac adware verwijdering uit applicatie map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties, zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de advanced mac tuneup mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advanced Mac Tuneup mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advanced mac tuneup mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advanced mac tuneup mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advanced mac tuneup mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advanced Mac Tuneup mogelijk ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advanced Mac Tuneup mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.