Go.bonefreeze.com doorverwijzing

Ook bekend als: Bonefreeze browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Go.bonefreeze.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is go.bonefreeze.com?

Go.bonefreeze.com is weer eens een valse zoekmachine die volgens de ontwikkelaars betere resultaten genereert dan klassieke zoekmachines. Deze website lijkt op Bing, Yahoo, Google en andere legitieme internetzoekmachines en daarom lijkt go.bonefreeze.com ook legitiem. De ontwikkelaars ervan promoten go.bonefreeze.com echter met de browserkaper Bonefreeze. Ook worden zowel go.bonefreeze.com als Bonefreeze ontworpen om informatie te verzamelen over de surfactiviteit van gebruikers op de website.

go.bonefreeze.com browser hijacker

Onderzoek toont aan dat Bonefreeze zich richt op Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox. Onmiddellijk na infiltratie wijst het de URL voor nieuwe tabbladen, de standaardzoekmachine en de startpagina toe aan go.bonefreeze.com. Bonefreeze herstelt ook de browseropties als er wordt gepoogd deze te wijzigen. Zo wordt het herstellen van de browsers naar hun vorige toestand onmogelijk. Gebruikers worden ook aangemoedigd om go.bonefreeze.com te bezoeken wanneer ze een nieuw browsertabblad openen of als ze op internet zoeken via de adresbalk. Deze automatische omleidingen verstoren de surfervaring op internet aanzienlijk. Het is ook vermeldenswaard dat gebruikers na het invoeren van een zoekopdracht omgeleid worden naar search.yahoo.com. Ze zoeken dus op het internet via Yahoo - een legitieme webzoekmachine. Daarom is go.bonefreeze.com volledig nutteloos. Merk op dat go.bonefreeze.com en Bonefreeze gebruikers- en systeeminformatie registreren, zoals bijvoorbeeld IP-adressen, toetsaanslagen, bezochte websites, bekeken pagina's en zoekopdrachten. De verzamelde gegevens bevatten vaak persoonlijke data die de ontwikkelaars verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen misbruiken de privégegevens om inkomsten te genereren. Daarom kan dergelijke dataspionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Als u doorverwijzingen naar go.bonefreeze.com ervaart, verwijder dan onmiddellijk de browserkaper Bonefreze en bezoek deze website nooit opnieuw.

Tientallen valse zoekmachines lijken op go.bonefreeze.com. De lijst met voorbeelden omvat (maar is niet beperkt tot) newtab-tvsearch.com, search.dssearchhelper.com, searchencrypt.com en feed.shopping-day.com. Net zoals go.bonefreeze.com bieden deze site verbeterde zoekresultaten aan en soms ook andere zogezegd 'nuttige' functies (zoals snelkoppelingen naar populaire websites, weersvoorspellingen, enz.), maar dergelijke claims zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. Het enige doel van valse zoekmachines is inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Ze zijn voor de meeste gebruikers nutteloos, veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en verzamelen gevoelige informatie. Daarnaast genereren valse internetzoekmachines ook valse zoekresultaten en intrusieve advertenties. Die linken meestal naar dubieuze websites en daarom kan het gebruik van valse zoekmachines de oorzaak zijn van risicovolle computerbesmettingen.

Hoe werd Bonefreeze op mijn computer geïnstalleerd?

Bonefreeze heeft een officiële promotie-website. Desondanks infiltreert het meestal het systeem zonder toestemming. Dat komt omdat de ontwikkelaars het promoten via intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van apps van derden samen met reguliere programma's). Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" programma's achter de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van download- en installatieprocessen. Daarom zullen gebruikers die roekeloos deze procedures overhaasten en stappen overslaan (of op verschillende advertenties klikken) onbedoeld ongewenste programma's (zoals Bonefreeze) installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Potentieel ongewenste programma's worden verspreid met behulp van intrusieve advertenties en de eerder genoemde "bundeling"-methode. Daarom moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Valse advertenties lijken vaak legitiem, maar eenmaal aangeklikt linken ze door naar websites met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie enz. Onderzoek toont aan dat dergelijke advertenties vaak worden weergegeven door adware-programma's. Als je ze ziet verwijder je dus best onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Selecteer de "Aangepaste" of "Geavanceerd" instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Weiger alle aanvullende programma's en aanbiedingen om deze te downloaden of te installeren. U wordt ook geadviseerd om geen downloaders/installers van derden te gebruiken, omdat de ontwikkelaars daarvan geld verdienen door het promoten van mogelijk ongewenste programma's. Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Website die de Bonefreeze-browserkaper promoot:

Website die de Bonefreeze browserkaper promoot

Bonefreeze browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Bonefreeze browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Bonefreeze browser hijacker verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

go.bonefreeze.com browser hijacker verwijdering via configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties zoals 'BoneFreeze', selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de webcrawler.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

BoneFreeze uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan go.bonefreeze.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander de startpagina:

Verwijder go.bonefreeze.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://go.bonefreeze.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder go.bonefreeze.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'bonefreeze'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van bonefreeze browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder go.bonefreeze.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons zoals BoneFreeze, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Removing go.bonefreeze.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over go.bonefreeze.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder go.bonefreeze.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer 'Instellingen', in de zoekmachine-sectie klik 'Beheer zoekmachines...', verwijder 'go.bonefreeze.com' als je dat ziet staan door op de drie verticale puntjes naast de url te klikken en te klikken op 'Verwijderen uit de lijst'.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van bonefreeze browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan go.bonefreeze.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte plug-ins, zoals bv. 'BoneFreeze'.

Verander de startpagina:

Verwijder go.bonefreeze.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://go.bonefreeze.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder go.bonefreeze.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "go.bonefreeze.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van bonefreeze browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van bonefreeze browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over bonefreeze browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12637-gobonefreeze-com-redirect