FacebookTwitterLinkedIn

Mac Adware Cleaner mogelijk ongewenst programma (Mac)

Ook bekend als: Mac Adware Cleaner
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Ernstig

Hoe Mac Adware Cleaner te verwijderen van een Mac?

Wat is Mac Adware Cleaner?

Als familie van Advanced Mac Cleaner, is Mac Adware Cleaner ook een frauduleuze applicatie die zogezegd de systeemprestaties verbetert door ongewenste bestanden en potentieel kwaadaardige apps te verwijderen en andere vergelijkbare functies te leveren. Wie de lay-out bekijkt denkt misschien dat Mac Adware Cleaner legitiem is, maar het is gecategoriseerd als een potentieel ongewenst programma (PUP) - het infiltreert meestal systemen zonder toestemming en biedt geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers.

Mac Adware Cleaner adware

Met Mac Adware Cleaner kunnen gebruikers een volledige systeemscan uitvoeren. Zodra het proces voorbij is, worden gebruikers geconfronteerd met veel zogezegd gevonden 'problemen' die zouden moeten worden opgelost en bestanden die moeten worden verwijderd. De gratis versie van Mac Adware Cleaner is kennelijk niet in staat om dit te doen en daarom worden gebruikers aangemoedigd om de 'volledige' versie te kopen. Houd er echter rekening mee dat dit een vorm van oplichting is. De gevonden infecties en bestanden bestaan niet - de ontwikkelaars van Mac Adware Cleaner proberen gebruikers bang te maken zodat ze de volledige versie aanschaffen, wat nutteloos is. Wat het programma doet is enkel de lijst wissen met 'gevonden problemen' en dit is dus enkel een poging om een legitieme indruk te wekken. Verwijder de Mac Adware Cleaner-app en betaal zeker niet voor de volledige versie. Zoals hierboven vermeld, infiltreert Mac Adware Cleaner meestal zonder toestemming van de gebruiker. Daarom is er een grote kans dat het samen met een aantal andere mogelijk ongewenste programma's werd geïnstalleerd, zoals adware or browser hijackers. Net zoals Mac Adware Cleaner moeten ook die apps zo snel mogelijk worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
NaamMac Adware Cleaner
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Tientallen valse programma's bieden gelijkaardige functies aan als Mac Adware Cleaner. Voorbeelden zijn (niet uitsluitend echter) Free Malware Removal Tool, System Healer en Dr. Clean Pro 2018. Al deze apps lijken misschien legitiem en nuttig, maar het enige doel van PUP's zoals Mac Adware Cleaner is inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden aan reguliere gebruikers, tonen potentieel ongewenste programma's intrusieve advertenties (adware), veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen (browserkapers), en registreren ze persoonlijke informatie om in-app betalingen te kunnen ontvangen.

Hoe werd Mac Adware Cleaner geïnstalleerd op mijn computer?

Ontwikkelaars verspreiden Mac Adware Cleaner op twee manieren: 1) nep-foutmeldingen, en; 2) "bundelen". Valse foutmeldingen worden weergegeven door verschillende misleidende websites. Die melden dat het systeem is beschadigd of geïnfecteerd en moedigen gebruikers aan een herstelprogramma te downloaden - Mac Adware Cleaner. "Bundelen" is de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software. Ontwikkelaars weten dat gebruikers waarschijnlijk download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom verbergen ze "gebundelde" apps onder de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Het klikken op verschillende downloadlinks en het overslaan van download- en installatiestappen leidt vaak tot onbedoelde installaties van frauduleuze applicaties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Wees daarom heel voorzichtig wanneer je op internet surft en software downloadt / installeert. Vertrouw nooit op foutmeldingen die worden weergegeven in je webbrowser. De meeste zijn vals (ze moedigen gebruikers aan om allerlei apps te downloaden of om valse technische ondersteuning te kopen). Het is aanbevolen om gewoon de browser te sluiten - beter voorzichtig zijn immers. Bovendien, analyseer je best zorgvuldig elke download- en installatiestap en vink je alle extra opgenomen programma's uit. Download programma's alleen van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders / installatieprogramma's dienen om PUP's te promoten en mag je dus nooit gebruiken.

Misleidende applicatie-installer die Mac Adware Cleaner PUP promoot:

Misleidende installer promoot de Mac Adware Cleaner

Valse foutmelding van Mac Adware Cleaner:

Dubieuze website promoot Mac Adware Cleaner

IMPORTANT NOTE! Mac Adware Cleaner voegt zichzelf toe aan de lijst met toepassingen die automatisch worden uitgevoerd bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom vóór het te beginnen deze stappen uit:

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen.
  • Klik op uw account (ook bekend als 'Huidige gebruiker').
  • Klik op Inloggen.
  • Zoek naar de vermelding "Mac Adware Cleaner". Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Mac Adware Cleaner PUP systeemvoorkeuren

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mac Adware Cleaner verwijdering:

Verwijder aan Mac Adware Cleaner gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de mac adware cleaner gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Mac Adware Cleaner verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan mac adware cleaner gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mac adware cleaner gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan mac adware cleaner gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mac Adware Cleaner QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mac Adware Cleaner op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.