FacebookTwitterLinkedIn

Search.pitchofcase.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: Pitchofcase browser hijacker
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je de search.pitchofcase.com browser hijacker van een Mac?

Wat is search.pitchofcase.com?

Identiek aan search.papershorty.com, search.salamangal.com, search.froktiser.com en vele andere is search.pitchofcase.com een valse zoekmachine voor het internet die de surfervaring zou moeten verbeteren door verbeterde zoekresultaten te genereren. Wie enkel de lay-out beoordeelt van search.pitchofcase.com zal merken dat deze nauwelijks verschilt van die van legitieme zoekmachines zoals Google, Yahoo, Bing, enz. Veel gebruikers geloven dan ook dat search.pitchofcase.com ook legitiem is, maar ontwikkelaars promoten deze site wel met behulp van malafide downloaders en installatie setups die de browserinstellingen wijzigen zonder toestemming. Bovendien registreert search.pitchofcase.com informatie over het surfgedrag.

search.pitchofcase.com browser hijacker op een Mac computer

Frauduleuze set-ups richten zich op Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome. Onmiddellijk na infiltratie wijzen ze search.pitchofcase.com toe als de URL van nieuwe tabbladen, de startpagina en de standaard zoekmachine. Potentieel ongewenste programma's (PUP's) en frauduleuze browserextensies worden vervolgens geïnstalleerd. Zogenaamde "helperobjecten" wijzen de vermelde instellingen telkens opnieuw toe als gebruikers pogen deze te wijzigen. Zo verhinderen "helperobjecten" dat gebruikers veranderingen veroorzaakt door malafide set-ups ongedaan maken en moedigen ze gebruikers aan om search.pitchofcase.com te bezoeken telkens deze een nieuw browsertabblad openen of als ze zoeken via de adresbbalk. Deze doorverwijzingen verstoren de surfervaring aanzienlijk. Bovendien registreren "helperobjecten" en search.pitchofcase.com persoonlijk identificeerbare informatie met betrekking tot de surfgewoonten, inclusief toetsaanslagen, zoekopdrachten, bezochte websites, IP-adressen enz. De ontwikkelaars delen deze gegevens wellicht later met derden die de persoonlijke informatie misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan dergelijke dataregistratie leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Als je de dergelijke doorverwijzingen naar search.pitchofcase.com ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserplug-ins. Bezoek deze website ook nooit opnieuw.

Bedreigingsoverzicht:
NaamPitchofcase browser hijacker
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld, is search.pitchofcase.com identiek aan een aantal andere valse zoekmachines. Allemaal claimen ze dat ze de surfervaring op het web verbeteren. Valse zoekmachines leveren eigenlijk weinig tot niets op voor gewone gebruikers. Ze veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en verzamelen gevoelige informatie. Websites zoals search.pitchofcase.com worden alleen ontworpen om ontwikkelaars te helpen passieve inkomsten te genereren. Sommige valse zoekmachines tonen gebruikers misleidende resultaten en opdringerige advertenties (zoals kortingsbonnen, banners, enzovoort). Er is dan ook een grote kans dat het gebruiken van valse zoekmachines resulteert in risicovolle computerinfecties.

Hoe werd search.pitchofcase.com geïnstalleerd op mijn computer?

Ontwikkelaars promoten search.pitchofcase.com met behulp van malafide downloaders en installatieprogramma's. Deze misleidende marketingmethode wordt 'bundeling' genoemd. Ontwikkelaars weten dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom verbergen ze informatie over het wijzigen van de browseropties onder verschillende secties (meestal de "Geavanceerde" of "Aangepaste"" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Door zich te overhaasten en download- en installatiestappen over te slaan geven gebruikers vaak onbedoeld toestemming om browseropties te wijzigen, waardoor hun systemen worden blootgesteld aan infecties en hun privacy in gevaar wordt gebracht.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Potentieel ongewenste programma's worden verspreid met behulp van de "bundling"-methode en ook via intrusieve advertenties. Wie installaties door deze ongewenste programma's wilt voorkomen moet dan ook zeer voorzichtig zijn tijdens het downloaden en installeren en bij het surfen op internet. Selecteer altijd de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen en volg elke download- en installatiestap. Meld u af voor alle aanvullende programma's en aanbiedingen en weiger deze te downloaden en te installeren. U wordt ook geadviseerd om applicaties enkel te downloaden van officiële bronnen en met behulp van directe downloadlinks. Criminelen genereren geld aan downloaders en installers door daar PUP's mee te verspreiden (de "bundling"-methode) en daarom mogen deze tools niet worden gebruikt. Opdringerige advertenties lijken misschien legitiem, maar ze linken naar websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen en andere dubieuze zaken. Intrusieve advertenties worden vaak afgeleverd door PUP's van het adware-type en daarom verwijdert u deze best onmiddellijk. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Website die search.pitchofcase.com promoot:

Dubieuze website gebruikt om search.pitchofcase.com te promoten

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Search.pitchofcase.com doorverwijzing verwijdering:

Verwijder aan search.pitchofcase.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de pitchofcase browser hijacker gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Pitchofcase browser hijacker startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan pitchofcase browser hijacker gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan pitchofcase browser hijacker gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan pitchofcase browser hijacker gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pitchofcase browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pitchofcase browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.