FacebookTwitterLinkedIn

Google Customer Reward Program POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Google Customer Reward Program" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Google Customer Reward Program verwijderingsinstructies

Wat is Google Customer Reward Program?

"Google Customer Reward Program" is een valse foutmelding waarin staat dat de bezoeker gewonnen heeft en kans maakt op een hoofdprijs. Het wordt weergegeven door verschillende bedrieglijke websites die gebruikers onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door opdringerige advertenties (getoond door andere frauduleuze sites) of potentieel ongewenste programma's (PUP's). Onderzoeksresultaten tonen aan dat de overgrote meerderheid van de ongewenste programma's het systeem infiltreert zonder toestemming van de gebruiker. Deze PUP's tonen niet enkel intrusieve advertenties, ze registreren meestal ook gevoelige informatie.

Screenshot van de enquête die gebruikers moeten invullen om een 'prijs' te winnen:

Google Customer Reward Program oplichting

Het bericht vermeldt in feite dat de gebruiker "de gelukkige bezoeker van de dag" is en kans maakt op een ​​cadeaubon van 1000 dollar een iPhone X of een andere prijs. Om de prijs te ontvangen, moet de gebruiker echter eerst een enquête invullen. Houd er echter rekening mee dat dit allemaal slechts oplichterij is. Cybercriminelen genereren inkomsten door goedgelovige gebruikers te misleiden om willekeurige enquêtes in te vullen waarvoor ze niets teruggeven. Onmiddellijk na het invullen van de enquête van het Google Customer Reward-programma, worden gebruikers omgeleid naar een andere misleidende website die een andere enquête bevat. Als u op een of andere manier het bericht 'Google Customer Reward Program' ziet in uw browser moet u deze onmiddellijk sluiten. Het is vermeldenswaard dat sommige frauduleuze sites scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers tabbladen of vensters sluiten. In dat geval moet u de browser sluiten met Taakbeheer of gewoon het systeem opnieuw opstarten. Na het opnieuw uitvoeren van de browser mag u de vorige sessie niet herstellen, anders zult u de bedrieglijke site opnieuw bezoeken.

Potentieel ongewenste programma's leveren kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Daarvoor gebruiken ontwikkelaars allerlei tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden mogelijk maken (bijvoorbeeld mbv een 'virtuele laag'). Om deze reden wordt de inhoud van de bezochte websites vaak overdekt door de getoonde advertenties, waardoor de surfervaring op internet aanzienlijk wordt verstoorrd. Nog frustrerender is dat deze advertenties kunnen doorverwijzen naar kwaadwillende websites of dat ze scripts kunnen uitvoeren die malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een toevallige klik erop resulteren in een risicovolle computerinfectie. Bovendien zullen potentieel ongewenste programma's zeer waarschijnlijk informatie verzamelen over de surfactiviteit van gebruikers op de website. De verzamelde gegevens (waaronder IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz.) bevatten meestal persoonlijke informatie. Bovendien delen de ontwikkelaars deze met derden (mogelijk cybercriminelen). Deze personen genereren inkomsten door de ontvangen informatie te misbruiken. Daarom kan het bijhouden van gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom mogelijk ongewenste programma's zo snel mogelijk moeten worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Google Customer Reward Program" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Honderden misleidende berichten lijken op het "Google Customer Reward Program". De lijst met voorbeelden omvat Your Computer Has Been Locked To Prevent Damage, Windows Product Key Expired, You Are Our Winner Today! en vele andere. Het is echter de moeite waard te vermelden dat de overgrote meerderheid meldt dat het systeem is geïnfecteerd, dat er bestanden ontbreken of dat het systeem op een andere vergelijkbare manier werd beschadigd. In plaats van enquêtes aan te bieden, moedigen deze berichten gebruikers aan om te betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben of voor valse anti-spam, anti-virus en anti-spyware pakketten (in-app aankopen). Potentieel ongewenste programma's lijken ook erg op elkaar. Door het aanbieden van een grote verscheidenheid aan "nuttige functies" aan te bieden, creëren PUP's een legitieme en nuttige indruk. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor normale gebruikers, veroorzaken ongewenste programma's doorverwijzingen die gevoelige informatie registreren.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben officiële downloadwebsites. Vanwege het gebrek aan kennis van gebruikers en door roekeloos gedrag, infiltreren PUP's echter vaak zonder toestemming het systeem. Onderzoeksresultaten tonen aan dat ontwikkelaars dergelijke apps verspreiden door gebruik te maken van intrusieve reclamemethoden en 'bundling' (de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere software). Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps achter de "Geavanceerde" of "Aangepaste" instellingen of onder andere secties van download- en installatieprocessen. Het probleem is dat gebruikers deze processen waarschijnlijk vaak overhaasten en de meeste stappen overslaan. Bovendien klikken ze op verschillende advertenties zonder na te denken over mogelijke gevolgen. Dergelijk gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van PUP's - gebruikers stellen hun systeem bloot aan het risico op verschillende infecties en ze brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat ongewenste programma's het systeem binnendringen moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het downloaden en installeren van software en bij het surfen op internet in het algemeen. Zorg er altijd voor dat u elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig analyseert. Daarbij moet u alle extra inbegrepen programma's afwijzen en alle aanbiedingen om deze te downloaden of te installeren afwijzen. Het is aanbevolen omgewenste software alleen via officiële verdelers te downloaden, met behulp van een rechtstreekse downloadlink. Downloaders en installers van andere partijen worden vaak ten gelde gemaakt door gebruik te maken van de "bundling"-methode en daarom mogen dergelijke tools nooit worden gebruikt. Het is ook belangrijk om op te merken dat valse advertenties er doorgaans volledig legitiem uitzien. Eenmaal aangeklikt linken advertenties naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). In het geval van dergelijke doorverwijzingen moeten gebruikers alle verdachte toepassingen en browserextensies verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met PUP's dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in de oplichting met het Google Reward-programma:

Beloningsprogramma van Google-klanten
Gefeliciteerd!
We willen je bedanken voor het gebruiken van Google!
Elke maandag selecteren we meerdere gebruikers om een korte enquête in te vullen. In ruil daarvoor bieden we hen de kans om een waardevol geschenk van onze sponsors te ontvangen. Met behulp van deze enquête kunnen we gebruikers beter begrijpen en onze producten verbeteren. Het duurt niet langer dan 30 seconden en je
kunt de nieuwe Samsung Galaxy S9, Movie Card Streaming of iPad Pro winnen. Het enige dat je moet doen om een geschenk te ontvangen, is de volgende 8 vragen beantwoorden.
Onthoud: 10 willekeurig geselecteerde gebruikers hebben deze uitnodiging ontvangen. Het aantal geschenken is beperkt.
Je hebt 4 minuten om de volgende vragen te beantwoorden voordat we je cadeau aan een andere gelukkige gebruiker geven. Succes!

Screenshot van een pop-up getoond bij de enquête:

Google Customer Reward Program pop-up

Screenshot van de enquête-website (waar gebruikers naar worden doorverwezen door de "Google Customer Reward Program"-enquête):

Google Customer Reward Program redirecting users to another rogue site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Google Customer Reward Program adware verwijderen via configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Frauduleuze extensies uit Internet Explorer verwijderen stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Frauduleuze extensies uit Internet Explorer verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "google customer reward program" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "google customer reward program" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "google customer reward program" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "google customer reward program" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "google customer reward program" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "google customer reward program" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13230-google-customer-reward-program-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Google Customer Reward Program virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Google Customer Reward Program" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.