FacebookTwitterLinkedIn

Your Mac Is Infected With 3 Viruses POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Your Mac Is Infected With 3 Viruses" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe 'Your Mac Is Infected With 3 Viruses' te verwijderen van een Mac?

Wat is Your Mac Is Infected With 3 Viruses?

"Your Mac Is Infected With 3 Viruses" is een vals foutbericht dat lijkt op Please Call Apple Support, Bankworm Virus, We Have Detected A Trojan Virus en vele andere. Het wordt weergegeven door kwaadwillende sites die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken (ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's [PUP's] of intrusieve advertenties die worden getoond door andere misleidende sites). Onderzoek toont aan dat potentieel ongewenste programma's doorgaans zonder toestemming het systeem infiltreren en niet alleen doorverwijzingen veroorzaken maar ook intrusieve advertenties tonen en vertrouwelijke informatie registreren.

Your Mac Is Infected With 3 Viruses oplichting

Deze foutmelding meldt dat de computer is geïnfecteerd met een aantal virussen en moedigt gebruikers aan het systeem onmiddellijk te scannen. Houd er echter rekening mee dat dit een vorm van oplichting is: "Your Mac Is Infected With 3 Viruses" is een valse foutmelding. Cybercriminelen gebruiken deze techniek om  valse systeemoptimalisatie-software en antivirusprogramma's te verspreiden. Gebruikers worden aangemoedigd om software te downloaden die zogezegd bestaande virussen zal 'verwijderen'. Deze applicaties worden echter enkel ontworpen om infecties te melden die eigenlijk niet bestaan. Bovendien zijn 'gratis versies' van deze apps vermoedelijk niet in staat om de genoemde infecties te verwijderen en dus zien gebruikers zich 'verplicht' om de volledige versie te kopen. Deze foutmelding is nep en u moet dus zeker niet de gepromote software downloaden. Als u dit wel hebt gedaan verwijder het dan onmiddellijk en koop zeker niet de volledige versie. Deze foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten. Sommige kwaadwillende sites gebruiken echter scripts die voorkomen dat gebruikers  tabbladen en vensters sluiten. Sluit in deze gevallen de browser met behulp van Taakbeheer of start het systeem opnieuw. De volgende keer dat de browser wordt geopend, herstelt u de vorige sessie niet, anders zult u de kwaadwillende site opnieuw openen.

Potentieel ongewenste programma's tonen allerlei intrusieve advertenties, zoals kortingsbonnen, banners, pop-ups enzovoort. Deze advertenties worden getoond met behulp van tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke bezochte website mogelijk maken. Daarom verbergen ze vaak de onderliggende inhoud, wat de surfervaring op internet aanzienlijk verstoort. Verder kunnen intrusieve advertenties linken naar kwaadwillende websites en zelfs scripts uitvoeren die heimelijk malware of PUP's downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik resulteren in risicovolle computerinfecties. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Onderzoek toont aan dat mogelijk ongewenste programma's data registreren, zoals IP-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen, enzovoort. Deze data bevat vaak persoonlijke gegevens die ontwikkelaars aan derden verkopen. Deze mensen (mogelijk cybercriminelen) misbruiken de privé-informatie om inkomsten te genereren. Daarom kan het bijhouden van gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal en dus moeten potentieel ongewenste programma's onmiddellijk worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Your Mac Is Infected With 3 Viruses" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoal hierboven vermeld deelt "Your Mac Is Infected With 3 Viruses" veel gelijkenissen met andere valse foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem is beschadigd (bijvoorbeeld geïnfecteerd, ontbrekende bestanden, enzovoort), maar deze claims zijn slechts pogingen om gebruikers bang te maken zodat ze bang worden en nutteloze 'technische ondersteuning' aanvragen (en betalen). Potentieel ongewenste programma's delen daar ook veel overeenkomsten mee. Door zogezegd "nuttige functies" aan te bieden, proberen PUP's een legitieme indruk te wekken, maar deze applicaties worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor reguliere gebruikers, veroorzaken dergelijke programma's ongewenste doorverwijzingen, verzamelen gevoelige gegevens en tonen ze intrusieve advertenties, waardoor ze een directe bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUP's hebben officiële downloadwebsites, maar in de meeste gevallen infiltreren deze programma's systemen zonder toestemming. Dat komt omdat ontwikkelaars ze verspreiden via intrusieve advertenties en de "bundling"-methode (de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software en apps). Ontwikkelaars tonen "gebundelde" PUP-installaties niet op de correcte manier. Ze verbergen ze onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of onder andere secties) van de download- en installatieprocessen. Bovendien overhaasten veel gebruikers zich bij deze procedures. Ze slaan stappen over en klikken op advertenties zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Ook stellen ze hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag zijn de belangrijkste oorzaken van computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Houd er rekening mee dat valse advertenties vaak legitiem en nuttig lijken, maar dat ze eenmaal aangeklikt linken naar websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere dubieuze inhoud. Als u dergelijke advertenties tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserinvoegtoepassingen. Selecteer bovendien de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen nauwkeurig. Weiger alle extra programma's te downloaden en te installeren. Download uw software enkel van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Het gebruiken van downloaders en installers van derden betekent een risico op bijkomende besmettingen, gebruik ze liever niet.

"Your Mac Is Infected With 3 Viruses", tekst van de valse foutmelding:

Uw systeem is geïnfecteerd met 3 virussen!

 

Uw Mac is geïnfecteerd met 3 virussen. Onze beveiligingscheck vond sporen van 2 malwares en 1 phishing / spyware. Systeemschade: 28,1% - onmiddellijke verwijdering vereist!


De onmiddellijke verwijdering van de virussen is nodig om verdere systeemschade en verlies van apps, foto's of andere bestanden te voorkomen. Er zijn sporen van 1 phishing / spyware aangetroffen op uw Mac OS X High Sierra. Persoonlijke en bankgegevens zijn in gevaar.

Klik op 'Nu scannen' om meer schade te voorkomen. Onze diepe scan zal onmiddellijk hulp bieden!

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Verwijder alle mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijdering uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "your mac is infected with 3 viruses" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your Mac Is Infected With 3 Viruses" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your mac is infected with 3 viruses" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your mac is infected with 3 viruses" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your mac is infected with 3 viruses" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Mac Is Infected With 3 Viruses virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Mac Is Infected With 3 Viruses" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.