Offer.alibaba.com doorverwijzing

Ook bekend als: offer.alibaba.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Offer.alibaba.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is offer.alibaba.com?

Offer.alibaba.com is een legitieme online winkel. Houd er echter rekening mee dat cybercriminelen de verwijzingen gebruiken om inkomsten te genereren. Criminelen ontwikkelen applicaties die gebruikers doorverwijzen naar verschillende dubieuze websites die op hun beurt linken naar doorverwijzingen van de website www.alibaba.com. Naast doorverwijzingen genereren de potentieel ongewenste programma's (PUP's) intrusieve advertenties (kortingsbonnen, banners, pop-ups enz.) verzamelen ze gevoelige gegevens en misbruiken ze vaak systeembronnen.

offer.alibaba.com adware

Onmiddellijk na infiltratie openen PUP's willekeurig nieuwe browsertabbladen en -vensters en veroorzaken ze doorverwijzingen. Uiteindelijk zullen gebruikers een van de aangeboden productpagina's bezoeken op alibaba.com Merk op dat de URL van de bezochte pagina een referentielink bevat. Als gebruikers dan een aankoop doen ontvangen de cybercriminelen een percentage van de verkoopprijs. Met deze misleidende marketingmethoden kunnen ze dus inkomsten genereren. Onderzoek toont aan dat een identieke methode ook wordt gebruikt op de aliexpress.com website. Van potentieel ongewenste programma's is ook bekend dat ze verschillende intrusieve advertenties genereren. Om dit te bereiken, gebruiken ontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen weergegeven advertenties vaak de onderliggende inhoud van de bezochte websites, wat de surfervaring op internet ernstig verstoort. Bovendien linken de advertenties vaak door naar kwaadwillende websites en in sommige gevallen worden er scripts uitgevoerd die malware (of andere PUP's) downloaden en installeren. Als je op deze advertenties klikt, riskeer je een computerinfectie. Potentieel ongewenste programma's registreren data die meestal persoonlijke gegevens bevat. Bovendien delen ontwikkelaars de verzamelde gegevens met derde partijen (mogelijk cybercriminelen) om zo inkomsten te genereren. De kans bestaat dat deze mensen inkomsten zullen genereren door de informatie verkeerd te gebruiken. Zo kan de aanwezigheid van spionage-PUP's leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Er zijn ook gevallen waarin potentieel ongewenste programma's cryptocurrencies minen of andere onnodige achtergrondprocessen uitvoeren zonder toestemming van de gebruikers. Door systeembronnen te misbruiken, verstoren mogelijk ongewenste programma's ook de algehele systeemprestaties (soms worden systemen onbruikbaar, omdat alle bronnen worden gebruikt door frauduleuze apps). Het is aanbevolen alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naamoffer.alibaba.com pop-up
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om offer.alibaba.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

De lijst met mogelijk ongewenste programma's bevat honderden voorbeelden, vrijwel allemaal gelijkend op mekaar. Deze programma's bieden zogezegd "handige functies" (zoals bestandsconversie, antivirus, sneller downloaden, prestatieverbetering, systeemoptimalisatie, enzovoort). Het enige doel van alle PUP's is echter inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor reguliere gebruikers vormen PUP's een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

In de meeste gevallen infiltreren potentieel ongewenste programma's systemen zonder toestemming, aangezien de ontwikkelaars deze verspreiden door een bedrieglijke marketingmethode genaamd "bundling" (vaak in combinatie met intrusieve advertenties). "Bundling" is de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere (meestal gratis) software. Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps in verschillende secties (meestal de "Aangepaste/Geavanceerde" opties) van de download- en installatieprocessen. Gebruikers die deze procedures overhaasten en/of die op verschillende advertenties klikken, installeren daarom vaak onbedoeld frauduleuze applicaties en brengen zo hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het download- en installatieproces en bij het surfen op internet. Selecteer de "Geavanceerde" of "Aangepaste" instellingen, analyseer nauwkeurig elk venster van de download- en installatiedialogen en vink alle extra opgenomen programma's uit. Vermijd bovendien het gebruik van downloaders en installaters van derden, want criminelen verdienen geld met het promoten van malafide programma's. De opdringerige advertenties zien er legitiem uit, ze zijn echter gemakkelijk te onderscheiden, omdat de meeste linken naar dubieuze websites (met inhoud als gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als je deze doorverwijzingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserextensies en scan het systeem met legitieme antivirus- en antispywaresoftware.

offer.alibaba.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van offer.alibaba.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

offer.alibaba.com adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder offer.alibaba.com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder offer.alibaba.com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van offer.alibaba.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de offer.alibaba.com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de offer.alibaba.com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van offer.alibaba.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de offer.alibaba.com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de offer.alibaba.com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van offer.alibaba.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om offer.alibaba.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over offer.alibaba.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12203-offer-alibaba-com-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
offer.alibaba.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van offer.alibaba.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met offer.alibaba.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.